reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy - propozycje cwiczen, diet...

U mnie sprawy a właściwie wymiary kształtują się następująco:
biodra - 87 cm
brzuch (w pępku) - 88 cm
biust - 85 cm
waga 53,7 kg (+ 5,7 kg)

A co do tej Amerykanki to szkoda gadać. A jej brzuch mnie przeraził.

reklama
u mnie:

cycy: +7cm od początku
tam, gdzie kiedyś była talia: + 13cm
obwód najszerszy: 94 cm :tak:
pupsko: + 3cm
udo: +2 cm
waga: już nie piórkowa - +6kg :sorry2:

O, widzę, że też rośniecie ;-)

Ja ostatnio pomierzyłam się w biuście i ku mej rozpaczy okazało się, że urosłam z B do D. Sęk w tym, że jestem miłośniczką małych, jędrnych, młodzieńczych i pięknie-wyglądających-bez-stanika piersi. Moje już na pewno takie nie będą :-:)-:)-(

Pozostałe wymiary to:
- biodra - 90 cm
- pępek - 84 cm

Rosnę, można by rzecz, jak na drożdżach. Obym się tak samo później kurczyła! :baffled:

Na wagę nie mam odwagi stanąć :-p

Aha, to końcówka 22 tygodnia..

Nie mierzyłam się na początku,więc nie wiem ile nam przybyło. Wszyscy mówią,ze mam spory brzuszek,ale nie utyłam poza tym,więc im wierze i sie ciesze.
Mam podobne odczucia jak kalina-też miałam wcześniej miseczkę B i piersi były bardzo jędrne-lubiłam mniejszy rozmiar. Mój S się cieszy z tego D ale ja już sie boje co z nimi będzie-już nie są takie jak kiedyś...trudno wszystko dla dzidzi.
A co do wagi- to wieczorem maksymalnie dyszka wyskakuje.

Ja sie wazylam wczoraj u znajomych i wyszlo 58.8 kg...ale sporo zjadlam w ciagu calego dnia (paczki i nie tylko) wiec pocieszam sie ze i tak nie jest tak zle:-) Ciekawe ile wyjdzie dzisiaj u lekarza;-)
Co do wymiarow to sie nie mierze....ale najbardziej martwi mnie ze piersi nie rosna...mialam nadzieje ze jak bede w ciazy to w koncu beda wieksze i ladniejsze a tu prawie nic...ehhh. Az sie zapytam dzisaj lekarza czy jest tego jakis powod...bardzo chcialabym karmic piersia po porodzie a jak sa takie male to moze pokarmu nie bedzie:confused::-( Nie wiem jak sie jedno do drugiego ma ale zapytac nie zawadzi:-D

No dobra "szczypiorki" to teraz ja ;-):-)

- biust - 97 cm, pod biustem - 81 cm - powie mi któras jaki to rozmiar w bieliźnie ? Zawsze miałam 75 B ( C w porywach )
- brzuszek na wysokości pepka - 96 cm
- biodra - też 96 cm
- w tyłeczku - 99 cm
- waga dzis rano - 66,3 kg ( a powinno podobno być cos ok 65,7 kg ), a zaczynałam od 59,9 kg.

Oj zaczynamy się już na dobre rozrastać :-D.Przynajmniej ja :-).
biust- 95cm [+2cm] od początku,ale to trochę dziwne że tak mało na centymetrze wychodzi bo zawsze miałam B a teraz już w stare staniczki się nie mieszczę i musiałam kupić C :-).
pas na wysokości pępka - 96 cm [+13 cm] od początku ciąży :-)
biodra - 102 cm [+3cm]
uda - 56 cm [+2cm]
najszersze miejsce brzuszka - 98 cm [+9 cm]
waga- 67 kg [+8,5 kg]:szok::szok::szok:
Ajajaj co to będzie pod koniec :confused:

No właśnie nie powinnyśmy się denerwować :dry:,chyba przestane stawać na wagę i tylko co miesiąc u lekarza będę się dowiadywać ile przytyłam :-).
I mam jeszcze takie pytanie,czy porobiły wam się już rozstępy przez to rozrastanie czy to jeszcze za wcześnie? Bo ja jeszcze nie mam,smaruję się cały czas :-).Tylko zastanawiam się w którym miesiącu najczęściej się pojawiają?

reklama
Do góry