reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

ivka - dzięki za książkę kucharską!

Jaś dalej buntuje się przeciwko wieczornej kaszce, mimo że zrobiłam trzy dni przerwy (nie wiem, co mu się stało!). Tolerują ją tylko w postaci płynnej z butelki, mimo że inne posiłki wsuwa z łyżeczki bez problemów. No ale mój synus już nie jeden raz zachowywał się niestandardowo, także zdążyłam się przyzwyczaić.

reklama
Pytia Majka kaszkę wieczorna tylko przez butelke. Łyżeczką nie chce i się denerwuje. Wieczorem jest chyba zbyt zmęczona, żeby jeść jak dorosły, woli mniej męczącą formę posiłku. tak samo w dzień gdy jest zbyt głodna lub zmęczona nie za bardzo chce łyżeczkę woli wtedy mleko z butli, bo szybciej i łatwiej

Anik nie wiem że ci sciężko mi do tej pory że nie jestem w stanie mojego wykarmić choć staram sie jak mogę i odciągam. Ale ja pocieszam sie tym że niektóre mamyy choć chciały już dawno definitywnie skończyły z cycem Kamil jeszcze je. Ty ciesz sie też że tak długo go karmiłaś w końu duży facet z Krystianka jest

asioczek - może faktycznie to zmęczenie. Dzisiaj dałam kaszkę z butelki i było ok. Nawet wołał o jeszcze!
Anik - byłaś bardzo dzielna, to, co najlepsze, Krystianek już od ciebie dostał. Będzie dobrze!

Anik, będzie dobrze, jak napisala Pytia, to co najlepsze już Krystankowi dalaś! A o siebie tez musisz zadbać!!! Musi mieć przecież zdrową mamusię!!! :)

A Filip dziś odmówił zjedzenia kaszki ryżowej z jabłkami zrobionej na moim mleku, ale tylko z butelki Jak spróbowalam łyżeczką , na początku trochę był zdziwiony smakiem, ale zjaadł w sumie ok. 50 ml :)

Dziewczyny, słuchajcie, mam Bebilon Pepti, który kupiłam jak moja córcia miała podejrzenie o alergię... Całe szczęście nie ma jej, ale wiem, że inne dzieci niestety mają :( czy któras z Was używa, bo chętnie się pozbęde.. ??? ???
Jest nieotwarte i ma date waznosci do listopada 2007

P1050383.jpg

P1050386.jpg

Jakby co, piszcie na priva albo bezposrednio na adres wanda_22@o2.pl

Dzięki dziewczyny!!!! Kochane jesteście!!!! Za Amino płaciłam prawie 25zł, miałam receptę. Początkowo Krystianek pluł, ale potem zjadł ze smakiem, wypił 155ml i w ciągu 3 minut po zjedzeniu zasnął. Jutro powiem Wam czy coś przybyło nam na buzi. Macie racje, że wszystko co mogłam, dałam Krystiankowi, teraz rzeczywiście czas zadbać o siebie (trudne do przyjęcia psychicznie no i przyzwyczaiłam się do karmienia naturalnego). W przyszły piątek mam wyniki szpiku kostnego, ale ufam, że będzie dobrze. Buziaki wielkie dla Was.

reklama
Do góry