reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

aqua -jeżeli Twoje dziecko je standardowy bebilon - to nie ma skazy, bo bebilon (standard) nie jest produktem mlekozastępczym, tylko mleczkiem łatwiej przyswajalnym - więc mleczko toleruje

No ja tak właśnie myśle , że to co było na buzi to uczulenie na Nan a nie skaza bo jak odstawiłam to przeszło elegancko ale lekarka z przychodni twierdzi inaczej :dry: Ty bardziej, że z innym nabiałem nie ma problemu

reklama
tutaj tylko słayszał mo słabej opiece wczesnoprenatalnej (do 3 miesiąca ciązy)

wszędzie pytają sie czym karmić, ale tylko w PL tak namawiają do karmienia piersią - prawie nie przyjmują do wiadomosci że kobieta nie chce karmić naturalnie :)

Azik tu masz racje wogole jakiekolwiek badania maja tu kobiety w ciazy kolo 3 miesiaca.
Pewnie tak w PL namawiaja na karmienie piersia tutaj jak juz pisalam mama sama wybiera.Choc powiem ci ze lekarze daja mnostwo kasiazek/ulotek i tam jest wiecej o karmieniu piersia:tak::-)

Dla mnie ten artykuł jest mocno przesadzony i naciągnięty....:baffled: :baffled: :baffled:
Jak można "ominąć proces trawienia"???....:dry:
jak specjaliści, a autorzy tego artykułu twierdzą......ominiecie tego procesu trawienia jest chyba możliwe :szok: :szok: (dla mnie to tez zaskakujące )

w dobie dzisiejszej technologi ..płynnych kapsułek środków przciwbólowych chyba jest to możliwe...to tak jak egipscy lekarze w czasach faraonów wykonywali trepanacje czaszki ...(trudne do pomyślenia ...w tamtych czasch ...a jednak możliwe) czy jak rzymscy lekarze wykonywali cesarskie cięcia...zgodnie z wytycznymi Cesarza Rzymu o zakazie grzebania martwych kobiet z dzieckiem w łonie...i stąd się wzięło własnie cesarskie cięcie:tak: :tak: czy medycyna starochińska...to jest dopiero skarbnica wiedzy....czesto niebywałe czynności stawały sie dla mędrców chińskich własnie możliwymi do wykonania....oj świat może zaskakiwac:tak: :tak: :tak: pewnie jest wiele rzeczy które nas jeszcze właśnie zadziwią ...ale mam nadzieje że pozytywnie zadziwią ...że wynajda wreszcie lek na raka i AIDS i inne skomplikowane choroby i nikt już nie będzie cierpiał:-D :-D :-D

i u nas brak serkow homogenizowanych,bialego tez nie ma
dobrze ze istnieja polskie sklepy:tak:

kati ja mam tez wielkiego niejadka-zje kilka lyzeczek obiadu i tak ciagle kreci glowa,niepamietam kiedy otwieral buzie szeroko-jak dam mu chlebka z maselkiem i serkiem takim almette-otwiera chleb(bo mu daje zlozony) i kruszy kruszy po calutkim mieszkaniu.mi sie czasami a nawet czesto plakac chce nad jego talerzem

U nas dzis Patryk na sniadanie zajadal chleb z kminkiem:szok: ale suchy. Wsunal 2male kromki takie z konca chlebka, i z lyzke stolowa jajecznicy z mojego talerza, oczywiscie jajecznica musiala byc podawana reka:-) Takze jak na razie to sie nie martwie, zobaczymy co bedzie przy obiadku:confused:

A z kruszniem i rozwalaniem jedzenia to najchetyniej bym nie chowla odkurzacza. Na razie chowam bo odkurzacznie lada atrakcja dla Patryka i nie chce zeby mu sie za szybko znudzilo.

Dziewczyny mam nadzieje ze wasze problemy zniejadkami niedlugo sie skoncza :tak: :-)
u nas niestety nie ma takiego problemu, jest wrecz odwrotnie - czesto jemy "po kątach" zeby tylko Lena nie widziala bo ciagle krzyczy daj daj daj na wszystko co jest jedzeniem (a wazy tylko 9 kg...)
je juz praktycznie wszystko i to od dawna - od kilku miesiecy jej tez nic nie miksuje - wrecz nie lubi papek - banan to banan ,jablko to jablko, chleb to chleb a kurczak to kurczak itd - tzn musi miec w kawalku i sama sobie grysc:-p :-) :tak: tak wiec zupy je z nami drugie dania rowniez

sama tez probuje jesc i nawet niezle jej to idzie
z butli pije mleko natomiast jak chce dac jej wode czy herbatke to z butli nie da rady :no: - musi byc szklanka :-p ;-) :-)

KatinJ dla Brianka odkurzanie to tez frajda:tak::-)

Kasiulka23 u nas podobnie Brianek tylko z butli mleko pije a reszta musi byc ze szklanki;-):-)

reklama
jak specjaliści, a autorzy tego artykułu twierdzą......ominiecie tego procesu trawienia jest chyba możliwe :szok: :szok: (dla mnie to tez zaskakujące )

To wygląda na to, że można sobie położyć taki serek na ręce i się wchłonie "omijając proces trawienia"....:-D :-D :-D :-D Dobre....:happy:

Azik- a to czemu nie możecie razem odkurzać? Czegoś nie doczytałam???:confused:

Do góry