reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie nowych pokarmów

Jestem w szoku jak piszecie że lekarze Wam doradzają co możńa dziecku podać. Ja z naszej "pani doktor" wszystko muszę siłą wyciągać- więc i tak własciwie to robię tak jak uważam. Jak wracałam do pracy to mi powiedziała "to zaraz się pani pokarm skończy bo wszsytkie tak mówią że będą odciągać ale to bzdura" . strasznie mnie wk...iła. bo pokarm odciągam 4 miesiąc i nie daję Idze mieszanki.

poza tym wszystko już po troszku: trochę bułeczki, troszkę makaronu, mój ulubiony jogurt jogobelli z pieczonym jabłkiem, trochę kurczaka z potrawki. Ostatni Giga wszystko zjada chętnie i chyba w dużej ilości. Lubi zarówno moje zupy jak i słoiczki. Ulubione są nadal brokuły z ziemniaczkiem i szpinak z ziemniaczkiem. Mamusiowa krew :-)

reklama
ja w wakacje bawiłam się w dżem porzeczkowy, żeby właśnie dodawać do jogurtu lub serka naturalnego. Teraz Karola wciąga kleik z dżemem :-)

no własnie mówiąc o uczuleniu na gluten mówiłam o celiakli...

ale jezeli nic nie wydarzyło sie do tej pory, to już sie nie wydarzy (pomyłkowa próba dawno temu...)

no ale Bartek ma już prawie 10 miesiecy skończone, jeszcze niecały tydzień...

mieiąc temu bałam sie małemu dawać chleb (nie wiedząc o tej kaszcze mannej...)

aha, a kaszki bobovity z pszenną kaszką są już ok 10 miesiąca, nie po 10 miesiącu

oj pokusiłyście jogurtem naturalnym - już dawno o nim myślę i chyba spróbujemy :happy: - bo dawałam już Maksowi śmietanę i uczulenia niet:happy:

Osinko - może to zęby!!!!!! u nas przy zębach też apetyt gorszy przez 2 dni

oj Agatko, nie rob tego więcej mamusi!

byliśmy dzisiaj u naszej pediatry i mamy zielone światło na:
-pieczywo
-biszkopty normalne
-makaron normalny
-jogurty naturalne i owocowe, oprocz truskawkowych raczej
-masło

juz wiekszość z tych rzeczy próbowaliśmy ostatnio, a dzisiaj w przypływie radości powodowanej odgórną zgodą na jedzonkowe szaleństwa mamusia zakupiła i zapodała dziecku od razu całego danonka! ciekawe teraz czy to nam wyjdzie na zdrowie...

reklama
my dziś mieliśmy makaronik świderki dorosły :) jedzony samodzielnie rączką :) oj ale miałam radość patrzeć jak Milutek z piąstki próbuje cosik tam dla siebie wyciągnąć, zjada wszystko co wystaje :tak: reszta zmasakrowana na papkę i nasz pies korzysta jak Miłek piąstkę otworzy i wszystko spada na podłogę :-):-):-):-) mam luzik ze sprzątaniem ;-);-)
a wczoraj u koleżanki Miluś dostał kaszkę gryczaną ale tą nie parzoną :) pycha i brukselki :) też bardzo mu smakowały

Do góry