reklama
katiNJ
Fanka BB :)
Ja czekam do 6 miesiaca z nowosciami.
K
kasiula matula
Gość
wczoraj byliśmy u lekarza i dostałam zezwplenie na podawanie wszystkiego co jest przeznaczone dla dzieci w wieku 5misiecy
kjujik10
marcowa mama06` Marta R
bo tak to jest wczoraj mialam bardzo ciekawa rozmowe z pania doktor ze bardzo rozne i podzielone sa zdania na ten temat jak i kiedy zaczac podawac juz maluszkom pokarmy czy od 4 miesiaca czy od skonczonego 4 miesiaca I w sumie doszłysmy do wniosku ze w malych ilosciach dawac szkrabkom smakowac juz od 4 miesiaca zycia czyli od ukonczonego 3
magdalenaB
marcowa mama 06'
bo nawet na sloiczkach czasem widzialam: "od 4 mies." lub "po 4 mies."
i badz tu madry co i kiedy podawac
A
azik
Gość
magdalenaB pisze:bo nawet na sloiczkach czasem widzialam: "od 4 mies." lub "po 4 mies."
no to wyraźnie masz napisane co i kiedy podawać
od 4 miesiąca - tzn od pierwszego dnia czwartego miesiaca
po 4 miesiącu - tzn od pierszego dnia piątego miesiąca
K
kasiula matula
Gość
my dzis probowaliśmy zupke marchewkową z ryżem
słodko wygląda to zajadanie ale powolutku Emi sie uczy
AZIK pisała kiedys o kosztach sloiczkow do tej pory nie zwracałam na to uwagi i nie odczułam tej kwoty wczoraj byl;ismy w tesco i zrobiłam zapas słoiczkow oj poczułam ich cene po kieszeni
słodko wygląda to zajadanie ale powolutku Emi sie uczy
AZIK pisała kiedys o kosztach sloiczkow do tej pory nie zwracałam na to uwagi i nie odczułam tej kwoty wczoraj byl;ismy w tesco i zrobiłam zapas słoiczkow oj poczułam ich cene po kieszeni
K
kasiula matula
Gość
mma jescze pytanko co do zupek i dan ze słoiczkow
czy dziecko powinno sie tym najesc tak ze odpuszcza sobie jedno karmienie butlą??
bo Emi to wystarcza może na jakąs godzinke dłużej przerwy nmiedzy karmieniami ???
czy dziecko powinno sie tym najesc tak ze odpuszcza sobie jedno karmienie butlą??
bo Emi to wystarcza może na jakąs godzinke dłużej przerwy nmiedzy karmieniami ???
reklama
A
azik
Gość
Kasiu - pwenie dlatego emilce nie starcza - bo jeszcze nie zjada wszystekigo, częśc wypluwa.
ogólnie powinien słoiczek z warzywkami zastąpić karmienie mleczkiem.
ale daj jej jeszcze chiwlę - to musi potrwać.
tak naprawdę dziecko zaczyna porządnie jesć inne pokarmy niz płyny w ok 6 miesiącu - wcześniej to tylko przyzwyczajanie i pokazywnia nowych smaków.
no i trezba uważać - bo można dziecko zrazić do łyżeczki...
ogólnie powinien słoiczek z warzywkami zastąpić karmienie mleczkiem.
ale daj jej jeszcze chiwlę - to musi potrwać.
tak naprawdę dziecko zaczyna porządnie jesć inne pokarmy niz płyny w ok 6 miesiącu - wcześniej to tylko przyzwyczajanie i pokazywnia nowych smaków.
no i trezba uważać - bo można dziecko zrazić do łyżeczki...
Podziel się: