reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

A ja dałam w sobotę Jagodzie odrobinkę ciasta drożdżowego (sama piekłam :) aż mąż się zdziwił). Tak jej posmakowało, że skończyło się to cycem, bo się zaczęła domagać jeść, a bałam się jej dać więcej.
Jagoda zdecydowanie woli biszkopty niż flipsy. Ja też :)

reklama
No dziewczyny nieraz musicie troche pomyslec co pisze bo nie mam polskich liter,Czarownica tak chodzilo mi o zupe:tak: ,Magdaleona napisala poprawnie.No niestety brak polskiego windows`a robi swoje.

Kuba też lubi ryż i nawet się ostatnio zastanawiałam, czy mu nie zrobić ryż z jabłkami. Może po świętach zrobię dla nas, to wtedy mu dam.

aska duzo zdrowiA dla Wiwi :) mam nadzieje ze bedzie ok

my dalismy malej zoltko przedwczoraj - ugotowane dodalam do zupki ze sloiczka - pomieszalam i mniam :)
a jezeli chodzi o picie to mala pije calkime sporo - mysle ze 300 ml dziennie wyjdzie - a najwiecej wypija po posilku :) w miedzy czasie to woli pobawic sie butelka i gryzc niekapka :)

narobilyscie mi smaku ta ogorkowa :) chyba zrobie :)

Bo u nas Maja przepada tez za ryzowka :tak: Ogorkowa mniam :tak: I buraczkowa tez mniam:tak: A ostatnio byla w siodmym niebie jak je dalam samego mieska bez zadnych dodatkow :tak:
A mam pytanko a co z kapusniaczkiem od kiedy mozna? Bo jak juz ogorkowa mozna? Ja to bym dala narazie sama wode z kapusniaczka z ziemniaczkami i warzywkami, co wy na to?

No u Oliwki ogorkowa furory nie zrobila,za to pomidorowa była super!
Na świeta mała spróbuje barszczu i rybki, chociaż rybkę to możej jej jutro ugotuję, bo na święta to spróbuje smażonego (oczywiście samą rybkę bez panierki ;)

Moje dziecko właśnie pierwszy raz dostało Sinlac i zjadł całą porcję (na razie z 60 ml wody - na próbę):-). Bardzo się cieszę, bo w końcu nie będę musiała się martwić, że nie je kaszek. No i najważniejsze - odpadnie jedno karmienie cycem;-).

reklama
dziewczyny - ktora z was podaje misiowy ogrodek z nestle ? kusi mnie bo to danie warzywne a nie owoceowe ale jest chyba tylko bezmleczne ? a ja nie uzywam zadnego mleka modyfikowanego - myslicie ze moge jej to zrobic na wodzie ? pewnie nie bedzie takie wartosciowe ale chyba sie skusze ... co wy na to ???

zuzia gratulacje - moze problemy sie wreszcie rozwiaza ? i moze z czasem posmakuje jednak i kaszka :)

Do góry