reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy

a ja tak bardzo bym chciala dawac malej jakies zupki, warzywka ale jeszcze nie mozemy, bo ciagle ma nieuregulowane sprawy z kupka

reklama
A za nami pierwsza zupka z mięskiem. Klaudia zajadała aż się jej uszy trzęsły. Ciekawe tylko jak będzie z kupką, bo z tym u nas też problem. Mała często ma problemy z jej zrobieniem. Kilka razy podawałam jej czopki ale nie chcę za często żeby się nie przyzwyczaiła.

Dori, a probowalas herbatki na trawienie Hippa? U nas dziala rewelacyjnie - kupka jest za pol godz po wypiciu :) Jak dla mnie to lepsze rozwiazanie niz czopki, bo nie moglam Viki ich wsadzic ;)

Franek tez ma po zupkach klopociki z kupa,wiec chyba przystopuje i za jakis czas sprobuje znowu.?? Priscilla sprobuje z ta herbatka,a jaka ilosc dajesz swojej malej?Jak czesto wasze dzieciaczki robia kupke po wprowadzeniu nowych potraw?Bo moj to raz na 5-7 dni...

Victorek nie ma problemu z kupkami codziennie robi.Raz byl klopot po marchewce , a pozatym jest ok.Nowe pokarmy narazie dobrze znosi , zupek jeszcze nie probowalam ale czas zaczac.

Buba to faktycznie Twój mały rzadko robi kupki. Mój robi kupkę codziennie, albo co drugi dzień. Ale z zupek je tylko dynię z ziemniakami i zupkę jarzynową, a one mają właściwości normalizujące. Jak dałam mu samą marchew, to też nie mógł zrobić. Tak samo działa jabłko ze słoiczka, lepiej zetrzeć samemu w domu.
A dziś spróbowaliśmy krem ze szpinaku z ziemniakami Hippa i mały straaasznie się krzywił.

Moj siostrzeniec uwielbial szpinak,a Victor na prawie wszystkie warzywa sie krzywi,piekne minki robi.Zobaczymy co powie na zupke jutro mu zrobie.

Klaudia moją zupkę jadła dzisiaj chętniej niż tą ze słoiczka. Więc narazie bedziemy gotować.

reklama
Buba, powinno byc 1 lyzeczka na 100ml, ale ja daje troche mniej.
Ciekawe z ta marcherwka bo wlasnie sie zastanawialam dlaczego Viki znowu ma przestoj. Juz 2 dni nic nie bylo. Jutro zastosujemy herbatke :-)

Do góry