reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzamy nowe pokarmy do diety maluszków:) kiedy i od czego zacząć

reklama
hej,wprowadziłam do diety Milenki jabłko 3 dni temu i od tamtej pory się nie wypróżniła,aż do dziś-bałam się już(ale nie na darmo się mówi,że jabłko wszystko rozluźnia:-D:-D:-D).Po jakim czasie i co następnego mogę jej dać?Kupiłam kleik ryżowy i kukurydziany,ale nie wiem kiedy jej mogę podawać,rano czy wieczorem i czy mogę go dawać już teraz czy to też trzeba patrzeć tak jak po wprowadzeniu nowego pokarmu czy wszystko ok. No i jeszcze mam marchewkę w słoiczku

Ja robie dokladnie tak, kleik daje od ok tygodnia, zageszczam nim mleko, na drugie sniadanie daje im taki gesty lyżeczka zeby uczyly sie jesc, dostaja pare łyżeczek, a do reszty doraboiam mleko i daje rzadszy butlą, i wieczorem tez butla.
A od wczoraj dostają jablko,

U nas niestety nie jest tak kolorowo:-( Hanulce podawałam już surowe starte jabłko i ugotowane ale po jednym i drugi ma śluz w kupkach:no: teraz spróbuję kupić słoiczek tylko że mieszkam w Szkocji i tutaj jest jabłko z gruszką a na razie nie chcę jej dawać gruszki, może uda mi się znaleźć same jabłuszko i a od pon spróbujemy marchewki a potem soczku jabłkowego chociaż zaczęła mi ostatnio samą wodę pić herbatek juz nie chce czasami jej dawałam na zmianę koperkową i rumiankową. Mleko jej zagęszczam od skończonego 2,5 miesiąca najpirw kleikiem ryżowym teraz kukurydzianym. Niestety nie chce jeść kaszki malinowej z Bobo Vity na gęsto ale możne to za wcześnie:confused:

Mój Misiak chętnie je jabłuszko z marchewką,ale to z gerbera-gotowe-aż się trzęsie:-) ,poza tym zupka jarzynowa od4go miesiącaz gerbera-narazie pół słoiczka na dzień,a sorry,dziś zjał cały.No i obowiązkowo soczek marchewka jabłko,a także dziś pierwszy raz marchweka jabłko banan-z boboVity od 4go mca.Narazie tolerancja dobra i bardzo chętnie zajada:-D

kurcze dziewczyny czy tylko my z Matim zostaliśmy na etapie cyca??? mój nic innego jeśc nie chce... i po wszystkim cierpi, wody pic nie chce, soku nie chce, herbatkami pluje na odległośc.. jedyną rzeczą jaką toleruje to mleko....
rośnie i tyje ładnie więc może mu jeszcze nie potrzeba dodatkowych składników?? jak myślicie?

reklama
Witajcie:) Moja córcia urodziła sie 5lutego. Milenka jest tylko na piersi i narazie tylko kupuję słoiczki a zaczne dawać około 6miesiąca. Czytam Was i uczę się na zaś:)

Do góry