reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE PAPU NASZYM MALUSZKOM

a ja czytałam że truskawki i to świeże można dawać od 10 mca

a parówek małemu nie daję, wg. mnie to świństwo, sama nie jem więc Maksowi też nie dam

reklama
A Mati dziś jadł truskawki zmiksowane z odrobiną cukru...wcześniej zjadł pare łyżek i nic mu nie było :)
Parówek wogóle nie daje anie Matiemu ani Emili ponieważ to najgorsze świństwo :)

Wyobraźcie sobie, że w Augustowie w ogóle nie mają Hippa !!! W żadnym sklepie...tyko bobovita i to strasznie przebrana. Sytuacja zmusiła mnie do gotowania.W menu kurczak, cielęcina, i indyk.....królików nie mogę dostać  z resztą z cielęciną tez nie jest łatwo i jest dośc droga 40 zł za kilogram.
Hania jadła już szczawiową i ogórkową...smakowało  :) Zauważyłam, że lubi kwaśne potrawy. Wczoraj na deser zjadła 2 nektarynki i pół jabłka. Kwasota okrutna a jej smakowało.Za truskawkami przepada. Niestety po dwóch dniach truskawkowania pojawiła się leciutka wysypka na  klateczce i nie wiem czy to truskawki czy nowa oliwka Penatena.Na razie odstawiłyśmy oba specyfiki i będziemy obserwować.
Muszę przez internet zamówić kaszki Hippa i jakieś słoiczki i nie wiem jaki sklep najtańszy. Leclerc ? tylko tam 15 zł za przesyłkę...Zamawiałyście już jedzenie dla maluchów ?
Aha  i w Augustowie w ogóle nie mają huggisów ...nigdzie!!! Używamy Pampersy  :p  ;)

mam pytanko jakie paróweczki dajecie swoim dzioeciakom?

ja ostatni sie zastanawiałm na Morlinkami

niewiem jak ja to zrobiłam ale wysłałam jeszcze raz to samo

kinek ja zamawiam w leclercu większośc zakupów, jakos mam alergie na markety ostatnio :p
wszystko zawsze świeże przywiozą, pomidory piękne że sama bym takich nie wybrała ::) polecam
do tego jak bym musiała stać przed półką ze słoiczkami dla dzieci i szukac jaki chcę to by trochę czasu zeszło, a tak klikam smaki i jakiś miły pan ich szuka i klnie naczym świat stoi, że wzięłam 30 słoiczków i każdy o innym smaku ;D ;D ;D

co do truskawek to tez czytałam że od 10 miesiąca można wprowadzać ja dałam Kubie juz kilka razy i nic mu nie było więc myslę że nie będzie już miał na nie alergii ::)

reklama
Do góry