reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Witajcie moge Was prosić o rade :) mój synek za tydzień kończy 3 miesiące, i tu mam pytanie od kiedy moge wprowadzac mu jakies nowości, typu soczek , seserek czy kleik? Synek od po zatku jest na mleku modyfikowanym i wg lekarzy ma skaze białkową, czy moge mi coś wprowadzic i zageszczac mleko na noc?;-)

reklama
Witajcie moge Was prosić o rade :) mój synek za tydzień kończy 3 miesiące, i tu mam pytanie od kiedy moge wprowadzac mu jakies nowości, typu soczek , seserek czy kleik? Synek od po zatku jest na mleku modyfikowanym i wg lekarzy ma skaze białkową, czy moge mi coś wprowadzic i zageszczac mleko na noc?;-)

przeczytaj sobie posty pare stron w tyl, dziewczyny juz o tym pisaly :tak:

Wiesz co,teraz weszly nowe ustalenia co do wprowadzania nowych pokarmow.
Niby mozna zaczac jak dziecko skonczy 4 miesiace.
Ale jest sporo mam (w tym ja),ktore juz zaczely zageszczac mleko kleikiem ryzowym na noc.Podajemy juz soczek z marchewki i sama marchewke ze sloiczka.
Seserka :-D;-) nie wprowadzaj,bo niewiem o jaki Ci chodzi.
Aaaa chyba,ze mowa o deserkach :sorry2::-D:-D
Ja deserkow nie wprowadzilam,narazie jedziemy na marchewce i Pudding rice ( to tak jakby deserek ( a jednak wprowadzialm deserek :dry::sorry2::baffled::-D:-D) ryzowy.

A i dzis zmienilam mlodemu mleko ( tak,tak tutaj samemu mozna to robic).
Mleko z tej samej serii Aptamil ale dla dzieci glodnych :-D
Czyli Extra Hungry. Moze po tym bedzie dluzej spal :dry::-D:-D

anineczka , tak chodziło o deserki a nie "seserki":sorry2::-D:-D:cool2: a ile miała twoja dzidzia dokładnie kiedy wprowadziłas marchewke albo kleik? miał skończone 3 miesiace?;-) Aha a ma skaze białkową czy nie? Bo to podobno też ma znaczenie :tak:chociaż mojemu to stwierdzono bez żadnych badań tak na oko wiec ja nie jestem pewna tej skazy białkowej.

Women po prostu baby zaczęły pisać nie na temat w tym wątku, a o czym pisały dowiesz się właśnie z tego linka ;-)

reklama
Doticzka ja zaczełam wprowadzac inne pokarmy jak Adas skonczył 4 miesiace i najpierw soczek z jabłuszka potem deserek z jabłuszka a potem marchewka i potem to juz doszły inne. No i starałam sie po wprowadzeniu jakiejsc nowosci odczekac 3-4 dni zeby zobaczyc czy nic mu nie jest:-)
Ale nie wiem jak to jest ze skaza...wydaje mi sie ze powinnas wybrac sie do dobrego pediatry i niech ci doradzi:-)

Do góry