reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***Wprowadzamy nowe papu dla Naszych Bobasów***

Witajcie moge Was prosić o rade :) mój synek za tydzień kończy 3 miesiące, i tu mam pytanie od kiedy moge wprowadzac mu jakies nowości, typu soczek , seserek czy kleik? Synek od po zatku jest na mleku modyfikowanym i wg lekarzy ma skaze białkową, czy moge mi coś wprowadzic i zageszczac mleko na noc?;-)

reklama
Witajcie moge Was prosić o rade :) mój synek za tydzień kończy 3 miesiące, i tu mam pytanie od kiedy moge wprowadzac mu jakies nowości, typu soczek , seserek czy kleik? Synek od po zatku jest na mleku modyfikowanym i wg lekarzy ma skaze białkową, czy moge mi coś wprowadzic i zageszczac mleko na noc?;-)

przeczytaj sobie posty pare stron w tyl, dziewczyny juz o tym pisaly :tak:

Wiesz co,teraz weszly nowe ustalenia co do wprowadzania nowych pokarmow.
Niby mozna zaczac jak dziecko skonczy 4 miesiace.
Ale jest sporo mam (w tym ja),ktore juz zaczely zageszczac mleko kleikiem ryzowym na noc.Podajemy juz soczek z marchewki i sama marchewke ze sloiczka.
Seserka :-D;-) nie wprowadzaj,bo niewiem o jaki Ci chodzi.
Aaaa chyba,ze mowa o deserkach :sorry2::-D:-D
Ja deserkow nie wprowadzilam,narazie jedziemy na marchewce i Pudding rice ( to tak jakby deserek ( a jednak wprowadzialm deserek :dry::sorry2::baffled::-D:-D) ryzowy.

A i dzis zmienilam mlodemu mleko ( tak,tak tutaj samemu mozna to robic).
Mleko z tej samej serii Aptamil ale dla dzieci glodnych :-D
Czyli Extra Hungry. Moze po tym bedzie dluzej spal :dry::-D:-D

anineczka , tak chodziło o deserki a nie "seserki":sorry2::-D:-D:cool2: a ile miała twoja dzidzia dokładnie kiedy wprowadziłas marchewke albo kleik? miał skończone 3 miesiace?;-) Aha a ma skaze białkową czy nie? Bo to podobno też ma znaczenie :tak:chociaż mojemu to stwierdzono bez żadnych badań tak na oko wiec ja nie jestem pewna tej skazy białkowej.

Women po prostu baby zaczęły pisać nie na temat w tym wątku, a o czym pisały dowiesz się właśnie z tego linka ;-)

reklama
Doticzka ja zaczełam wprowadzac inne pokarmy jak Adas skonczył 4 miesiace i najpierw soczek z jabłuszka potem deserek z jabłuszka a potem marchewka i potem to juz doszły inne. No i starałam sie po wprowadzeniu jakiejsc nowosci odczekac 3-4 dni zeby zobaczyc czy nic mu nie jest:-)
Ale nie wiem jak to jest ze skaza...wydaje mi sie ze powinnas wybrac sie do dobrego pediatry i niech ci doradzi:-)

Do góry