reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Witam,
ciężko jest polecić komuś konkretny model wózka, jeśli nie wie sie nic o jego sytuacji. Chodzi mi o to w jakiej okolicy mieszka, na którym piętrze, do czego głownie bedzie wózek używany, jaki ma samochód itd. Myśle że każdy wózek znajdzie swoich zwolennikow jak i przeciwnikow. Radze wszystkim mądrym mamusiom zeby przede wszystkim wybrały sie do sklepu badz hurtowni i zobaczyly sobie jak wozeczek sie prowadzi i czy sobie z nim radzimy.
Pozdrawiam

reklama
Dzisiaj przyjechał wózeczek. Oglądam go sobie. Fajny. Zamówiłam dodatkowo parasolkę x-sun i torbę x-bag III.
Isabell96 dzięki za potwierdzenie rzetelności serwisu Bobowozki. :-)

Czy w waszych spacerowkach oparcia nie mozna postawic tak żeby dziecko siedziało wygodnie? u mnie mała jest cały czas w pozycji poł leżącej albo siedzi ale nie ma oparcia za plecami, nie moge podciagnac tego paska.

Cześć
Właśnie szukam opinii na temat wózka X-GO. Moja niunia kończy niedługo 7 miesięcy. Zastanawiam sie nad kupnem parasolki... W domu mam spacerowy wózek na pompowanych kołach. Jest ok, ale na szybkie wyjazdy do sklepu - porażka:-(. Waham się między X-Landerem X-GO, a Pliko P3 Completo włoskiej firmy Peg Perego. Jeśli ktoś ma te wózki poradźcie co wybrać:-). Zależy mi żeby rozkładał się całkiem na płasko. Wiem , że Pliko się rozkłada, a X-GO nie mam pojęcia...

równiez jestem zaintresowany kupnem fajnej lekiej spacerówki, nie takie typowej pmalej parasolki
obecnie nr 1 to peg perego p3
ale kto wie moze x-lander xgo spelni oczekiwania?
prosze o porównanie tych dwóch wozeczkow
pozdrawiam

Witam, niestety nie mam żadnego porównania xgo do wymienionych wózeczków. Ani my ani inni znani mi rodzice nie korzystali z niego. Jednak jeśli chodzi o xgo, to mogę go polecić w 100%. Jeśli chodzi o wypady na miasto, do sklepu na małe zakupy, to idealnie się on sprawdzi. Lekko się prowadzi, zwrotny - łatwo lawiruje się wśród półek i tłumu w supermarkecie, który ma w nosie, że Ty z dzieckiem jedziesz. Właściwie jednym ruchem składa się i rozkłada, więc nie ma problemu podczas rozpakowywania go czy pakowania do samochodu. Na ulicznych wertepach też nie najgorzej sobie radzi - ma mocną, stabilną ramę, która przyjmuje na siebie większość wstrząsów, dzieckiem nie rzuca jak po pace żuka ;-) No ale niestety na piasku czy żwirze nie radzi sobie dobrze. Niestety nie rozkłada się całkiem na płasko, ale sam system rozkładania wózka do pozycji leżącej jest niebiańsko prosty - zwalnia się blokadę i przesuwa po pasku, dziecko kompletnie tego nie odczuwa. Powrót do pozycji siedzącej to też pestka - pociągnięcie za pasek. Dla mnie minusem jest brak jakichkolwiek skrytek.

witajcie dziewczyny, ja również jestem posiadaczką xgo i swietnie mi się sprawdza narazie korzystamy z gondoli ale za jakis czas przesiądziemy sie do spaceróweczki, jeśli chodzi o godnolkę to na stelażu xgo można zamontować godnole x-pram jak i fotelik samochodowy x-car, jest to świetne rozwiązanie na szybkie wypady lub zakupy, tak jak moja poprzedniczka pisała wcześniej xgo po płaskiej powierchni spisuje się idelanie natomiast po piachu lub żwirze idzi mu gorzej, mnie równeiz podoba się w nim to że jest wąski nawet w wersjii z gondolą, łatwo wchodzi się w drzwi i alejki sklepowe , ładna kolorystyka ,małe rozmiary, i nowoczesny wygląd sprawiaja żę mnóstwo młodych rodziców ogląda się za wózeczkiem niekiedy pytają o producenta cene etc . Ja z czystym sumienie polecam xgo od x-landera, pozdrawiam wszystkie mamusie/

hej witaj ja ze swojej strony mogę polecic Ci x-landera xgo w wersji 2010 , ja posiadam akurat cały zestaw razem z godnolką i póki co narazie jej używam bo synek jest jeszcze mały, ale mam też spacerówke, skałda ona się jak parasolką zajmuje bardzo mało miesjca, jako że szukasz wózka na dłużej to napewno xgo będzie dobrym rozwiązanie ze względu na szerokie siedzisko, dziecku nawet wiekszemu jest wygodnie,myśle że równiez zimą w grubszym ubranku dziecko nie bedzie się czuło jak w wciśnięte.
Do tego w xgo jest taka fajna wkładka bawełniana na całe siedzenie ,która zapobiega poceniu sie plecków dziecka, łatwy sposób rozkładania i składania do spania, wystraczy pociągnąc za pasek i juz cicho i bezszelestnie . Dodam jeszcze że xgo ma świetnie się prowadzi coprwada na piachu czy żwierze ma małae kłopty ale ogólnie jest leciutki i zgrabny, stelaż jest lekki wiec bez problemów bedziesz mogła jedną ręką go włożyć jak i wyciągnąć z bagażnika, system rozkładania równiez jest banalanie prosty, zrobisz to jedną ręką w dwie sekundy .Tak wiec polecam xgo i życzę owocnych poszukiwań i zadowolenia z łupu. pozdrawiam ciepło.

Ja mam wózek firmy Anmar i przestrzegam każdą mamę przed kupnem tych "wysokiej jakości" wózków.....Cena jest niska tak jak i jakość. Już przy pierwszym użytkowaniu odpadła większa część nap. Wózek jest ciężki, malo zwrotny....teraz żałuję że nie pokusiliśmy się na wózek renomowanej firmy, droższy ale sprawdzony.
Teraz szukamy spacerówki, czy może ktoś polecić jakiś wózek. Najlepiej gdyby miał:
- pałąk,
- okrycie na nóżki,
- 4 kółka,
- był lekki chociaż z tego co widziałam to większość ma po 8 kg,
- obrotowe kółka.

hej ja mogę polecic spacerówke parasolkę od x-landera xgo ,pomimo tego ze nazie jeżdzimy jeszcze xgo w wersji z godnolka i sprawdza nam sie super to juz moge polecic xgo w wersji 2010, świetna kolorystyka ,ładne wykończenia żadne napy nie odpadaja, czasam jest tylko kłopot z odpięciem ,poniewaz dosć mocno trzymają, poza tym stelaż jest leciutki waży ok 11 kg co prawda gdzies tam czytałam że prawie 9 ale raczej troszke wiecej, posiada pałąk, ,okrycie na nózki, jest leciutki i z przodu ma obrotowe kółka które ładnie spisują sie na płaskiej powierchni, jest mały kłopot na piachu ale daje sobie rade .Ma równeiz szerokie siedzisko co oczywiście sprzyja latem ,dziecku jest wygodnie i nie jest ściśniete dodatkowo ma bawełniana wkłade która zapobiega poceniu, wg mnie jest godny polecenia .

reklama
Do góry