reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Witam,
my używaliśmy Bebecar VECTOR AT (zestaw) - gondola super - duża, szeroka -dzidzi było długo wygodnie nawet zimna z grubym kocem - polecam na rodzących w okresie letnim bo dzidzia na zime jeszcze w gondoli (dla porównania brat mój mial np mutsy i jego synek szybko przestał się w nim mieścić). Spacerówka bebecara okej ale caly wózek ogólnie jest ciężki i jak nasza dzidzia która ważyla 8kg do niego wsiadła wejście na I piętro z wózkiem i dzidzią było dla mnie niemozliwe dlatego spacerówke kupiłam dodatkowo Baby Design MINI super wózek, lekki, łatwo się składa ma kilka bajerów - szczegółowo opisalam w wątku spacerówki na medal ;).
Bebecar Vector At- gondola na medal
-spacerówka dla tych co nie musza go dźwigać po schodach
Baby Desig MINI - spacerówka na medal w 100%!

Pozdrawiam:-)

reklama
ja jak bylam w Anglii pare lat temu to zakochalam sie w wozkach Cosatto - tam zobaczylam ten model dla blizniakow:
Cosatto » YOU2 TWIN KOL. SUGAR&SPICE
(jest jeszcze kilka innych napisów, ale pierwszy raz widzialam wlasnie ten)
w Polsce gdy zaszlam w ciaze niestety takich wozkow sie nie dalo kupic, a ten co kupilam to lepiej jak przemilcze
ostatnio zmienialem wozek i co? Cosatto w Polsce!
sama nie mam blizniakow wiec wspomnianego wozka nie kupilam, ale dla swojego malenstwa tez wybralam te firme (mam konkretnie ten model: Cosatto » SWIFT LITE SUPA KOL. HELLO BLUE )
polecam, bo:
- design jest fenomenalny
- bardzo dobra jakosc wykonania
- cena nie jest najnizsza, ale w najnizszej cenie to kupowalam wlasnie poprzedni wozek i to byla porazka
- cosatto za kazdy sprzedany produkt sadzi jedno drzewo (przyznam, ze ujeli mnie tym bardzo:)

Ja mogę szczerz polecić wózek X-lander X3 dla wszystkich mam które mieszkają raczej na nierównym terenie.Ale w mieście też się świetnie sprawdza.Pomimo ze nie ma skretnych przednich kół fajnie jest wyważony i super się go "podbija" bez żadnego wysiłku. Co do gondoli to moja córcia mogłaby jeszcze pojeżdzić ale jest z tych bardzo ciekawskich i jak tylko skonczyla 4 miesiące jeżdzi w spacerówce. Także nie wiem jak niektóre dzieci wytrzymuja w gondoli do ósmego miesiaca. Ja myślałam że będę używać przez pół roku no ale ni wyszło.
Sama spacerówka super szeroka i przestronna.Kieszonka na budce z tyłu ekstra wymyslona bo naprawde się przydaje.No i kosz na zakupy WIELKI z dostepem z przodu i z tyłu co ważne kiedy dzidzia spi i jest na leżąco.
A oto zdjątka

Załączniki

• x-3-nieb.jpg
    x-3-nieb.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 67
  • na tarasie.jpg
    na tarasie.jpg
    41,1 KB · Wyświetleń: 67
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie:) Ja zostanę mamą za 1,5 miesiąca i obecnie rozglądam się za wózkiem, interesują mnie wózki wielofunkcyjne z fotelikiem, żeby za jednym razem kupić w komplecie wszystko. Mam problem z wyborem wózka, bo jest ich obecnie na rynku mnóstwo, a te, które mnie interesują są bardzo drogie niestety;/ Chciałabym kupić wózek do ok. 1500-1700zł, ostatnio oglądałam na Allegro wózek firmy BEXA i szczerze mówiąc jest jedynym w tej cenie,który mi się podoba:( Macie może jakieś doświadczenia związane z tą firmą wózków?Czy poleciłybyście jakieś wózki? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamusie:) Ja zostanę mamą za 1,5 miesiąca i obecnie rozglądam się za wózkiem, interesują mnie wózki wielofunkcyjne z fotelikiem, żeby za jednym razem kupić w komplecie wszystko. Mam problem z wyborem wózka, bo jest ich obecnie na rynku mnóstwo, a te, które mnie interesują są bardzo drogie niestety;/ Chciałabym kupić wózek do ok. 1500-1700zł, ostatnio oglądałam na Allegro wózek firmy BEXA i szczerze mówiąc jest jedynym w tej cenie,który mi się podoba:( Macie może jakieś doświadczenia związane z tą firmą wózków?Czy poleciłybyście jakieś wózki? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Przejrzyj moje materiały,co prawda to było rok temu,ale przeciez w branży wózków aż tak szybko sie nic nie zmienia:tak:.Ja tez szukałam wózka wielofunkcyjnego, wiele z tamtych moich typów miało foteliki do kompletu-no i nie były drogie:tak:
https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/wozki-na-medal-1405/index47.html#post2649161
https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/wozki-na-medal-1405/index46.html

Ja polecam Quinny Buzz, jest bardzo leciutki, bardzo latwy w prowadzeniu i nie zajmuje duzo miejsca(np.w samochodzie). Dla mnie jest po prostu idealny, ale nie dla wszystkich moze sie okazac wystarczajacy. Z moim synkiem mialam Graco i pomimo tego ze kosztowal fortune byl strasznie nie praktyczny, tzn. prowadzilo sie go bardzo latwo i mial duzo miejsca na zakupy ale np do autobusu czy w sklepie to byla katorga bo byl olbrzymi.

Hej

Podziele sie z wami moja opinia na temat GRACO QUATTRO tour deluxe bo to byl moj pierwszy wozek kiedy urodzilam mojego synka 3 lata temu. Osobiscie dla mnie wozek sie nie sprawdzil, zaraz wytlumacze dlaczego. Prowadzi sie go bardzo lekko, ma w miare sporo miejsca na zakupy i jest bardzo solidny, nie nalezy jednak do najlzejszych wozkow i jest duzy, kiedy urodzil sie moj synek nie mialam samochodu i wszedzie poruszalam sie autobusami co bylo naprawde problemem bo wozek ledwo sie miescil, to samo w butikach czy mniejszych sklepach masakra. Wtedy mieszkalam tez na pierwszym pietrze i wyniesienie wozka na gore graniczylo sie z niemozliwoscia. Teraz kiedy urodzila sie moja coreczka kupilam Quinny Buzz i naprawde jestem zadowolona, jest lekki, latwo sie go prowadzi i jest naprawde niewielki. Kazda mama ma jednak inne priorytety, takze zanim zdecydujecie sie na kupno wozka warto pojechac do sklepu i wyprobowac, zobaczyc na wlasne oczy i przemyslec co w takim wozku dla was jest najwazniejsze.

Pozdrawiam;-)

reklama
Do góry