reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WÓZKI

Co prawda wolelibysmy kupic nowy wozek, tak aby starczyl nam na jak najdluzej (minimum 2-3lata) ale napisz na PW ewentualna cene i sposob wysylki, gdybysmy sie zdecydowali. Napisz moze jeszcze w jakim dokladnie wieku jest wozek ; p

A my prosimy o wiecej opini, poniewaz przekopanie calego ogolnego watku, gdzie czesto brakuje wielu interesujacych nas informacji jest bardzo trudne, a my zbyt wiele czasu nie mamy.

reklama
mozna wiedziec cos wiecej na ten temat?
O jaki model chodzi i ile on kosztuje;
bo moze nie wszyscy patrza poza ten temat, ale my bylibysmy zainterosowani wlasnie kupnem wozka.

Do wózkowej tandety muszę zaliczyć Hauck shopper 2006. Już chciałam go zamawiać na allegro, ale na szczęście dzisiaj się z niego wyleczyłam. W internecie wygląda super, ale dzisiaj widziałam go na żywo. I rozczarowałam się bardzo. Widziałam model z 2006 r. i z 2007r. Płytkie siedzisko, do tego wogóle nie usztywnione, podnóżka " prawie nie ma ", oparcie regulowane na sznurek. Do tego materiał beznadziejny :no: W modelu z 2007 materiał OK. Ciekawe jak wygląda sprawa z innymi modelami :confused:

wiecie co ja mam deltima fokusa -polecam tyle że jest droższy ale już nie kupiłabym drugi raz wilofunkcyjnego wózka
mała ma 9 miesięcy a my własnie kupiliśmy drugi wózek- w koncu lekka spacerówke ale tej z fokusa się nie pozbywamy bo jednak pompowane koła to pompowane do lasu niezbędne:tak:
gondole może sa fajne, ja patrzyam na duża bo wiedziałam ze mała urodzi się duża i bedzie jezdzić w gondoli w zime a to zawsze cieplej niz w nosidle tyleże akurat zima tego roku była ciepła, gondola się sprawdziła ale spacerówka nie bardzo, mała już jest do niej za wysoka, wszystkie spacerówki z wielofunkcyjnych maja w ramionach bardzo mało miejsca na zime dziecko poubierane+ spiworek i jest ściśniete.
Jeżeli się zdecydujecie na wielofunkcyjny to nie z gondola (zwłaszcza ze maleństwo na świat przyjdzie w czerwcu wiec w grudniu będzie miało już 6 miesiecy a wtedy juz gondola i tak będzie za mała) no a z nosidłami sa tańsze wiele dobrego słyszałam o Tako maja też przekładana raczkę, dużą spacerówkę , gama kolorystyczna niesamowicie szeroka ale są dość ciężkie np.
https://ssl.allegro.pl/item195679496_tako_julia_wozki_forbaby_kurier_gratis_.html
a tu sa wszystkie z Tako:-)
https://ssl.allegro.pl/search.php?string=tako&category=11847&country=1

i kazdy wielofunkcyjny to krowisia no chyba ze kupuje się z chicco no ale to inny przedział finansowy:no:
może trochę chaotycznie wszystko napisałam ale myślę ze bedziecie wiedziec o co mi chodzi;-)powodzenia w wyborze:-)

A! co do wagi to tez juz bym się nie rozgladała(mój ma 15kg) za lekkim wielofunkcyjnym bo każdy wraz z dzidziom jest niedowniesienia na drugie pietro i tak trzeba najpierw zaiwaniac z dzieckiem a póxniej zlatywac po wózek a jak bym miała domek to nawet wózek może ważyć 50 kg bo przeciez nie trzeba go tachac po schodach:-D
ja na waszym miejscu postawilabym na Tako ale to Wasz wybór:tak:

wszystkie spacerówki z wielofunkcyjnych maja w ramionach bardzo mało miejsca na zime dziecko poubierane+ spiworek i jest ściśniete.
Jeżeli się zdecydujecie na wielofunkcyjny to nie z gondola (zwłaszcza ze maleństwo na świat przyjdzie w czerwcu wiec w grudniu będzie miało już 6 miesiecy a wtedy juz gondola i tak będzie za mała) no a z nosidłami sa tańsze wiele dobrego słyszałam

Mada, że zapolemizuję z Tobą, bo się znamy nie od dziś ;-)
mój Roan Marita wcale nie ma wąskiej spacerówki, więc nie jest tak jak twierdzisz, że "wszystkie spacerówki z wielofunkcyjnych maja w ramionach bardzo mało miejsca". oglądałam typowe spacerówki i wcale nie jest w nich więcej miejsca niż w Maricie.
co zaś do zimy. moje dziecko z kolei pełne 8 miesięcy przejeżdziło w gondoli. fakt, że gondola jedna z największych na rynku, a dwa, że Piotruś mniejszy od Ami się urodził. ale... nosidło to nie to samo co gondola. nigdy nie wiadomo jaka będzie zima. ta była łagodna, ale gwoli przypomnienia - jak chodziłyśmy w ciąży to bywało i - 30 stopni :-p
typowe wózki gondolowe cenowo sa chyba nie wiele tańsze od wielofunkcyjnych.
mój Roan Marita (ROAN) kosztował 1037 zł
2o2 Wózeki ROAN wózek MARITA wys GRATIS PROMOCJA (195868597) - Aukcje internetowe Allegro

bardzo podobny jest Retrus (www.retrus.pl) typ 100 basket
https://ssl.allegro.pl/item197031579_efik1_wozek_retrus_basket_wys_0zl_super_cena.html

TAKO są chyba bardzo cięzkie - ok. 21 kg potrafią ważyć :-(

ja w ogóle jestem zwolennikiem wózka z porządna gondolą a nie nosidłem. najważniesze jest zdrowie dziecka, dopiero później nasza wygoda.

Do 700zł to wózek roan kortina.Można zamontować do niego fotelik samochodowy.Gondola i spacerówka.

Jest jeszcze opcja kupienia samej gondoli(na allegro nowe nawet 200zł),a potem spacerówki lekkiej z prawdziwego zdarzenia(lekka to do 8kg).

reklama
fakt, z tych dwoch w gre dla nas wchodzi jedynie Kortina.
Czy ,moglibysmy prosic o jakies opinie na temat tego wozka lub linki do nich?
tylko czy da sie je gdzies zakupic na bieazaco: W

Do góry