reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wózki-zmiany wózkowe co mam i co planujemy kupić

Aga może lepiej jeździć teraz wózkiem od koleżanki i poczekać i kupić później jakąś wypasioną spacerówkę, bo w takim pojeździć można przez zimę, a potem przesadzić dzidzię do spacerówki jakiejś mniejszej, a którą się już później dłużej jeździ.

reklama
Dziewczyny a co sądzicie o trójkołowcach? Nam bardzo podoba się Maxi Cosi Mura i spełnia właściwie wszystkie nasze wymagania, ale 4 kółka są sporo droższe od wersji z 3 kółkami. Macie jakieś doświadczenie z 3 kółkami? jakie są plusy, a jakie minusy takiego rozwiązania?
ja kupiłam trójkołowca...nie mam jeszcze doświadczenia na drodze ale po próbach prowadzi się bardzo dobrze, jest stabilny to najważniejsze . Przy trójkołowcach trzeba zwrócić na to uwagę czy wózek jest stabilny i jak zachowuje się przy próbie podjazdu na krawężnik. Ważne by się nie przechylał i nie chwiał. Przede wszystkim nie kupuj wózka który widzisz tylko na zdjęciu...pojedź sobie do jakiegoś sklepu, hurtowni by wypróbowac wózek na żywo...

Dziś dostałam od koleżanki wózek za darmo, brałam w ciemno nawet nie wiedziałam jak wygląda, ale zdecydowałam się bo zawsze się przyda.
Nawet jeżeli nie nadawałby się do codziennego miejskiego użytku to zabrałabym go do domku w lesie gdzie spędzamy lato i cześć jesieni i nie niszczyłabym swojego nowego. Wózek już u mnie stan dobry, naet kolor idealny, tylko strasznie wielki zajął mi pół samochodu :szok:.
Najgorsze ze mój mąż nie widzi problemu ze on taki wielki
:confused::baffled:.Hmmmmm....nie wiem czy kupowac nowy troszke mniejszy?????

AGA- ja właśnie planuję kupić taki wózek bo jest spory i spokojnie dzidzia przejeździ w nim zimę. Wiem bo moja siostra ma synka 7 miesiecznego i taki wozek. Jest bardzo wygodny dla dzidzi (to chyba najważniejsze) i zimą jest w nim ciepło i mieści sie ciepły kocyk. Polecam i kupuje taki sam:-)

Dzięki dziewczyny :-) wózek stoi w sypialni i mam 2 m-ce żeby się przekonać do niego. Zobaczymy jak dam sobie rade z nim najwyżej jak bedzie źle zawsze można skoczyc do sklepu;-)

Witam,
zajrzałam tutaj bo zastanawiam się nad rodzajem wózka, niewiem czy ktoś się wypowiadał na temat wózka xlander'a?
Czy warto nad takim wózkiem się wogóle zastanawiać?

Ja właśnie dziś oglądałam Xlandera xa w sklepach i bardzo mi się podoba. Bardzo zwrotny, łatwo się składa ma chyba wszystko co potrzeba. Jedyny minus dla mnie to taki, że spacerówki nie da się zamocować tyłem do kierunku jazdy (a więc przodem do mamy:)). Poza tym fajny. No i jeszcze teraz sporo wyprzedaży modeli z 2008 w związku z wejściem do sprzedarzy nowych modeli 2009.

Ja zakupiłam właśnie X-landera XA. Narazie jeszcze nie używałam ale jak porównywałam z innymi to właśnie spodobała mi się ta zwrotność i zależało mi na pompowanych kołach. Składa się łatwo, ma spacerówkę rozkładaną na leżącą. Rzeczywiście nie ma możliwości zmiany kierunku spacerówki ale ma w daszku okienko więc widać co dzidziuś "robi".;-) Mi akurat nie zależy na tej zmianie kierunku jazdy bo jak dziecko siedzące to ciekawsze świata więc ma lepszy punkt obserwacji ;-). No i cena tak nie odstrasza. Zobaczymy jak się sprawdzi w jeździe. Moja koleżanka ma ten model ale starszy z 2007 roku z tą mniejszą godnolą - ale jest zadowolona z niego. Jej mały ma już prawie dwa latka i wózek się trzyma pomimo terenowych dróg ;-)

Lucyper tak w ogóle witaj na naszym wątku ;)
co do X landera wydaje mi się ( i tu wszystkie miłośniczki tegoż modelu rzucą mi się pewnie do gardła ;P) za tę cenę, jest dużym niedopatrzeniem niemożnośc obrócenia spacerówki tyłem do kierunku jazdy ...ja ostatnio byłam świadkiem takiej scenki...przez ostatnie dni u nas mooocno wiało i szła sobie taka młoda mama z dzieckiem w spacerówce własnie, ten wiatr nieźle dawał się maluchowi we znaki więc mama przeożyła rączkę i zmieniła ustawienie wózka...bardzo dobra funkcja . Ja z racji miejsca zamieszkania przywiązuję do tego wagę, bo mieszkam nad morzem a tu własciwie ciągle wieje ;P
Reasumując ... projektanci X landerka powinni byli pomyśleć o takiej możliwości bo za tę cenę ja juz od wózka wymagam choć tego minimum . ;)

reklama
W x-landerze xa nie ma żadnej możliwości przełożenia siedzenia spacerówki w drugą stronę. I to jest, moim zdaniem, największy minus tego wózeczka.

Do góry