reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WÓZKI, temat na czasie, rad udziela...EKSPERT!

Mati,
spacerówka wielofunkcyjna z pewnościa starcza na 3 lata, bo duża i dzicięciu wygodnie, parasoka to fanaberie, przynajmniej moje. owszem lekka i tyle, ale mój wóz jest super, a po schodach jeździ niemalże sam. Doxa widziała i była w szoku. Jaś nawet nie mlasnął. a schodów było, oj było ;)

reklama
Małgosiu, pewnie,że duży wózek to duży, ale parasolka czasem jest niezbędna. Gdybym miała spakować naszą piątkę do bagażnika i jeszcze wózek z dużymi kołami, to bym go nie zamknęła.A tak, wózeczek mały i coś jeszcze wejdzie......Więc nie zawsze to fanaberie...

Vertigo pisze:
malgos, a czemu allegro a nie zippy? bo ja do zippy juz sie przekonalam...  ::) a allegro jednak cenowo ciekawe... te pozostale odpadaja - cena niefajna

bo wypróbowane i dobre. lepsze wrogiem dobrego, ale zippy Teddy pisała i taż pytała dlaczego? nie znam tego wózka. muszę poczytać i pooglądać

kasiek74 pisze:
Małgosiu, pewnie,że duży wózek to duży, ale parasolka czasem jest niezbędna. Gdybym miała spakować naszą piątkę do bagażnika i jeszcze wózek z dużymi kołami, to bym go nie zamknęła.A tak, wózeczek mały i coś jeszcze wejdzie......Więc nie zawsze to fanaberie...

Kasiu,

ja napisałam że to moje fanaberie, bo mi tak naprawdę niezbędny (przybajmniej na razie) nie jest. nie dźwigam, bo w garażu stoi, do bagażnika wchodzi w całości bez demontażu, raz nawet weszły daw, Teddy i mój ijeszcze miejsca było, a na wyjazdy to mamy boxa 480 litrów. Czyli razem nasza przestrzeń bagażowa ma niecałe 1000 litrów. W góry wzieliśmy: narty, anki (sztuk 2) bagaże nie będę pisać ile, bo łatwo się domyślić, miskę do mycia, czajnik, żarcie, wózek, leżaczek Jasia, gondolę of kors, zabawki Oli, garderobę narciarską, buty narciarskie z czego mój mąż dwie pary, bo ... ma fanaberie, co słońce inaczej świeci, to on w innyych butach jeżdzi.
i najbardziej upierdliwe było noszenie tego do samochodu i zpowrotem, a weszło by jeszcze wiecej. Dodam, że w środku bylismy tylko my i moja torebka ;D

Vertigo,
poszukałam, podzwoniłam, popytałam o wózeczki, i:

inglesina ziipy

http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=3081

... jest modelem, który można prównywać bebe confort Lola, gdyż mają podobną wagę, mechanizm składania i możliwość montażu fotelików, czy gondoli, o tak naprwdę nas już nie interesuje. Dlatego cena taka, zresztą też porównywalna

bebe confort Lola:

http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_307_304&products_id=4204

a wózeczek bebe confort allegro, to zupełnie co innego, nie możliwości montażu gondoli, czy fotelika, składa się go łatwo, ale dwie dłonie potrzebne, i jest równie lekki (6 kg - na stronie jest błąd , już to wyjaśniałam) i cena inna.

minusem Inglesiny, jest nośność - do 13 kg. to mało, zakładając, że ma to byc wózek przewozowy dla kilkulatka. w allegro jeżdziła Olka w ubiegłym roku, przy wadze 20 kg, prowadził się ciężko, ale nawet nie zaskrzypiał.

allegro + (moje) :laugh:

http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_307_304&products_id=4193

tylko mój kolor mleczna i gorzka czekolada (na stronie go nie ma), ten teżjest ładny, jeszcze się zastanawimy.

i to by było na tyle ;)

malgosia_76 pisze:
minusem Inglesiny, jest nośność - do 13 kg.

cos ciotka popieprzywszy... fotelik, ktory mozesz do zippy zamontowac jest do 13kg! a nie spacerowka! na stronie producenta pisza, ze spacerowka jest dla dzieci w wieku 0-3lata. btw, juz sie zdecydowalam :laugh:

a tego nie złapałam, ale co to znaczy oznaczenie 0-3 lata. Mój Jaś ma 4 miesiące i waży pewnie z 8,5 - 9 kg, to ile będzie ważył jak będzie miał 3 lata?

tego to ja nie wiem, trudno przewidziec. ale tak gwaltownie caly czas nie bedzie przybieral. obstawiam, ze jest to doprecyzowane w instrukcji i ze konstruktor przewidzial, ze sa tez wieksze dzieci.

no właśnie z tym to pewności nie ma, gdyż Doxa, chciała zakupić tego pancera i'coo i okazało się, że on taki pancerny hammer, ale tylko do 16 kg o ile dobrze pamietam, a konstrukcja solidniejsza niż w moim mutsy

reklama
Do góry