reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki styczniowych maluchów

Dziewczyny przepraszam, że tak Wam wchodzę na wątek ale chciałabym Was zaprosić do mojego sklepu
z ubraniami dla dzieci.
Link do: Q-ba Style | Facebook
Są to ubranka tyko i wyłącznie polskich producentów, świetna jakość modne fasony.
Teraz jest sporo rzeczy na letniej wyprzedaży myślę, że znajdziecie coś dla swoich pociech.
Kontakt przez mój fanpage na FB. Jest konkurs i zapraszam do wzięcia w nim udziału. Odnośnie rozmiarów pytajcie

reklama
My mamy x lander x move gondolę i spacerówkę i parasolkę cybex callusto. Z x lander jestem zadowolona, aczkolwiek zajmuje dużo miejsca. Parasolka kupiona specjalnie na podroż samolotem do Irlandii. Spisała się super- Budka sięga daleko, co było dla mnie ważne przy tamtejszych wiatrach.

Kathana, spadłaś mi z nieba. Długo użytkujesz Cybex Callisto? Jak duże masz dziecko?
Ja szukam dla swojego 1,5 roczniaka. Ale mam wrażenie, że szybko z niego wyrośnie, bo ma niskie oparcie. A tak, to bardzo nam się ten wózek podobał.
Alternatywa to Baby Jogger Citi Mini GT, ale to pełnowymiarowa spacerówka, choć lekka (9,5 kg) jak na duże kółka, lekko się prowadzi. Fajnie i szybko składa. Jest trójkołowcem, ale mnie to nie zraża. Dobrze się manewruje tym wózkiem.
Wybór wózka mnie dobija.

Pierwszy wózek zostaje dla maluszka.

HappyBabyMama niestety ja niemialam doczynienia:/

Ja mysle nad wozkie Mutsy Igo lub Quinny Modd nie ukrywam ze marzylam o tym wozku;)
Raczej kupie uzywki, bo chcialam fotelik z baza

Weronika, chyba jednak kupimy Callisto dla starszaka. Ma być w przyszłym tygodniu. Po wakacjach mogę powiedzieć jak się go użytkowało.
A mu pierwszy mamy dokładnie taki Link do: Joolz Day – jeden z najfajniejszych wózków 2w1
I powiem, że u nas ten jasny szary/ srebrny kolor się sprawdził. Może to kwestia materiału, ale zero plam i brudu. Użytkujemy prawie 1,5 roku, a torba na zakupy - ta pod wózkiem - była tylko raz prana. Spacerówki nie czyściłam.

Julia, pamiętam, że Mutsy też mi się podobał. To była wtedy moja alternatywa dla joolza.

A my w końcu wczoraj kupiliśmy dla starszaka Maclarena Techno xt. Trochę cięższy od questa, ale rozkłada się całkiem na płasko i ma duuużo obszerniejszą budkę. Wreszcie nam nie będzie zagracał bagażnika ;)

Mamusie a gdzie kupię torbę do wózka chico urban ... chciałam jak dodatek do wózeczka a w zestawie nie miałam... ma któraś z mam chicoo urban i wie gdzie kupie dodatki :)

Dziewczyny zastanawiam sie nad zakupem samej gondolki, spacerówkę myślałam żeby dokupić jak bedzie dzidzia starsza. Słyszałam, ze spacerówki od wózków 2 i 3 w 1 są ciężkie i duże??? Co sądzicie ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marcje są różne systemy, zależy od tego ile kasy chcesz przeznaczyć i gdzie głównie będziesz jeździć. U nas był system wózek 2 w 1 (gondola i spacerówka), a potem lekka, mała parasolka i nam się to sprawdziło. Jest to raczej wersja oszczędniejsza. Obydwa wózki kupiliśmy używane, pierwszy za 500 zł a drugi za 370 zl, więc w kwocie 870 zł mamy wszystkie wózki, które zostają też na drugie dziecko :) Ze spacerówki z wózka 2w1 korzystamy wciąż. Owszem, jest duża i ciężka, ale wygodna, lepiej się prowadzi niż małe wózki, ma więcej miejsca na zakupy. Na wyjazdy bierzemy parasolkę. Drugi system to jest gondola, a potem mniejsza spacerówka (mniejsza choć wciąż większa niż 7-kilowa parasolka). O plusach tej opcji pisała MiMeMi stronę wcześniej :)

Do góry