reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wózki styczniowych maluchów

ja właśnie mam dylemat.znajoma ma odstęp 1.5roku i wózek rok po roku.mowi że to najlepsze co mogła kupić.dostawka ok ale dopiero na wiosnę. zimą raczej jest nie praktyczne a sadze ze ja urodze w grudniu.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny pomyslcie nad wozkiem pojedynczo blizniaczym. Icandy np albo oyster max. To to co mamy w uk. Jest mozliwosc wozka podwojnego a potem jedno siedzenie sie zdejmuje a zostaje drugie. Albo phil and teds tez sa super i dziecko tak jakby w koszu na zakupy.... noworodkowi i tak wszystko jedno

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Katem, dzięki za info, ale ja właśnie kombinuję żeby uniknąć kupowania kolejnego wózka. Mam dobry wózek który lubię, szkoda mi kasy na kolejny który pewnie posłuży niedługo. No ale być może nie będzie wyjścia :)

Martyna, u nas na czerwcówkach dziewczyny z przerwą półtora roku też miały podwójne wózki i chwaliły bardzo. No ja mimo wszystko poczekam :) wózek przecież można kupić z dnia na dzień ;) co najwyżej wcześniej zrobię rozeznanie.

mi znajoma mówiła że dostawka jest niewygodna i ogólnie porażka no i wiadomo zima dziecko nie będzie w tym jeździć. mi polecala wózek joger baby city select jakoś tak chyba.jest fajny bo może być pojedynczy więc jak będę szła z jednym dzieckiem to nie będę musiała podwójnej kobyly tachac. też mam i chuste i nosidło i wózek 3w1 spacerówke i parasolke.ale jak będę chciała wyjść zima z dwójka na spacer to nie będzie jak.tez myślę że podejmę decyzję pod koniec ciąży lub nawet po porodzie.

Martyna, będę mieć na uwadze ten wózek. Też słyszałam że te stojące dostawki to porażka. Bugaboo ma taką z siedzonkiem, eh. Najgorsze że to zima będzie. Bo latem to zawsze można zakombinować - małe do gondoli, starszak do nosidła i idziemy na plac zabaw, albo młode do chusty, starszak do parasolki i idziemy na zakupy. Ale zimą tego nie widzę. Z podwójnym pewnie wygodniej.

Martyna, będę mieć na uwadze ten wózek. Też słyszałam że te stojące dostawki to porażka. Bugaboo ma taką z siedzonkiem, eh. Najgorsze że to zima będzie. Bo latem to zawsze można zakombinować - małe do gondoli, starszak do nosidła i idziemy na plac zabaw, albo młode do chusty, starszak do parasolki i idziemy na zakupy. Ale zimą tego nie widzę. Z podwójnym pewnie wygodniej.
ja widziałam ostatnio dostawke siedząca do wózka jedo. ale też podobno te dostawki są niewygodne no i wiadomo że też w zimę się nie sprawdza.

Ja mam ten sam dylemat z wózkiem, ale chyba odpuszczę z podwójnym. Spacery nie będą dalekie, bo planuję kp a nie widzę w zimie wyciągać cyca na mrozie
W dodatku nie mam gdzie trzymać takiej kobyły. Planuję zakupić dostawkę stojącą dla Nikosia albo małe dawać do chusty, nosidła a Niko do parasolki.

zobacz sobie ten wózek co ja poleciłam.to właśnie nie jest kobyla jak się zdejmie jedno siedzisko to wygląda jak normalny wózek dla jednego dziecka.szvzerze powiem mnie tylko powstrzymuje koszt.

zobacz sobie ten wózek co ja poleciłam.to właśnie nie jest kobyla jak się zdejmie jedno siedzisko to wygląda jak normalny wózek dla jednego dziecka.szvzerze powiem mnie tylko powstrzymuje koszt.

Koleżanka na grupie czerwcowek go ma, nawet ma do sprzedania. Jednak jest trochę większy od standardowych, ale bardzo sobie chwali.

reklama
Do góry