reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózki, foteliki samochodowe - nasze przemyślenia, marzenia, pomysły, plany ;)

Anna wszystko zalezy od stylu zycia:) moja kolezanka mieszka na wsi gdzie nie ma chodnikow, w domu z duzym przedsionkiem, maja skode octavie. Wziela jedo i jest bardzo zadowolonA. A ja tego wozka nigdy pod uwage nie bralam bo musze go wniesc na wysoki parter, trzymac go w korytarzu obok szafki na buty, wtedy jeszcze mialam toyote aygo wiec bardzo liczyly sie dla mnie gabaryty po zlozeniu. Kupilam typowo miejski jane muum. No i ona chodzi sobie po lasach a ja po bruku i chodnikach, po galeriach gdy pogoda nie dopisuje, duzo autem woze ten wozek. Nie jest na pewno dla dziecka tak wygodny jak jedo ktory ma wielka gondole i miekkie zawieszenie na skorzanych paskach ale w uzytkowaniu w moich warunkach jest 100x lepszy. Musisz wiec pomyslec gdzie i jak najczesciej bedziesz tego wozka uzywala

A co do fotelikow maxi cosi to wiekszosc wozkow (ale nie wszystkie) ma teraz adaptery pod te foteliki wiec doczytajcie sobie:)

Ten navington na "polskretnych" kolach ma moja kolezanka i ogolnie z wozka zadowolona ale na te kola narzekala bo trudno sie manewruje a szczegolnie jak trzeba troszke w tyl cofnac i znow do przodu, wkurzalo ja to

reklama
Anna wszystko zalezy od stylu zycia:) moja kolezanka mieszka na wsi gdzie nie ma chodnikow, w domu z duzym przedsionkiem, maja skode octavie. Wziela jedo i jest bardzo zadowolonA. A ja tego wozka nigdy pod uwage nie bralam bo musze go wniesc na wysoki parter, trzymac go w korytarzu obok szafki na buty, wtedy jeszcze mialam toyote aygo wiec bardzo liczyly sie dla mnie gabaryty po zlozeniu. Kupilam typowo miejski jane muum. No i ona chodzi sobie po lasach a ja po bruku i chodnikach, po galeriach gdy pogoda nie dopisuje, duzo autem woze ten wozek. Nie jest na pewno dla dziecka tak wygodny jak jedo ktory ma wielka gondole i miekkie zawieszenie na skorzanych paskach ale w uzytkowaniu w moich warunkach jest 100x lepszy. Musisz wiec pomyslec gdzie i jak najczesciej bedziesz tego wozka uzywala

A co do fotelikow maxi cosi to wiekszosc wozkow (ale nie wszystkie) ma teraz adaptery pod te foteliki wiec doczytajcie sobie:)

Ten navington na "polskretnych" kolach ma moja kolezanka i ogolnie z wozka zadowolona ale na te kola narzekala bo trudno sie manewruje a szczegolnie jak trzeba troszke w tyl cofnac i znow do przodu, wkurzalo ja to

Dziekuje Ci bardzo, każda info przydatna! No wlasnie cały ból jest w tym ze mieszkam w domku, i dotychczas w zasadzie tu tylko śpię wiec nie mam pojęcia czy po irodzeniu dziecka sie zadomowie by spacerować po lesie, czy jednak bede z nudy wyjeżdżać na miasto do kolezanki.
Byłam pewna ze chce klasyczny wozek dużą z gondolą,bo jest wygodny dla maluszka,ale jednocześnie chce na pozniej bardziej poręczny i napewno z obracanymi kołami) wiec wyszło mi ze musze kupic 2..Po czym stwierdziłam ze gondola tylko 6 m wiec jednak moze komplet na stelażu ze skretnymi kołami.Nie wiem...moja logika mnie zabija...(((

Ostatnia edycja:
Moze spojrz na xlandery one chyba sa takie posrednie. Maja i pompowane kola i dosc duza gondole ale takie bardziej miejskie sa, latwiej je zlozyc do auta niz te klasyki

Moze spojrz na xlandery one chyba sa takie posrednie. Maja i pompowane kola i dosc duza gondole ale takie bardziej miejskie sa, latwiej je zlozyc do auta niz te klasyki

Dzieki. Juz patrzyłam jego. W sklepie podszedł do nas tatuś z córeczka, i powiedział ze nie do końca to jest dobry wozek) zato bardzo polecał fotelik maxi cosi cabrio ten 0+

AnnaKas, ja mam x landera i bede teraz nim jezdzic z drugim dzieckiem.Gondola zgrabna do poł roku da sie radę.Zależy od dziecka bo mega to krócej napewno.Siedzisko w spacerówce jest nie za głebokie, ale moja córka do dzis nim jezdzi i nie ma problemu.I drugi minus w XA ze spacerówka w jedną stronę.Jest ciezki i idealny do lasu i terenowych wycieczek, ja nawet w mega błoto z nim poszłam.Zdecydowanie na necie są duzo tańsze niż w sklepach.

Ja kupiłam tako captiva, tego turkusowego, którego kiedyś wam pokazywałam.
W końcu się zebrałam do obfotografowania go... oto on :D

1.jpg 2.jpg 3.jpg 5.jpg

4.jpg

fotelika nie potrzebuję, bo mam z maxi-cosi no ale jak był w zestawie to brałam :) będzie awaryjny razie "w"

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 85
  • 2.jpg
    2.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 73
  • 3.jpg
    3.jpg
    28,5 KB · Wyświetleń: 77
  • 4.jpg
    4.jpg