reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wozki foteliki etc. dla naszych pociech :)

Kurcze z tymi wózkami to chyba największy problem jest bo w sumie one mają nam najdłużej służyć :-). Mi jednak ciągle w głowie siedzi x-lander move i nie wiem czy zdecyduję się na inny... Jest dobrze wykonany dość lekki łatwy w obsłudze 3w1 spacerówka i gondola głębokie i zapinane w obie strony w dodatku na allegro jest sporo rzeczy w zestawie min. color pack co daje możliwość kompletnej zmiany wózka np. na zimę niebieski a latem zielony ;-), poza tym spełnia wszystkie dla mnie ważne rzeczy: duże koła pompowane przednie skrętne, duża gondola i głęboka spacerówka, lekki wygodny w obsłudze a przy okazji ładnie wygląda i ma np. światła ledowe w podnóżku dzięki czemu jest lepiej widoczny w nocy.
To był mój pierwszy typ a wiadomo że jak coś wpadnie do głowy to ciężko sobie wybić i teraz wszystkie wózki póki co porównuję do niego...

reklama
Dzięki L-oka, obejrzę zatem jeszcze espiro! Fajnie, że jeszcze kogoś podobne modele interesują:-D jak już wybierzesz to koniecznie się pochwal. Co do materiałów sama nie wiem - też nie widziałam żeby Tutek jakoś strasznie odbiegał. Mnie kusi w nim lekkość, ale opinie (zwłaszcza o spacerówce) średnie więc pewnie nie stanie na nim. Nie wiedziałam, też że tak długo się czeka - no to w sumie nie muszę już się czuć dziwnie, ze tak szybko wózki oglądam!

no wlasnie tu bede miec problem z decyzja :) narazie razem na pierwszym miejscu znajdują się Jedo Fyn i Espiro Modena. Espiro mnie urzeka amortyzacją ( tu gdzie mieszkam raczej chodniki nie należą do najprzyjemniejszych i najrówniejszych), dużą gondolą i 3 letnia gwarancją. Natomiast Jedo mi sie poprostu podoba i ma wszystkie cechy ktore musi miec. Zobaczymy jak obydwa wypadną na tescie z bagaznikiem samochodowym :) Może się wyklaruje juz cos to dam znac.

magda x-lander move tez fajny i zastanawiałam się, ale jak dla mnie jednak ciut mała gondola, w porównaniu z innymi wozkami.

magda x-lander move tez fajny i zastanawiałam się, ale jak dla mnie jednak ciut mała gondola, w porównaniu z innymi wozkami.

pewnie masz rację, ale z gondoli to raczej zbyt długo się nie korzysta a ten model i tak ma największą gondolę ze wszystkich wypuszczonych x-landerów dla mnie bardzo ważna jest spacerówka bo ona myślę że najdłużej będzie mi służyć a jak ostatnio byłam w zoo i widziałam mnóstwo wózków niby fajnych na pierwszy rzut oka bo koła duże itd.. ale jak widziałam jak ciasne są te spacerówki i jak ledwo większe dzieci w nich siedzą bo mają jakąś kurteczkę to się załamałam że takie fajne wózki by były a mają tak małe spacerówki że masakra...:no:

marcia331 - super, że Ty jesteś zadowolona. Nie skreśliłam jeszcze ostatecznie Tutka, uważniej mu się przyjrzę w sklepie i zastanowię się. Chociaż chyba Jedo będzie faworytem. A co do opinii to przecież każdy wózek ma jakieś minusy - trudno zadowolić wszystkich w 100%:-)
Trafiłam po prostu na wpisy, że tapicerka się pruje, budka opada (nie było wspomniane, że da się to naprawić), no i że spacerówka jest wąska. Ktoś narzekał na trwałość zatrzasków do montowania gondoli/siedziska. Nie użytkowałam wózka więc nie wiem na ile te opinie są wiarygodne.

U mnie po ponad roku użytkowania zero przetarć na tapicerce, była ostatnio prana i wygląda jak nowa. A kolor mam beżowy. Nic nie wyblakło. Te zatrzaski do montowania gondoli i spacerówki na ramie są plastikowe, ale ja nie miałam z nimi żadnych problemów. A spacerówka wg mnie nie jest wąska skoro mój roczny 12kg synek spokojnie się w nią mieścił. Teraz stoi na razie nieużywana, bo ja ze względu na ciąże nie będę znosiła takiego wózka (mimo że nie jest jakiś bardzo ciężki w porównaniu do większości wózków na rynku). Teraz używamy jakiejś beznadziejnej spacerówki coneco, którą mam w bagażniku samochodu i biorę tylko wtedy gdy idę z małym na zakupy.

Ja też ostatnio siedzę i oglądam wózki, podoba mi się bardzo xlander xa - sąsiadka z góry taki ma i fajnie wygląda. Tylko że teraz dla mnie priorytetem jest przekładana rączka i żeby zajmował mało miejsca po złożeniu. Narazie wypatrzyłam dwa:
Graco Wózek Symbio 2w1 Moon spacerówka + gondola Go - [GRACO] -
tylko trochę drogi.. i spacerówka raczej długo nie posłuży bo wygląda na malutką. Drugi to
Coletto
tańszy i nad nim zastanawiam się poważniej. Chyba że znacie inne wózki z przekładaną rączką. Bo ja nie potrafię się zdecydować i wybór będzie trudny..

Co do gondoli to jak ze wszystkim każde dziecko jest inne... siostra mojej koleżanki z pracy miała duże dzieciątko i musiała przed skończeniem 3 miesiąca się w nowy wózek zaopatrzyć. Mój Maks dla odmiany drobniutki i śmiesznie wyglądał jak zajmował pół gondoli i znajomi szukali gdzie on tam się w wózku schował :)

Co do gondoli to jak ze wszystkim każde dziecko jest inne... siostra mojej koleżanki z pracy miała duże dzieciątko i musiała przed skończeniem 3 miesiąca się w nowy wózek zaopatrzyć. Mój Maks dla odmiany drobniutki i śmiesznie wyglądał jak zajmował pół gondoli i znajomi szukali gdzie on tam się w wózku schował :)

No właśnie, moje dzieci b. szybko na początku rosną i mogę mieć problem z wózkiem. Latem to sporo się z gondoli korzysta. Niestety wózków się wyzbyłam ponad rok temu i teraz mam problem :-( Jak ktoś planuje więcej dzieci to warto zainwestować. W moim przypadku to już tylko na jedno, to będzie ostatnie.

Dziewczyny a macie jakieś opinie o navingtonie galeon? bo ja jestem decydowana już w sumie na hartan gt xl , ale wpadł mi w oko ten navington a jest jednak sporo tańszy i zastanawiam się czy coś o nim może wiecie?

reklama
czesc dziewczyny, bylam dzis w sklepie i widzialam na zywo tako city move...wczesniej widzialam w necie i mi wpadl w oko ale na zywo wyglada jeszcze lepiej, tylko jedna rzecz mi nie pasuje...trzeba kupic gondole w zestawie, a ja nie koniecznie ja chce...orientujecie sie moze czy inne wozki tez maja taki ''przymus''zakupu tej gondoli w zestawie...glupie mi sie to troszke wydaje...:eek:

Do góry