reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WÓZEK - wasz wybór !

Dziewczyny czy mozecie mi doradzic. Mala idzie od listopada do przedszkola. Jak to jest przyjete u nas dzieci spia we wozkach caly rok, niezaleznie od pogody. I tutaj nie wiem jaki wozek kupic.
Obecnie mamy Mutsy urban rider i ten wozek jast za maly jak na lezakowanie. Kupilam fajny welniany spiworek, ale ledwo mi sie on tam zmiescil. Jak jeszcze mam tam mala wsadzic cieplo ubrana, to biedulka bedzie miala ciasno.
Myslalm kupic wozek jakis do ok 500zl, nie musi byc jakis piekny, i nowy, bo on bedzie tylko stal w przedszkolu. Wazne zeby byl dobrze zabudowany, mial duza budke chroniaca od wiatru i zeby bylo w nim duzo miejsca do spania, pozycje lezaca to juz na pewno musi miec.
Jak znacie jakies sprawdzone modele to prosilabym was bardzo o namiary.

a ja Ci moge polecic quinny speedi ma wielka spacerowke:-)

reklama
no mnie też to nurtuje. Ja to nie jestem zwolenniczką sypiania w wózku (chyba, ze okazjonalnie) bo mi to się wydaje, ze dziecku nie wygodnie.
Kingula i oni tak wymagają od kazdego by kupił dodatkowy wózek i trzymał u nich? To moze powinni mieć na stanie swoje wózki jak w normalnym przedszkolu leżaki... cóz, co kraj to obyczaj

no fajne, tylko ciekawe czy to już koniec świeżego powietrza na dany dzień czy wychodza też sie pobawić na dworze? Ja często wduje mamy ze sporymi dziećmi, kt,ore wycodza na spacer na drzemkę wyłacznie (moje babcie zaliczają sie do takich osób) a mi się wydaje że taki kumaty maluch to juz powinien świat podziwiać, interesowac sie wszytskim, chlonąć otoczenie a nie tylko oddychac (mnie rodzinna ma za wariata za ta teorię hehe)

U mnie Oliwier nigdy nie wychodzi na drzemkę bo nigdy na dworze nie zasypia a teraz to już wogóle. Jak był maleńki to wystawiałąm go na balkon na drzemkę ale on na dworzu bardzo krótko spał więc wolałam go w domku uspić. U nas spanie w domku zawsze w łóżeczku.

dziewczyny nie wiem czy tak we wszystkich przedszkolach w Norwegii ale u mnie widziałam że dzieciaki są na dworze ciągle , rzadko siedzą w pomieszczeniu , starszaki mają zakładane kombinezony i kalosze i nawet jak pada to panie z nimi spacerują , poza tym u mnie są małe grupy np po 6-8 dzieci i 2-3 panie na taką grupkę ;-)
mi się ostatnio podoba cybex *Wózek Spacerówka CYBEX CALLISTO Slate Nowy*24H (1198474922) - Aukcje internetowe Allegro muszę tylko męża przekabacić żebyśmy go kupili ;-)

reklama
Do góry