reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

reklama
a mnie troche zielono:confused:

czyli jeśli kupuje się wózek z fotelikiem do samochodu, to trzeba jeszcze dokupić tą baze do przymocowania fotelika, tak?

i on moze być ustawiony przodem do kierunku jazdy, tak?

a taki fotelik, który kupuje się osobno(taki np. jak pokazywała Malinka) usadawia się tyłem do kierunku jazdy, tak? i trzeba tez bazę do niego dokupić?

i w tym pierwszym nie da sie zabrać dzidziusia do sklepu a w tym drugim owszem, tak?

no to teraz potwierdzajcie albo zaprzeczajcie:sorry2:dzieki

a mnie troche zielono:confused:

czyli jeśli kupuje się wózek z fotelikiem do samochodu, to trzeba jeszcze dokupić tą baze do przymocowania fotelika, tak?

i on moze być ustawiony przodem do kierunku jazdy, tak?

a taki fotelik, który kupuje się osobno(taki np. jak pokazywała Malinka) usadawia się tyłem do kierunku jazdy, tak? i trzeba tez bazę do niego dokupić?

i w tym pierwszym nie da sie zabrać dzidziusia do sklepu a w tym drugim owszem, tak?

no to teraz potwierdzajcie albo zaprzeczajcie:sorry2:dzieki

troszku chyba namieszalaś,ale sprobuje do czegoś dojść
są foteliki ,które maja specjalne bazy na których sie je montuje
te foteliki co są do wózka lub ten co pokazaa Malinka nie mocuje sie do bazy
te foteliki gondolki montuje sie w samochodzie tyłem do jazdy i tak jest prawidłowo,większy fotelik juz normalnie,a te foteliki na bazie można i tak i tak montować,ale takie maleństwa powinny jeździc tyłem do jazdy

mhhhh myśle, mysle nad tym:baffled:

czyli takie foteliki które wyciągam z wózka nie potrzebuja zadnej bazy tylko wyciagam i zapinam jakos do auta...

Ostatnia edycja:
Baza jest potrzebna wtedy gdy masz fotelik do mocowania na bazie. Dzieki bazie fotelik jest mocniej umocowany i mozna szybko wyjac i zalozyc z powrotem fotelik, co jest przydatne jak gdziesz wyjmujesz fotelik wychodzac np. na szczepienia czy na zakupy i nie wyjmujesz dziecka z fotelika.

troszku chyba namieszalaś,ale sprobuje do czegoś dojść
są foteliki ,które maja specjalne bazy na których sie je montuje
te foteliki co są do wózka lub ten co pokazaa Malinka nie mocuje sie do bazy
te foteliki gondolki montuje sie w samochodzie tyłem do jazdy i tak jest prawidłowo,większy fotelik juz normalnie,a te foteliki na bazie można i tak i tak montować,ale takie maleństwa powinny jeździc tyłem do jazdy

Ja mam fotelik ktory mocuje sie do wozka i rowniez do bazy.

Baza jest potrzebna wtedy gdy masz fotelik do mocowania na bazie. Dzieki bazie fotelik jest mocniej umocowany i mozna szybko wyjac i zalozyc z powrotem fotelik, co jest przydatne jak gdziesz wyjmujesz fotelik wychodzac np. na szczepienia czy na zakupy i nie wyjmujesz dziecka z fotelika.

Ale przeciez nie jest niezbedna. Ja mam fotelik ktory moge mocowac na bazie ktora trzeba dokupic. Ale rowniez moge uzywac go bez bazy.
Mi pani w sklepie zademonstrowala ze baze moge miec na stale przypieta pasami w aucie i fotelik wchodzi na nia na "klik" i tak samo sie go wyciaga. A jak uzywam bez bazy to za kazdym razem jak przynosze dziecko w foteliku musze przeplatac odpowiednio pasy i zapinac.
Dla tych dziewczyn ktore nie wiedza: Mozecie wozic dzidzie na przednim siedzeniu tylko i wylacznie wtedy jak nie macie poduszki powietrznej lub jak jest opcja wylaczenia jej.

reklama
Wiem ze nie jest niezbedna, dyskusja polega na tym ktore foteliki sa lepsze, bezpieczniejsze te z baza czy bez, te z baza sa duzo drozsze, chyba jakis powod tego jest

Do góry