reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wózeczki, łóżeczka i inne akcesoria :)

Anet super :) poza tym zupełnie nie widać różnicy że właśnej roboty - powiedziałabym że ładniejsze niż nie jedne kupne (i ile serca w to włożone :))

reklama
Anet - popieram super! :tak:
jejku ja już też chcę do domu i taki kącik mieć bu :-( a u teściów pokisnę pewnie do końca sierpnia jak marcel nie zechce wyłazić na dniach :-( bu

No prosze... Jakbym wiedziała, to zamówienie złożyłabym u dziewczyn, a nie na allegro. Anet pościel bomba. Jakbyś nie napisała, pomyślałabym, że kupna!!

Mam pytanie. Jakie wkłady do wanienek polecacie?? Ja tego używać raczej nie planuje, ale jak mąż usłyszał, ze jest coś takiego męczy mnie, że chce coś takiego, tym bardziej, że widze u niego wielkie chęci kąpania małej.
Na allegro znalazłam:
- wkład z gąbki
- leżaczek wyścielony materiałem
- leżaczek typu foka (plastikowy)

Mam pytanie. Jakie wkłady do wanienek polecacie?? Ja tego używać raczej nie planuje, ale jak mąż usłyszał, ze jest coś takiego męczy mnie, że chce coś takiego, tym bardziej, że widze u niego wielkie chęci kąpania małej.
Na allegro znalazłam:
- wkład z gąbki
- leżaczek wyścielony materiałem
- leżaczek typu foka (plastikowy)
Mitemil ja mam wanienke z wyprofilowanym lezaczkiem ale moja znajoma ma lezaczek z materialu taki co sie wklada do wanny i BARDZO sobie go chwali! Zreszta mialam przyjemnosc uczestniczyc w kapieli malego na tym lezaczku i powiem szczerze ze gdybym nie miala to kupilabym wlasnie ten lezaczek z materialu bez zastanowienia!

ja miałam typu foczka,kładkłam dodatkowo pieluszkę i w lezaczek
materiałowego nie chciałam bo dłuzej sie suszy,utrzymuje wiigloć,pleśnieje
do gąbki tez nie mam przekonania
teraz tez kupujętypu foczka

reklama
w odpowiedzi na pytanie Malbertki oraz dla zainteresowanych.
Formę na chuste kupiłam na ebayu i trochę ją trzeba było zmodyfikować.
Jest potrzebny materiał długi na 2 m, szeroki na 84.
W odległości 50 cm od jednego końca wszywamy po obu stronach na długości 130 centymetrów usztywnienie brzegów o szerokości ok.5 cm. Ja użyłam bawełnianego ocieplacza.Powinno zostać 20 cm do grugiego końca. Całe brzegi obszywamy tą samą szerokościa, żeby schować usztywnienie.
Potem zawijamy i przeszywamy brzegi tam gdzie będzie koluszko i końcówka na ramię.
Następny krok jest trochę pokręcony, ale jakoś wytłumaczę.
A więc, dłuższa końcówka będzie na przeciąganie przez koluszko, nazwano ją końcówka pasowa, niby od pasa, ale nie wiem czemu. Składamy zewnętrzne końce do środka chusty,dla ułatwienia czerwone do czerwonego. I tak składać kilka razy, niby do osiądnięcia 4 cm, ale ja zrobiłam tylko raz, kilka razy było za grubo, a nie ma to żadnego znaczenia.Przeszywamy na szerokości w dwóch miejscach w odległości 40 cm od brzegu, oraz w miejscu gdzie kończy się usztywnienie, tj, mniej więcej 20 cm.
:-----------:
: ----------:
:-----------:
Następnie składamy tak samo z drugiej strony, z tym że tu juz na 4 cm.Zszywamy mocując w odległości mniej więcej 5 cm od brzegu. Zakładamy dwa metalowe kółka, zamykamy, zszywając mocnym szwem i gotowe.
Troche pokręcony opis, ale nie jest takie trudne. Powodzenia.

Załączniki

• Jagódka z Biedronką 026.jpg
    Jagódka z Biedronką 026.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
Do góry