reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wody płodowe???!!!!

s.magdalena339

Aktywna w BB
Dziewczyny pomocy. Jestem w 35 tygodniu ciąży. od 34 TC dziecko jest już bardzo nisko i miałam się oszczędzać. Od kilku dni czuję ból w kroczu, dzisiaj doszedł ból pleców, nóg i wzmocnienie bólu krocza. Przed chwilą byłam w łazience. Jak skończyłam robić siusiu to zostałam jeszcze na sedesie bo poczułam lekki skurcz ( był chwilowy) i w tym momencie znowu coś wyciekło 2 razy pod rząd. Jakby mocz ale czy to może były wody płodowe? dodam że dwa razy miałam już bolesne skurcze które przerywałam nospa z zaleceń lekarza.

reklama
Rozwiązanie
Dzwoniłam do położnej, skierowała mnie do lekarza prowadzącego. On natomiast twierdzi że to nie są wody płodowe, także fałszywy alarm ;) dzięki dziewczyny
reklama
i myślicie że więcej nic by się nie wylało oprócz tego 2 razy w nocy? do tej pory normalnie robiłam siku i nic
🤔🤔🤔🤔
Mi przy pierwszej ciazy pierw polecialo tal jak d
Tobie z dwa razy,a pozniej cisza. Fakt faktem podpaske mialam mokra jak dojechalam do szpitala. Jezeli u Ciebie teraz nic sie nie dziejeto wydaje mi sie,ze mogla to byc wydzielina. W drugiej ciazy ciagle mialam mokro. W kazdym badz razie, przez internet to troche jal wrozenie z fusow 😬. Nikt Ci odpowiedzi na 100% nie da.

Trzymam kciuki.

P S na kogo czekasz? To ze corka to doczytalam,ale zastanawiam sie jakie imie 🤗🤗🤗

i myślicie że więcej nic by się nie wylało oprócz tego 2 razy w nocy? do tej pory normalnie robiłam siku i nic
Są dziewczyny, którym wody płodowe sączą się od 20 tygodnia, leżą w szpitalu, i nieraz po 10 tygodni uda się przedłużyć ciąże więc wszystko jest możliwe :) nie musi pewnie lecieć non stop. Najważniejsze, ze jesteś już w bezpiecznym terminie, wiec jeśli to początki porodu to na pewno się rozkręci i to już poznasz. I tak dodatkowo na tym etapie ciąży nie podaje się sterydów na płuca, bo już nic nie dają, sterydy są na rozprężenie pęcherzyków, aby po porodzie się nie skleiły u wcześniaków, na tym etapie pecherzyki są w płucach rozwinięte, bo któraś tutaj pisała o sterydach tak BTW.

🤔🤔🤔🤔
Mi przy pierwszej ciazy pierw polecialo tal jak d
Tobie z dwa razy,a pozniej cisza. Fakt faktem podpaske mialam mokra jak dojechalam do szpitala. Jezeli u Ciebie teraz nic sie nie dziejeto wydaje mi sie,ze mogla to byc wydzielina. W drugiej ciazy ciagle mialam mokro. W kazdym badz razie, przez internet to troche jal wrozenie z fusow 😬. Nikt Ci odpowiedzi na 100% nie da.

Trzymam kciuki.

P S na kogo czekasz? To ze corka to doczytalam,ale zastanawiam sie jakie imie 🤗🤗🤗
No zobaczymy jak to będzie się rozwijać ;) w brzuszku Lidia ;)

Są dziewczyny, którym wody płodowe sączą się od 20 tygodnia, leżą w szpitalu, i nieraz po 10 tygodni uda się przedłużyć ciąże więc wszystko jest możliwe :) nie musi pewnie lecieć non stop. Najważniejsze, ze jesteś już w bezpiecznym terminie, wiec jeśli to początki porodu to na pewno się rozkręci i to już poznasz. I tak dodatkowo na tym etapie ciąży nie podaje się sterydów na płuca, bo już nic nie dają, sterydy są na rozprężenie pęcherzyków, aby po porodzie się nie skleiły u wcześniaków, na tym etapie pecherzyki są w płucach rozwinięte, bo któraś tutaj pisała o sterydach tak BTW.

Ja w 34 tc dostałam sterydy.

Wiecie co no czekam na kontakt z położną. Narazie wszystko ok, nic nie leci. Jedyne co to zjadłam truskawki z mlekiem i brzuch napięty. Mam wrażenie jakbym się najadła tych truskawek całe wiadro, taka pełna się czuję :) a to zaledwie 2 garście z mlekiem

Wiecie co no czekam na kontakt z położną. Narazie wszystko ok, nic nie leci. Jedyne co to zjadłam truskawki z mlekiem i brzuch napięty. Mam wrażenie jakbym się najadła tych truskawek całe wiadro, taka pełna się czuję :) a to zaledwie 2 garście z mlekiem
Nie no ja absolutnie nie chcę straszyć. Mi dopiero reszta poleciało po ingerencji lekarza. A tak od tych dwóch zdarzeń co mi pocieklo rano do poludnia nic mi nie pocieklo. A i ja czułam ruchy praktycznie do samego wyjscia małej:) Dla mnie dzidzia jest najważniejsza, ale ja do szpitala też nie pedzilam. Jakbym pojechała nawet i 10h później to bym zdążyła. Ale i tak to warto sprawdzić:)

reklama
Nie no ja absolutnie nie chcę straszyć. Mi dopiero reszta poleciało po ingerencji lekarza. A tak od tych dwóch zdarzeń co mi pocieklo rano do poludnia nic mi nie pocieklo. A i ja czułam ruchy praktycznie do samego wyjscia małej:) Dla mnie dzidzia jest najważniejsza, ale ja do szpitala też nie pedzilam. Jakbym pojechała nawet i 10h później to bym zdążyła. Ale i tak to warto sprawdzić:)
To wgl możliwe że można wody pomylić z moczem? Ja nie jestem w stanie określić co to było :/

Do góry