reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

woda mineralna czy gotowana?

juli29

Fanka BB :)
witam proszę o radę doświadczone mamy, od samego początku daje córce gotowana wodą filtrowaną, córka obecnie ma rok i cały czas dostaje taką wodę ewentualnie z dodatkiem odrobiną domowego soku bądź samą. Nie dawałam nigdy mineralnej wody źródlanej dla dzieci a może powinnam? nie wiem co robić proszę o radę

reklama
ja tez :) robie też na niej mleko :) doświadczona to ja tam szczegolnie jeszcze nie jestem, ale kolezanka, matka 2 dzieci w wieku 5 lat powiedziała, ze zawsze dawała swoim dzieciom żywca i miały sie i maja sie dobrze :)

Ostatnia edycja:
Jesli masz filtrowana, dobrą wodę, nie ma sensu kupować butelkowanej- wyrzucone pieniądze.
W Danii, gdzie mieszkam, nawet nie ma czegoś takiego jak "woda dla dzieci" ;-)- wszystkie piją wodę z kranu. I to- nieprzegotowaną :-D. Nie dajmy się zwariować i "nabijac w butelkę wody mineralnej" jej producentom ;-).
Owszem, jest sens używania jej, gdy nie masz pewności, czy woda, którą dajesz dziecku, jest dobra.
Natomiast, gdy dziecko od roku piło wodę z kranu, jaki sens jest teraz zmieniac na butelkowaną ???
Mam troje dzieci- starsi synowie urodzeni i wychowni w Polsce, na "kranówce. Córeczka już po częsci w Danii - tez kranówka, w Polsce i tu.

tez tak myślałam, sama przestałam pić kupowaną w sklepie wodę a tą filtrowaną, bo noszenie baniaków już mnie wkurzyło, a przecież córce daję przegotowaną wodę anie surową, dziękuje za odpowiedźi

Woda źródlana a mineralna to duża różnica. Źródlana nie ma stałości składu i niewiele różni się od dobrej kranówki
Woda mineralna musi mieć odpowiedni poziom minerałów i stałość składu - musi być zgodność z tym co na etykiecie. Ta woda ma swoje określone właściwości. Żywiec to woda źródlana. Jeśli ktoś decyduje się na wodę butelkowaną to mineralną. Inaczej szkoda kasy.

Ostatnia edycja:
W wodach butelkowanych jest jeszcze jeden problem - plastik... Patrzcie na oznaczenia. Na butelce popularnej wody Żywiec - 01 PET (nie wiem jak inne, akurat taką znalazłam w domu):confused2:

466555_461582517254488_881575275_o.png

Skoro Żywiec jest taka beznadziejna to czemu poleca ją Instytut Matki i Dziecka? Na etykiecie są wypisane ilości jonów.

reklama
Do góry