witam proszę o radę doświadczone mamy, od samego początku daje córce gotowana wodą filtrowaną, córka obecnie ma rok i cały czas dostaje taką wodę ewentualnie z dodatkiem odrobiną domowego soku bądź samą. Nie dawałam nigdy mineralnej wody źródlanej dla dzieci a może powinnam? nie wiem co robić proszę o radę
reklama
Jesli masz filtrowana, dobrą wodę, nie ma sensu kupować butelkowanej- wyrzucone pieniądze.
W Danii, gdzie mieszkam, nawet nie ma czegoś takiego jak "woda dla dzieci" ;-)- wszystkie piją wodę z kranu. I to- nieprzegotowaną . Nie dajmy się zwariować i "nabijac w butelkę wody mineralnej" jej producentom ;-).
Owszem, jest sens używania jej, gdy nie masz pewności, czy woda, którą dajesz dziecku, jest dobra.
Natomiast, gdy dziecko od roku piło wodę z kranu, jaki sens jest teraz zmieniac na butelkowaną ???
Mam troje dzieci- starsi synowie urodzeni i wychowni w Polsce, na "kranówce. Córeczka już po częsci w Danii - tez kranówka, w Polsce i tu.
W Danii, gdzie mieszkam, nawet nie ma czegoś takiego jak "woda dla dzieci" ;-)- wszystkie piją wodę z kranu. I to- nieprzegotowaną . Nie dajmy się zwariować i "nabijac w butelkę wody mineralnej" jej producentom ;-).
Owszem, jest sens używania jej, gdy nie masz pewności, czy woda, którą dajesz dziecku, jest dobra.
Natomiast, gdy dziecko od roku piło wodę z kranu, jaki sens jest teraz zmieniac na butelkowaną ???
Mam troje dzieci- starsi synowie urodzeni i wychowni w Polsce, na "kranówce. Córeczka już po częsci w Danii - tez kranówka, w Polsce i tu.
skaba1
sierpień'05 marzec'08
Woda źródlana a mineralna to duża różnica. Źródlana nie ma stałości składu i niewiele różni się od dobrej kranówki
Woda mineralna musi mieć odpowiedni poziom minerałów i stałość składu - musi być zgodność z tym co na etykiecie. Ta woda ma swoje określone właściwości. Żywiec to woda źródlana. Jeśli ktoś decyduje się na wodę butelkowaną to mineralną. Inaczej szkoda kasy.
Woda mineralna musi mieć odpowiedni poziom minerałów i stałość składu - musi być zgodność z tym co na etykiecie. Ta woda ma swoje określone właściwości. Żywiec to woda źródlana. Jeśli ktoś decyduje się na wodę butelkowaną to mineralną. Inaczej szkoda kasy.
Ostatnia edycja:
G
goszczaca
Gość
Przefiltrowana "kranówka" jest w 100 proc lepsza niż te wody źródlane czy mineralne
reklama
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Kto mówi, że beznadziejna? Raczej neutralna. Instytut różne rzeczy poleca, niekoniecznie z nich korzystam.
Instytut Matki i Dziecka – rekomendacja z kapelusza? | SOSrodzice.pl
Instytut Matki i Dziecka – rekomendacja z kapelusza? | SOSrodzice.pl
Ostatnia edycja: