reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty, wyniki, usg majówek 2017

reklama
IMG_20160922_185601.JPG
Ja już po pierwszej wizycie... Mega szczęśliwa... Z OM 6t5d... Z usg 7t0d... Serduszko ❤ biło... wszystko w porządku... Moje szczęście ma 0,97cm.

Załączniki

• IMG_20160922_185601.JPG
    IMG_20160922_185601.JPG
    580,5 KB · Wyświetleń: 1 792
Alelew pięknie gratulacje. Ja muszę czekać na ten piękny widok jeszcze prawie dwa tygodnie[emoji22]to jest przecież wieczność, nie wiem jak to wytrzymam [emoji6]!

To moje zdjęcie usg. Początek 5 tc. Jest pęcherzyk i ciałko żółte. Wszystko idealnie jak powiedział lekarz.
Teraz czekam na wizytę w październiku, wtedy mam nadzieje usłyszeć serduszko [emoji176]

1474705433-qcpt15.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,odebrałam dzisiaj swoje wyniki prolaktyny i progesteronu i jestem w lekkim szoku :p

Progesteron mam >80 przy normie na ten trymestr do 33. Pani nie mogła mi powiedzieć dokładnie ile wyszło bo oni tylko do 80 mogą zmierzyć. Wiem że za niski progesteron może spowodować poronienie, a za wysoki ? I to 2,5 raza za duży ?

Prolaktyna w normie, 37 przy normie 8-191.

Beta będzie dopiero jutro..

heja . Ja po wizycie . Bossszze jak ja dziś fiksowałam z nerw .
Dziecie jest 1,3 cm . Widziałam bijące serduszko ale nie dała posłuchać . Powiedziała, że troszkę zmieniły się zalecenie i lepiej za często nie "podsłuchiwać" , lepiej poczekać teraz do genetycznego w 11-13tc i tam zobaczymy i usłyszymy wszystko.
Napisała jakie badania mam zrobić
  • morfologia
  • bad og moczu
  • wr
  • antygen hbs
  • glikemia
  • grupa krwi
  • odczyn coombsa
  • hiv
  • tsh
Miałam jeszcze na toxo ale mi skreśliła ponieważ z pierwszego badania 4 lata temu kiedy byłam w ciąży wyszło , że byłam zakrażona ale nie choruje i doktorowa powiedziała, że ten wynik jest lajlepszy ze wszystkich bo się nie zmienia do końca życia i nie trzeba robić tego badania.

Pytałam też o stomatologa . Powiedziała, że mogę nawet teraz, ale ja ze względu na to , że jednak po tylu poronieniach to poczekam do 2 trymestru bo wtedy jednak bezpieczniej dla dziecka , tym bardziej , że ja bez znieczulenia leczenia zębów sobie nie wyobrażam , a mam do zrobienia 1 zęba

EDIT: zapomniałam napisać , że z USG wychodzi termin 11-12 maja, a z OM 9 maja

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry