reklama
Karola, trudno Kidabion porównywać z Multisanostolem, bo ten pierwszy to głównie kwasy Omega-3 wzbogacony 4 witaminami, a Multisanostol to preparat witaminowo - minerałowy.
Ja osobiście oprócz 1 łyżeczki Kidabionu teraz w okresie jesiennym podaję Oliwce 1 tabletkę do ssania Multi-tabs, bo zawiera więcej minerałów niż Multisanostol.
Ja osobiście oprócz 1 łyżeczki Kidabionu teraz w okresie jesiennym podaję Oliwce 1 tabletkę do ssania Multi-tabs, bo zawiera więcej minerałów niż Multisanostol.
Tylko nie można w takim układzie dawać pełnych dawek, tzn trzeba uważać, żeby nie przekroczyć za bardzo dziennej dawki wit A.to dobrze wiedzieć więc dokupię ten kidapion też i będzie dostawał dodatkowo.
mam dwie butle multisanostolu więc musimy go dokończyć.
Właśnie doczytałam, że w Multi-tabs jest 200% dawka witamimy D Ciekawe po co dają taką dawkę, zamiast 100% Z drugiej strony znalazłam taki artykuł, że o przedawkowaniu witamin możemy mówić po kilkakrotnym zdublowaniu dzienniej dawki, dopiero 6 czy 7 krotne przedawkowanie może zaszkodzić. Ale Oli dostaje też wit D w Kidabionie, chyba muszę pomyśleć nad jakimiś innymi witaminami z minerałami.
a dalej ma żółty język?Od rana biegunka i wymioty,zwariuje chyba.
pije dużo? bo żółty język przy takich objawiach może świadczyć o odwodnieniu mi zawsze pediatra każe sprawdzać kolor jezyk przy jelitówce ostrej
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
a dalej ma żółty język?
pije dużo? bo żółty język przy takich objawiach może świadczyć o odwodnieniu mi zawsze pediatra każe sprawdzać kolor jezyk przy jelitówce ostrej
No nie ma,gardło tez nie jest czerwone,kurcze juz nie wiem.
Wychodzi na jakichś nieżyt żołądka,może kapuśniak wczoraj mu zaszkodził,boszszsze juz sama nie wiem.
Narazie bryka,bawi sie w dobrym humorze....
reklama
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Rozalko, Kasiu, zdrowia dla Waszych dzieciaczkow.
Podziel się: