reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Karola, trudno Kidabion porównywać z Multisanostolem, bo ten pierwszy to głównie kwasy Omega-3 wzbogacony 4 witaminami, a Multisanostol to preparat witaminowo - minerałowy.
Ja osobiście oprócz 1 łyżeczki Kidabionu teraz w okresie jesiennym podaję Oliwce 1 tabletkę do ssania Multi-tabs, bo zawiera więcej minerałów niż Multisanostol.

to dobrze wiedzieć więc dokupię ten kidapion też i będzie dostawał dodatkowo.

mam dwie butle multisanostolu więc musimy go dokończyć.

to dobrze wiedzieć więc dokupię ten kidapion też i będzie dostawał dodatkowo.

mam dwie butle multisanostolu więc musimy go dokończyć.
Tylko nie można w takim układzie dawać pełnych dawek, tzn trzeba uważać, żeby nie przekroczyć za bardzo dziennej dawki wit A.
Właśnie doczytałam, że w Multi-tabs jest 200% dawka witamimy D :confused2: Ciekawe po co dają taką dawkę, zamiast 100% :confused: Z drugiej strony znalazłam taki artykuł, że o przedawkowaniu witamin możemy mówić po kilkakrotnym zdublowaniu dzienniej dawki, dopiero 6 czy 7 krotne przedawkowanie może zaszkodzić. Ale Oli dostaje też wit D w Kidabionie, chyba muszę pomyśleć nad jakimiś innymi witaminami z minerałami.

a dalej ma żółty język?
pije dużo? bo żółty język przy takich objawiach może świadczyć o odwodnieniu mi zawsze pediatra każe sprawdzać kolor jezyk przy jelitówce ostrej

No nie ma,gardło tez nie jest czerwone,kurcze juz nie wiem.
Wychodzi na jakichś nieżyt żołądka,może kapuśniak wczoraj mu zaszkodził,boszszsze juz sama nie wiem.
Narazie bryka,bawi sie w dobrym humorze....

Rozalka, zdrówka dla Kubusia. Może to coś chwilowego, skoro nie widać po nim choroby.
Oli dziś obudziała się z zapchanym nosem, katar się nasila niestety. Ale też nie wygląda na chorą.

reklama
Do góry