reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

No ja jutro też Kubulowi zakupie Kidabion.W sumie nie znam sie na tym,ale tak sobie myślęże w kidabionie dobrali taką optymalną dawke kwasów,a przy tym są tez inne witaminy.

Zakupiłam,zapodałam,żadnej reakcji alergicznej:-).Więc od przyszłego tygodnia zaczynam podawać rybkę na obiadek,bo nie mógł do tej pory.:tak:

reklama
No to super Rozalka, że nie ma reakcji alergicznej. Ale ja na Twoim miejscu z rybą poczekałabym jeszcze z tydzień lub dwa, bo reakcja alergiczna może być opóźniona i nie będziesz wiedziała potem, czy wyskoczyło coś po Kidabionie czy rybie. Zwłaszcza, że po Kidabionie zdarzają się reakcje alergiczne z powodu konserwantów, które w nim stosują i potem nie będzie wiadomo, czy to ryba uczula Kubulka czy konserwanty.

Ale Weronika dzielna :szok::-) ale ją biedulkę pokłuli.

No masz rację Kasiad.zapędziłąm sie,ale tak sie cieszę,bo u nas już sporadycznie jakaś tam krostka od czegoś wyjdzie,a tak to nic.
Z rybą poczekam,szczególnie,że dziś Kubula dorwał sie do chipsów:no:,nawet nie wiem jakich,bo pomieszane były i jadł dużo różnych rzeczy...i tak bym nie wiedziałą co uczula.

Dziewczyny a ten Kidabion lepiej się opłaca kupić w syropie czy w kapsułkach ?
hmm chociaż z tego co wyczytałam to chyba obydwa starczają na 15 dni ?

aha i czy czymś różnią się te opakowania syropu 150ml od tych 200ml ?:sorry:

Dziewczyny a ten Kidabion lepiej się opłaca kupić w syropie czy w kapsułkach ?
hmm chociaż z tego co wyczytałam to chyba obydwa starczają na 15 dni ?
2 łyżeczki syropu są bogatsze od 2 kapsułek w kwasy Omega-3 i wit C, poza tym cenowo też korzystnie wypada syrop :tak:
Ja narazie daję Oliwce po 1 łyżeczce dziennie, bo Kidabion wg ulotki się podaje od 3rż, więc tak sobie wymyśliłam, że do ukończenia tego 3 rż będę podawała 1 łyżeczkę.

aha i czy czymś różnią się te opakowania syropu 150ml od tych 200ml ?:sorry:
Właśnie się też zastanawiam, ale myślę, że nie. Warto jednak w aptece porównać skład dla pewności.

reklama
Kasiu dzięki właśnie sobie myślałam że połowę dawki bym dawała do 3 roku życia z tym ze nie pomyślałam że kapsułki są mniej wartościowe od syropku

ale Emilka na pewno wolała by te kapsułki :sorry: teraz ma jedne witaminki Marsjanki i jej muszę je łamać bo dostała od mojej siorki a łatwiej mi było Sanostol dawać :sorry:bo się nie dopraszała o jeszcze i chyba na miesiąc jeszcze starczą a potem zaopatrzę się w ten kidabion :tak:

Do góry