reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Uczulenie:baffled:.W sumie to wolałabym ,zeby to była ospa:confused: chyba.ostatnio pil soki pomaranczowe 100% z kartonu i z rurka pomaranczowy i pewnie Kubus Play mu sie trafil z pomarancza...:baffled:.Juz dzis nic takiego nie spozywa,wiec mam nadzieje,ze bedzie lepiej:confused:.

Wczoraj koło wieczora byłam u lekarza(Kuba ma katar i kaszle tak oskrzelowo),a pediatra powiedziała,że płuca czyste,to infekcja kataralna.
Ale on dalej kaszle,szczególnie jak sie obudzi i ma taki mokry kaszel,więc jest tam flegma:baffled:
Nie chce byc hipochondrykiem,ale chyba pójde do innego lekarza,co wy na to....?
Sama nie wiem,nie chce jeśc,marudzi,podanie leku graniczy z cudem....
Katar gęsty spływa....
Niby tak samo było wczoraj,ale coś nie chce mi sie wierzyć,że oskrzela czyste....:baffled:

A i jeszcze jedno,Ty Agusia pisałaś,że przez alergie kiedyś Sarcia była zaflegmiona,może to u nas podobnie,reakcja na całe jajko,jest to możliwe....?Bo zasugerowałam lekarce(niestety nie mojej do której chodze zazwyczaj)i mówiła,że to niemożliwe,ale jakoś mi sie to obiło o uszy....

Ostatnia edycja:
ja ci powiem rozalka ze u Weroniki tez nie mogłam wybawic kataru i kaszlu ale od kiedy jest na lekach od alergologach to mamy spokój

A i jeszcze jedno,Ty Agusia pisałaś,że przez alergie kiedyś Sarcia była zaflegmiona,może to u nas podobnie,reakcja na całe jajko,jest to możliwe....?Bo zasugerowałam lekarce(niestety nie mojej do której chodze zazwyczaj)i mówiła,że to niemożliwe,ale jakoś mi sie to obiło o uszy....
jest mozliwe:tak:
jest flegma i najczesciej OSKRZELA I PłUCA czyste;-)
FLEGMA spływa z nosa wiec dlatego kaszle po snie lub tez w trakcie reszta bez kaszlu;-)
jedyne co najwazniejsze w takim przypadku (zeby nie zeszło dalej ..nizej) sciagac wydzieline (nie sciagana doprowadzi do zapalenia ucha:zawstydzona/y:)
zakropic nos ....inchalowac cokoliwiek z tego i dopiero sciagac
gruszka,frida................. :sorry2:

Rozalka, Agusia ma rację :tak: to, że kaszel jest mokry, nie znaczy, że są oskrzela zajęte, ale oprócz nawilżania noska i zciągania kataru można opukiwać plecki, żeby nie usiadło na oskrzela i płuca. Ja kupiłam Pulmex baby - maść do nacierania, wcierałam w plecki na wysokości płuc oskrzeli oraz klatkę piersiową, a potem opukiwałam - dłoń musi być ułożona "w miseczkę", a dziecko w pionie, a nie ma leżąco. Do spania też warto ułożyć wysoko poduszki, nawet do pozycji półsiedzącej.

jest mozliwe:tak:
jest flegma i najczesciej OSKRZELA I PłUCA czyste;-)
FLEGMA spływa z nosa wiec dlatego kaszle po snie lub tez w trakcie reszta bez kaszlu;-)
jedyne co najwazniejsze w takim przypadku (zeby nie zeszło dalej ..nizej) sciagac wydzieline (nie sciagana doprowadzi do zapalenia ucha:zawstydzona/y:)
zakropic nos ....inchalowac cokoliwiek z tego i dopiero sciagac
gruszka,frida................. :sorry2:
Dokładnie tak u nas.Dziś znów poszłam na osłuchanie płuc i ....czyste...
Cieszę sie,ale tak mu charcze w tych oskrzelach:baffled:
Rozalka, Agusia ma rację :tak: to, że kaszel jest mokry, nie znaczy, że są oskrzela zajęte, ale oprócz nawilżania noska i zciągania kataru można opukiwać plecki, żeby nie usiadło na oskrzela i płuca. Ja kupiłam Pulmex baby - maść do nacierania, wcierałam w plecki na wysokości płuc oskrzeli oraz klatkę piersiową, a potem opukiwałam - dłoń musi być ułożona "w miseczkę", a dziecko w pionie, a nie ma leżąco. Do spania też warto ułożyć wysoko poduszki, nawet do pozycji półsiedzącej.
Dzięki za rady dziewczyny.
Oklepuje,inhaluje,zakrapiam i czyszcze nos.Już mam tego dośc,no i Kuba sie denerwuje strasznie.

Wiem jak ci ciezko niestety i jak Kubus sie pewnie meczy ale musisz to przetrwac
widoczne zmiany przychodza NAGLE z zaskoczenia prawie jak T;-):-)

reklama
Wiem jak ci ciezko niestety i jak Kubus sie pewnie meczy ale musisz to przetrwac
widoczne zmiany przychodza NAGLE z zaskoczenia prawie jak T;-):-)
Dzięki,teraz spokojnie śpi.:tak:
Jak dzis poszłam do lekarza,to poczułam sie jak jakaś panikara,ale piguły mnie uspokoiły,że dobrze robie.Nie zaszkodzi osłuchać płuca przed weekendem.

Do góry