reklama
Tycia
Mamy lutowe'07 Entuzjast(k)a
Uczulenie.W sumie to wolałabym ,zeby to była ospa chyba.ostatnio pil soki pomaranczowe 100% z kartonu i z rurka pomaranczowy i pewnie Kubus Play mu sie trafil z pomarancza....Juz dzis nic takiego nie spozywa,wiec mam nadzieje,ze bedzie lepiej.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Wczoraj koło wieczora byłam u lekarza(Kuba ma katar i kaszle tak oskrzelowo),a pediatra powiedziała,że płuca czyste,to infekcja kataralna.
Ale on dalej kaszle,szczególnie jak sie obudzi i ma taki mokry kaszel,więc jest tam flegma
Nie chce byc hipochondrykiem,ale chyba pójde do innego lekarza,co wy na to....?
Sama nie wiem,nie chce jeśc,marudzi,podanie leku graniczy z cudem....
Katar gęsty spływa....
Niby tak samo było wczoraj,ale coś nie chce mi sie wierzyć,że oskrzela czyste....
A i jeszcze jedno,Ty Agusia pisałaś,że przez alergie kiedyś Sarcia była zaflegmiona,może to u nas podobnie,reakcja na całe jajko,jest to możliwe....?Bo zasugerowałam lekarce(niestety nie mojej do której chodze zazwyczaj)i mówiła,że to niemożliwe,ale jakoś mi sie to obiło o uszy....
Ale on dalej kaszle,szczególnie jak sie obudzi i ma taki mokry kaszel,więc jest tam flegma
Nie chce byc hipochondrykiem,ale chyba pójde do innego lekarza,co wy na to....?
Sama nie wiem,nie chce jeśc,marudzi,podanie leku graniczy z cudem....
Katar gęsty spływa....
Niby tak samo było wczoraj,ale coś nie chce mi sie wierzyć,że oskrzela czyste....
A i jeszcze jedno,Ty Agusia pisałaś,że przez alergie kiedyś Sarcia była zaflegmiona,może to u nas podobnie,reakcja na całe jajko,jest to możliwe....?Bo zasugerowałam lekarce(niestety nie mojej do której chodze zazwyczaj)i mówiła,że to niemożliwe,ale jakoś mi sie to obiło o uszy....
Ostatnia edycja:
agusia9915
Matka wariatka
jest mozliweA i jeszcze jedno,Ty Agusia pisałaś,że przez alergie kiedyś Sarcia była zaflegmiona,może to u nas podobnie,reakcja na całe jajko,jest to możliwe....?Bo zasugerowałam lekarce(niestety nie mojej do której chodze zazwyczaj)i mówiła,że to niemożliwe,ale jakoś mi sie to obiło o uszy....
jest flegma i najczesciej OSKRZELA I PłUCA czyste;-)
FLEGMA spływa z nosa wiec dlatego kaszle po snie lub tez w trakcie reszta bez kaszlu;-)
jedyne co najwazniejsze w takim przypadku (zeby nie zeszło dalej ..nizej) sciagac wydzieline (nie sciagana doprowadzi do zapalenia ucha)
zakropic nos ....inchalowac cokoliwiek z tego i dopiero sciagac
gruszka,frida.................
Rozalka, Agusia ma rację to, że kaszel jest mokry, nie znaczy, że są oskrzela zajęte, ale oprócz nawilżania noska i zciągania kataru można opukiwać plecki, żeby nie usiadło na oskrzela i płuca. Ja kupiłam Pulmex baby - maść do nacierania, wcierałam w plecki na wysokości płuc oskrzeli oraz klatkę piersiową, a potem opukiwałam - dłoń musi być ułożona "w miseczkę", a dziecko w pionie, a nie ma leżąco. Do spania też warto ułożyć wysoko poduszki, nawet do pozycji półsiedzącej.
rozalka
Dokładnie tak u nas.Dziś znów poszłam na osłuchanie płuc i ....czyste...jest mozliwe
jest flegma i najczesciej OSKRZELA I PłUCA czyste;-)
FLEGMA spływa z nosa wiec dlatego kaszle po snie lub tez w trakcie reszta bez kaszlu;-)
jedyne co najwazniejsze w takim przypadku (zeby nie zeszło dalej ..nizej) sciagac wydzieline (nie sciagana doprowadzi do zapalenia ucha)
zakropic nos ....inchalowac cokoliwiek z tego i dopiero sciagac
gruszka,frida.................
Cieszę sie,ale tak mu charcze w tych oskrzelach
Dzięki za rady dziewczyny.Rozalka, Agusia ma rację to, że kaszel jest mokry, nie znaczy, że są oskrzela zajęte, ale oprócz nawilżania noska i zciągania kataru można opukiwać plecki, żeby nie usiadło na oskrzela i płuca. Ja kupiłam Pulmex baby - maść do nacierania, wcierałam w plecki na wysokości płuc oskrzeli oraz klatkę piersiową, a potem opukiwałam - dłoń musi być ułożona "w miseczkę", a dziecko w pionie, a nie ma leżąco. Do spania też warto ułożyć wysoko poduszki, nawet do pozycji półsiedzącej.
Oklepuje,inhaluje,zakrapiam i czyszcze nos.Już mam tego dośc,no i Kuba sie denerwuje strasznie.
agusia9915
Matka wariatka
Wiem jak ci ciezko niestety i jak Kubus sie pewnie meczy ale musisz to przetrwac
widoczne zmiany przychodza NAGLE z zaskoczenia prawie jak T;-):-)
reklama
rozalka
Dzięki,teraz spokojnie śpi.Wiem jak ci ciezko niestety i jak Kubus sie pewnie meczy ale musisz to przetrwac
Jak dzis poszłam do lekarza,to poczułam sie jak jakaś panikara,ale piguły mnie uspokoiły,że dobrze robie.Nie zaszkodzi osłuchać płuca przed weekendem.
Podziel się: