reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u pediatry

reklama
Irtasia i co z Jenny goraczkja minęła?
dużo zdrówka dla Antka
a ja dzisiaj byłam u alergologa kolezanka załatwiła nam wczesniejsza wizyte
no i lekarka nie widzi podstaw dla jakich Wercia ma byc na diecie a zwłaszcza bezglutenowej obstawia bardziej alergie wziewna niz pokarmowa
narazie mamy przez 3 miesiace brac Zyrtec i Ketotifen i wprowadzac raz na tydzien jedna nowosc i tak ma ja jesc cały tydzień nawet jesli objawy alergii sie nasila powiedziała ze nie raz przez 3 dni sie objawy nasilaja a 4 wogole zanikaja zobaczymy zaczynamy od chlebka
kazła tez odstawic Bebilon i przejsc na jakies mleko Ha ale to zobaczymy w przyszłym tyg

Zdrowiej Antosiu! :tak:

U nas obyło się bez pediatry, katar jak w przysłowiu - minął po tygodniu (albo jak kto woli 7 dniach) :happy2:

madzia alergia wziewna tzn na co? pylki czy cus takiego? nie znam sie niestety..
powodzenia dla WEronisi!!!

Irtasia i co z Jenny goraczkja minęła?
dużo zdrówka dla Antka
a ja dzisiaj byłam u alergologa kolezanka załatwiła nam wczesniejsza wizyte
no i lekarka nie widzi podstaw dla jakich Wercia ma byc na diecie a zwłaszcza bezglutenowej obstawia bardziej alergie wziewna niz pokarmowa
narazie mamy przez 3 miesiace brac Zyrtec i Ketotifen i wprowadzac raz na tydzien jedna nowosc i tak ma ja jesc cały tydzień nawet jesli objawy alergii sie nasila powiedziała ze nie raz przez 3 dni sie objawy nasilaja a 4 wogole zanikaja zobaczymy zaczynamy od chlebka
kazła tez odstawic Bebilon i przejsc na jakies mleko Ha ale to zobaczymy w przyszłym tyg
Hmmm...to ciekawe.A mówiła na jakiej podstawie obstawia alergie wziewną?Bo nam lekarka mówiła,że jest to trudne do wykrycia i przy alergii pokarmowej moze miec nawet katar jak przy wziewnej..:baffled:Z tym ,ze przy pokarmowej zdarzają sie(ale też podobno niekoniecznie)problemy z kupkami i brzuszkiem.:crazy:

Hmmm...to ciekawe.A mówiła na jakiej podstawie obstawia alergie wziewną?Bo nam lekarka mówiła,że jest to trudne do wykrycia i przy alergii pokarmowej moze miec nawet katar jak przy wziewnej..:baffled:Z tym ,ze przy pokarmowej zdarzają sie(ale też podobno niekoniecznie)problemy z kupkami i brzuszkiem.:crazy:
jednym z jej argumentow bylo ze np jak zyto tam kwitnie to np ona moze reagowac alergia na chleb:confused::crazy:sama nie wiem narazie bierzemy leki i testujemy chlebek w tym yg i musze wam powiedziec ze jej skora coraz lepiej wyglada po zjedzeniu chlebka zaczynam powoli wierzyc ze nam sie uda wyjsc z tej alergii
choc powiedziała ze z praktyki wie ze tym dzieiom ktorym pozniej pojawia sie alergia to trudniej jes nia wyleczyc niz malucha co maja od :-puodzenia
w przyszlym tyg zobacze jaka bedzie reakcja na chlebek z maslem
a pozniej makaron i dopiero mleko Ha bo mam jeszcze z 4 puszki Bebilonu

reklama
jednym z jej argumentow bylo ze np jak zyto tam kwitnie to np ona moze reagowac alergia na chleb:confused::crazy:sama nie wiem narazie bierzemy leki i testujemy chlebek w tym yg i musze wam powiedziec ze jej skora coraz lepiej wyglada po zjedzeniu chlebka zaczynam powoli wierzyc ze nam sie uda wyjsc z tej alergii
choc powiedziała ze z praktyki wie ze tym dzieiom ktorym pozniej pojawia sie alergia to trudniej jes nia wyleczyc niz malucha co maja od :-puodzenia
w przyszlym tyg zobacze jaka bedzie reakcja na chlebek z maslem
a pozniej makaron i dopiero mleko Ha bo mam jeszcze z 4 puszki Bebilonu
Zapewne miała na myśli alergie krzyzowe,wtedy jest tak,że dziecko uczulone na jakieś pokarmy tez może reagować alergicznie na pyłki i odwrotnie.
Alergia krzyżowa

Do góry