reklama
koriander
Fanka BB :)
Dzieki dziewczyny, ja trzymam za wasze wizyty
agusia przesylam dziewczece fluidki ~~~~~~~~
agusia przesylam dziewczece fluidki ~~~~~~~~
vici
mama Victor´a & Raphael`a
koriander gratki dziewczynki :-)
Pieknaszyszunia
mamaktosia ja tez honorowy dawca a całe życie na pograniczu z hemoglobiną wiec myślę ze to nie ma znaczenia...
ale faktem jest ze żelazo sie szybko wypłukuje, albo nie przyswaja jak sie z czymś tam je... moja hemoglobina ostatnio 11,6 gin powiedział ze jak spadnie poniżej 11,0 to zaczynamy sie martwic, i ze jak chce to mogę brać BIOFER albo zajadać sie warzywkami i to c oma w sobie żelazo
ale faktem jest ze żelazo sie szybko wypłukuje, albo nie przyswaja jak sie z czymś tam je... moja hemoglobina ostatnio 11,6 gin powiedział ze jak spadnie poniżej 11,0 to zaczynamy sie martwic, i ze jak chce to mogę brać BIOFER albo zajadać sie warzywkami i to c oma w sobie żelazo
mamaktosia
Piękna -ja tam nie wiem , ale od momentu kiedy zaczęłam oddawać skończyły mi się problemy z hemoglobiną , a oddaje od 18 roku życia. Ale to pewnie zależy od organizmu.Tak czy siak witaj w gronie HDK mi udało się tylko brąz zdobyć , przez moje liczne zabiegi , ciąże i karmienie piersią , teraz znowu zanosi się pewnie 1,5 roczna przerwa. Dodam że praktycznie nie jadam mięsa , może raz w miesiącu się zdarzy , ale za to pochłaniam masę warzyw i owoców . Podobno suszone morele też są dobre.
Ostatnia edycja:
mamaktosia dzieki za miłe słowo co było mienlo najważniejsze aby teraz było lepiej
w jakich odstepach czasu macie wizyty u gina? ja mam zazwyczaj co dwa trzy tygodnie zastanawiam sie czy to konieczne tak czesto bo pamietam w pierwszej ciazy chyba raz w miesiacu mialam kontrolna wizyte.
w jakich odstepach czasu macie wizyty u gina? ja mam zazwyczaj co dwa trzy tygodnie zastanawiam sie czy to konieczne tak czesto bo pamietam w pierwszej ciazy chyba raz w miesiacu mialam kontrolna wizyte.
mamaktosia, pieknaszyszunia - to i ja dołączam do HDK, tez zdobyłam brązo a od czasu starania sie o dziecko wiadomo - nie oddaje poki co. I hemoglobina zazwyczaj na granicy, nawet kilka razy mi nie pozwolili oddac wlasnie ze wzgledu na niski poziom. Takze wtedy mialam klopoty i teraz pewnie tez sie utrzymaja..
mamaktosia
He he to kilka nas jest myślałam też o dawcy szpiku , nawet u mnie w pracy pobierali wymazy , ale od ciężarnych nie chcieli
kasiek - ja też mam co 2 -3 tygodnie a jak są jakieś problemy to i częściej , teraz to lekarze są bardziej przejęci , bo mamy są bardziej świadome i lekarze trochę częsą portkami , wiem bo moja ciocia jest lekarzem , a reszta rodziny też macza palce w służbie zdrowia ...
kasiek - ja też mam co 2 -3 tygodnie a jak są jakieś problemy to i częściej , teraz to lekarze są bardziej przejęci , bo mamy są bardziej świadome i lekarze trochę częsą portkami , wiem bo moja ciocia jest lekarzem , a reszta rodziny też macza palce w służbie zdrowia ...
Towicz86266
Hej dziewczynki po dzisiejszym usg będziemy mieć dziewczynkę z czego bardzo się cieszę !!! Wstydliwa ta moja mała dlatego tylko pani doktor dała 80% gwarancji
reklama
witaminka2013
Multimama :)
My juz po wizycie
No cudownie... wszystko z naszym babelkiem w porzadku, okaz zdrowia i urody.. po tatusiu ;-). No i.... skaczemy ze szczescia.. BEDZIE CORCIA! Ciagle nie mozemy oboje w to uwierzyc... nasza Lilly Ann :-). Na usg lekarz pokazal nam wszystko... i to co miedzy nozkami tez, bo skarbus nasz najmniejszy nie kryl sie dzisiaj ani troche.. . I kiedy lekarz sie usmiechnal i spytal czy chcemy poznac plec... oboje z mezem odpowiedzielismy ze of course jednomyslnie . No i wtedy lekarz wypowiedzial te slowa, ze bedzie dziewczynka i nie ma watpliwosci. Jak plakalam wtedy bo na usg zawsze lzy mi leca to wtedy rozplakalam sie bardziej ze szczescia... maz tez wzruszony ze szklacymi sie oczami... Wycalowal brzuszek i mnie... no przeszczesliwi jestesmy. Maz przez cala droge do domu tylko powtarzal, ze dopial swego i poczal corcie i ze to bedzie coreczka tatusia i ze bedzie robil ostra selekcje kawalerow i juz chyba wszystkich powiadomil, ze nasi synkowie beda mieli siostrzyczke .
No teraz bedzimey szalec z rozem . Malenstwo bylo bardzo aktywne podczas badania, kciuk ssala, machala raczkami.. nasz kolejny cud :-).
Jedynie moja anemia daje o sobie znac, ale poza tym wszystko ok .
Ale jestesmy szczesliwi. BEDZIE CORCIA
No cudownie... wszystko z naszym babelkiem w porzadku, okaz zdrowia i urody.. po tatusiu ;-). No i.... skaczemy ze szczescia.. BEDZIE CORCIA! Ciagle nie mozemy oboje w to uwierzyc... nasza Lilly Ann :-). Na usg lekarz pokazal nam wszystko... i to co miedzy nozkami tez, bo skarbus nasz najmniejszy nie kryl sie dzisiaj ani troche.. . I kiedy lekarz sie usmiechnal i spytal czy chcemy poznac plec... oboje z mezem odpowiedzielismy ze of course jednomyslnie . No i wtedy lekarz wypowiedzial te slowa, ze bedzie dziewczynka i nie ma watpliwosci. Jak plakalam wtedy bo na usg zawsze lzy mi leca to wtedy rozplakalam sie bardziej ze szczescia... maz tez wzruszony ze szklacymi sie oczami... Wycalowal brzuszek i mnie... no przeszczesliwi jestesmy. Maz przez cala droge do domu tylko powtarzal, ze dopial swego i poczal corcie i ze to bedzie coreczka tatusia i ze bedzie robil ostra selekcje kawalerow i juz chyba wszystkich powiadomil, ze nasi synkowie beda mieli siostrzyczke .
No teraz bedzimey szalec z rozem . Malenstwo bylo bardzo aktywne podczas badania, kciuk ssala, machala raczkami.. nasz kolejny cud :-).
Jedynie moja anemia daje o sobie znac, ale poza tym wszystko ok .
Ale jestesmy szczesliwi. BEDZIE CORCIA
Podziel się: