reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

reklama
U nas w porządku. Pessar trzyma szyjkę, nie skraca się, nie rozwiera, więc mniej się przejmuję. Oczywiście nadal: nie przemęczać się, więcej leżeć itp. Zosia pozostaje Zosią :) I ... waży już ponad 1800 g!!!
Ja z kolei stanęłam z wagą i mam jutro badania krwi pod kątem tarczycy, bo podejrzewa lekarka, że może być to z tarczycą powiązane. Oby nie...

Zosia zdjęcia sobie zrobić nie dała - zasłoniła obiema rączkami buzię i tyle, a później zaczęła kopać w głowicę. Charakterna dziewczynka nam rośnie.

A! I wg USG jestem w 32 tygodniu i 4 dniu :O

Marciątko, super, że z Zosią wszystko ok i że pessar tak dobrze się sprawdza. :tak:
U ciebie podobnie jak u mnie usg wskazują starszą ciążę. Nasze dzieciaczki rosną jak na drożdżach a ja też pisałam właśnie o tym, że u mnie waga stanęła od początku maja. Jak widać maluchy radzą sobie doskonale i wyjadają mamine boczki :-p

Ostatnia edycja:
Marciątko super :) To chyba bedziesz rodzila w sierpniu, skoro Zosia tak pieknie rosnie :p:p

Ja wlasnie zerknelam na dzisiejsze wyniki krwi i mam podwyższone neutrofile, a obniżone limfocyty o blisko 10%. Obstawiam, że to związek z moją infekcją gardłową... ale zobaczymy co powie jutro gin...

reklama
Do góry