reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, wyniki badań i zdjęcia USG :) - chwalimy się :)

Odebrałam ponowne wyniki badania ogólnego moczu i powiem Wam, że niemiło się zaskoczyłam.
Badanie z dnia 24.06 - wyszły liczne bakterie + 3-5 leukocyty
Badanie z dnia 27.06 - wyszły liczne bakterie + 10-20 leukocytów.

Zaczynam się martwić.
Jakieś pomysły??
:/

reklama
Choco też uważam że powinnaś pójść do lekarza-albo Ci coś zapisze albo wyśle jeszcze na wymaz. Jeśli nutę masz wizyty u gin zaplanowanej to do ogólnego też możesz...

Choco powiem Ci tak całą ciąże z Natalią miałam infekcje ciągle badania globulki tabletki antybiotyki specjalne żele.. ciągle coś się pojawiało.. praktycznie całaą ciąże się leczyłam, a Natusia jest ładna i zdrowa nic jej nie zaszkodziło :) więc spokojnie :)

mnie kazała przy takich wynikach zrobić posiew (w sensie przy Twoich pierwszych) i na szczęście nic nie wyszło,
jedz żurawinę i pij wodę z cytryną, a resztę Ci lekarz doradzi.

Byłam u gina :) Gin powiedział, że to zapalenie pęcherza i przepisał mi antybiotyk - jakieś dwie saszetki do rozpuszczenia dziś i za 3 dni + żurawinę w tabletkach 2x1. Przed kolejną wizytą tj. 22.07 mam zrobić po raz kolejny mocz.
Uspokoił mnie :)

A jeśli chodzi o płeć, to pan doktor widział "coś jak wargi sromowe". Nawet mi pokazał owe one i niby nawet i ja widziałam.
Stwierdził też, że musi to jeszcze potwierdzić, więc jeszcze się nie nastawiam :)

Ostatnia edycja:
w 30 tygogniu przecież dokładie widać narządy... chyba, że chcą Ci lekarze zrobić niespodziankę do porodu i wtedy poznasz płeć swojego malucha :D

chocolatequa dostałaś monural? u mnie to w końcu doprowadziło mocz do normy, w smaku niezbyt ale da się przeżyć...

reklama
Do góry