reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

No faktycznie, świetne zdjęcie :) dziewczyny, które już przez to kiedyś przechodziły powiedzcie mi, czy tylko mam wrażenie, czy ciąża trochę wygląda jak czekanie od jednego usg do drugiego? Ja to już się nie mogę doczekać kolejnego, żeby sprawdzić czy wszystko ok.

U mnie też takie myślenie - od usg do usg i co zrobić, żeby czas mijał szybciej... już bym chciała móc znowu obejrzeć maluszka... Dzięki pracy, czas mija mi szybciej i tylko widzę, jak uciekają kolejne tygodnie - akurat u mnie rozpoczynają się kolejne tygodnie ciąży w poniedziałki, więc każdy kolejny jest z nową liczbą z przodu :-D

muszę się maksymaklnie oszczędzać... nie robić nic... nie nosić dziecka, przedewszystkim :zawstydzona/y: nie wiem jak ja to zrobię, ale trzeba się pilnować

Moja trzylatka waży 15 kg, a w ciąży nie wolno dźwigać więcej niż 5kg... Ja jej już nie noszę, ale jak trzeba wysadzić na kibelku w obcym miejscu, to muszę ją unieść i oprzeć sobie na nodze i potem zawsze mam straszne bóle i kłucia - mówię mężowi, że teraz już on musi ją brać do wc ze sobą, ale on się ciągle wykręca, a poza tym, nie zawsze jest z nami :no:

reklama
Noto wreszcie po wizycie :-)

A więc dzidzia jest, serduszko bije, ale słabiutko było słychać bo dzidzia się chowała. Ma 1,2 cm . Z okresu dziś jest 6t 5d a z usg 7 t2d

Karta ciąży założona, ciśnienie z nerwów podwyższone
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Wyszło na usg że mam torbiela na jajniki, troche sie przeraziłam. Ale zobaczcie 10 dni temu na usg co bylam na nfz zadnego torbiela nie bylo ....

Cały szereg badan mi przepisał i koszt to w lux medzie 450 zl a u nas a przychodni odplatnei 340 ... :szok:

Fotka mam ale prawie nic nei widac wiec nie wklejam

Babelek gratulacje z okazji udanej wizyty :-) mi na badania poszło na razie 300zl ale u mnie tarczyca przedraza bo juz dwa razy tsh, ft3 i ft 4 robiłam. No i beta też sie w to też zaliczala...

Gratulacje udanej wizyty :) ja niestety dzisiaj bez usg, w zasadzie nic ciekawego na wizycie się nie dowiedziałam, więc się zapisałam jeszcze jutro prywatnie na usg, bo nie wytrzymam tyle :(

jednak postanowiłam wrzucić dzisiejsza fotkę- co widać to widać - dzidziuś jeszcze przecież malusi:-)

20131011_215946.jpg

Załączniki

• 20131011_215946.jpg
    20131011_215946.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 80
ochłonęłam troszeczkę... :zawstydzona/y:
dziś 11t0d z usg 12t1d czyli termin przyspieszył się na 24.04.
prenatalne można od 11t gdy dzidziuś ma 45mm więc lekarz w zasadzie dziś dzidziusia przebadał (komory serca, przepływy, mózg, pęcherz moczowy, wymiary, przezierność karkową i kość nosową chyba też ale powiedział że dziś dzidziuś jeszcze mały i lepiej za tydzień dokładniej aby mieć pewność)
już postaram się zdjęcia jakieś ze dwa wybrać....
dzidziuś ma ponad 5cm
PA110272.JPG

na tej fotce w 2D ciumka kciuka :-D, nóżki zgięte.
czyż nie wygląda już jak duży mały człowieczek? :)

Załączniki

• PA110272.JPG
    PA110272.JPG
    47,6 KB · Wyświetleń: 115
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry