reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

Witajcie dziewczyny, dawno mnie nie było ponieważ byłam w Polsce. Oczywiście poszłam na USG bo chciałam zobaczyć maluszka i byłam ciekawa ile waży. Więc waży 1160g. Szyjka mi się trochę skróciła więc dostałam magnez, żelazo, nospe forte i luteine, prawdopodobnie przez moj kaszel ktory wzmagał skurcze, w Polsce przepisali mi antybiotyk i powoli przechodzi wiec mama nadzieje ze wyzdrowieje całkiem.

Pisze głównie ponieważ podczas badania lekarz stwierdził że komory boczne mózgu mojego synka mają po 9mm i że jest to w gornej granicy(norma do 10mm) i żeby się nie martwić bo reszta wyników w porządku ale trzeba to kontrolować co 3 tygodnie. Oczywiście strasznie się martwie i stresuje. Przepłakałam pół dnia. Czy któraś coś może powiedzieć na ten temat? szukałam w internecie ale nic konkretnego. Lekarz nic mi nie powiedział szczególnie, tylko że na razie nie ma sie czym martwić ale jak sie okaże za 3 tygodnie ze bedzie rosło to jest źle bo może uciskać na mózg. Nic po za tym, nie uspokoił mnie wogóle bardziej przejął się tym że nie da rady zdrobić zdjęcia bo synek się zakrył rączkami i miał główkę bardzo nisko. Na drugi dzień leciałam do domu więc już nie miałam kiedy pojść do kogoś innego a tu wizyte mam w czwartek u polożnej i postaram się o skierowanie na USG do szpitala.
Może którąś z Was może coś powiedzieć na ten temat? Strasznie się martwie, nie wiem jak wytrzymam te 2 tygodnie czy nawet do czwartku do wizyty, bede chciala miec USG jak najszybciej...

reklama
Bezpłatne usg 4d, przebiegło bez zarzutu. :-);-) Oto moja Maja. <3 ;-)

Maja 001.jpg

Załączniki

• Maja 001.jpg
    Maja 001.jpg
    11,4 KB · Wyświetleń: 127
Akcja: terazmamy.pl :-)
Dzisiaj były bezpłatne badania w Krakowie, ;-) byłam druga, a za mną 100 mam. :confused: Ale też ponad godzinę stałam pod drzwiami, więc należało nam się. ;-) Miejsce Badań Smyk, w Galerii Futura. ;-)

Witajcie,
jestem po wizycie kontrolnej w Instytucie Matki i Dziecka. Ech... Żołądek Małego jak był miernie wypełniony, tak pozostał a do tego stwierdzona została wysoka echogeniczność jelita grubego, co może zwiastować mukowiscydozę :szok::-( oczywiście może, ale nie musi, ale i tak jakieś ziarno niepokoju zostało zasiane...
teraz już na 100% wiem, że będę tam rodzić i tam mam być pod kontrolą lekarzy do porodu.

Ja już po wizycie. Mały waży 1018g. Niestety macica " się spina", szyjka się skróciła i od jutra będę w szpitalu. Mam dostać kroplówki, aby "wyciszyć" macicę. Mam nadzieję, że podziałają. Tak czułam i nawet dziś mówiłam do kuzynki, że nie wiem czy się jutro spotkamy, bo nie wiem jak będę się czuła. Ale nie myślałam, że od razu do szpitala zostanę wysłana.

reklama
MonikaZgierz nie martw sie, bedzie dobrze. Tez leżałam, dostałam magnez dożylnie, nospe i luteine i przeszło. No niestety musisz leżeć. Ale wszystko dla naszych dzieciaczków :)

Do góry