reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u gina i zdjecia USG maluszków :)

asia Mam nadzieje ze nikt nie bedzie kazal Ci zdejmowac soczewek.
Dla mnie to jest jakies sredniowiecze jak o tych bandazach czytam tym bardziej ze szpital wymaga aby swoje przyniesc. Przeciez to grosze kosztuje i jest podstawowym wyposazeniem szpitala.

reklama
Patka-mamą; OLA368; BigChild; asia*: Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:tak::tak:
Dziewczyny pytanie czystko formalne- jadąc na poród trzeba mieć jakiś dowód ubezpieczenia. Mam książeczkę zdrowia, ale musiałabym co miesiąc jeździć do pracy, żeby mi ją podbijali (z moim brzucholem już nie chce mi się wybierać na takie eskapady, a mężowi to wogóle nie po drodze). Czy jest jakiś inny dokument, który mogę pokazać w szpitalu świadczący o tym, że jestem ubezpieczona?
U nas w lbn to chcą żeby mieć ubezpieczenie i im je pokazać. I właśnie muszę mojego W wysłać do up ,żeby mi je podbili.

Wczoraj bylam w szpitalu na konsultacji u anestezjologa. Przy porodzie naturalnym
Lekarz powiedzial ze latwo nie bedzie ale beda probowali sie jakos wkluc jesli sie nie uda to bede bez zzo. Natomiast jakbym miala rodzic przez cc to wtedy w pelnej narkozie co mi sie totalnie nie usmiecha. Wiec czeka mnie albo naturalny porod bez zzo ( wole nie ryzykowac i sie zastanawiac czy sie dobrze wkluja czy nie) albo cc prawdopodonie w pelnej narkozie :baffled:
Heh takie zycie, nic nie poradze. Dobrze ze maja tez inne naturalne metody na bole, mam nadzieje ze pomoga.
Właśnie się dowiedziałam ,że narkoza ogólna jest lepsza niż ta od pasa w dół przy cc, szybciej się po niej podobno do siebie dochodzi.

Właśnie się dowiedziałam ,że narkoza ogólna jest lepsza niż ta od pasa w dół przy cc, szybciej się po niej podobno do siebie dochodzi.
Pewnie tak jest ale przy porodzie chce sie miec kontakt z dzieckiem a w takim przypadku to zupelnie wykluczone i najwczesniej widzisz dziecko jak dojdziesz do siebie czyli pewnie co najmniej po jakiejs godzinie a tego bym nie chciala. Moja kuzynka dwa razy rodzila w pelnej narkozie i uwaza ze bylo super ale dla mnie wazniejszy jest kontakt z dzieckiem niz moj komfort wiec wolalabym tego uniknac.
Motylla gdzie bedziesz rodzic bo nie pamietam czy pytalam :-) Jaczewskiego czy na Krasnickich a moze gdzie indziej?

Pewnie tak jest ale przy porodzie chce sie miec kontakt z dzieckiem a w takim przypadku to zupelnie wykluczone i najwczesniej widzisz dziecko jak dojdziesz do siebie czyli pewnie co najmniej po jakiejs godzinie a tego bym nie chciala. Moja kuzynka dwa razy rodzila w pelnej narkozie i uwaza ze bylo super ale dla mnie wazniejszy jest kontakt z dzieckiem niz moj komfort wiec wolalabym tego uniknac.
Motylla gdzie bedziesz rodzic bo nie pamietam czy pytalam :-) Jaczewskiego czy na Krasnickich a moze gdzie indziej?
Na Kraśnickiej będę rodzić bo mój lekarz tam pracuje.

fajne wizyty :)
Asia gratuluje ustalenia terminu. ale Ci fajnie. Ja bym już chciała wiedzieć co i jak.

My po ktg. Mały sie jeszcze nie pcha na świat, skurczy brak. Miałam mieć usg ale poczekalnia pełna więc będzie w poniedziałek po ktg. W poniedziałek mamy niby termin z om (z usg do 12 tygodnia wychodziło stale 2 lub 3 wrzesień) i nowa lekarka powiedziała, ze jeśli sie do tygodnia po tym terminie nie ruszy - czyli do 29 to ląduje na patologii i decydują. Plus ze 30 wraca moj gin i jakby sie do tego czasu nie ruszyło to na pewno on mi robi cesarkę. On jest przeciwko oksy jeśli nie ma wogóle skurczy i jest po terminie ;) a poza tym jemu bardzo ufam.

a jutro będziemy z męzem świętować wcześniej rocznicę ślubu bo w niedziele nie będzie jak a tym bardziej w zabiegany poniedziałek ;)

reklama
Do góry