reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta w poradni genetycznej

Havana1995

Fanka BB :)
W styczniu jadę do poradni genetycznej jestem po trzech ciążach biochemicznych. Pani przez telefon powiedziała żeby zabrać ze sobą wyniki jeżeli były robione jakieś badania. I teraz pytanie .... Nie miałam robionych żadnych badań oprócz bety i progesteronu u ginekologa też nic nie ma oprócz notatek na temat tych ciąż biochemicznych... Czyli mam nic ze sobą nie brać? Czy wziąć od ginekologa jakiś dokument ? A może zrobić jakieś podstawowe badania z krwi przed wizytą? I jeszcze pytanie jak wygląda taka wizyta w poradni genetycznej? Na co się przygotować? Poradnia genetyczna w Łodzi przy Czechosłowackiej

reklama
W styczniu jadę do poradni genetycznej jestem po trzech ciążach biochemicznych. Pani przez telefon powiedziała żeby zabrać ze sobą wyniki jeżeli były robione jakieś badania. I teraz pytanie .... Nie miałam robionych żadnych badań oprócz bety i progesteronu u ginekologa też nic nie ma oprócz notatek na temat tych ciąż biochemicznych... Czyli mam nic ze sobą nie brać? Czy wziąć od ginekologa jakiś dokument ? A może zrobić jakieś podstawowe badania z krwi przed wizytą? I jeszcze pytanie jak wygląda taka wizyta w poradni genetycznej? Na co się przygotować? Poradnia genetyczna w Łodzi przy Czechosłowackiej
My chodzimy do przyszpitalnej w Szczecinie. Na pierwszej wizycie był wywiad. Tyle ile pamiętamy wstecz. Wszystkie choroby. Dostaliśmy też skierowania na badania genetyczne.

My byliśmy, zebrali wywiad a później zrobili badania kariotypow moje i męża na które czekaliśmy 3 miesiące :) jeszcze mi zbadali jakieś mutacje (v leiden, trombofilie, mthfr i chyba coś jeszcze) tyle. Żadne badania czy wyniki ich nie interesowaly

My byliśmy, zebrali wywiad a później zrobili badania kariotypow moje i męża na które czekaliśmy 3 miesiące :) jeszcze mi zbadali jakieś mutacje (v leiden, trombofilie, mthfr i chyba coś jeszcze) tyle. Żadne badania czy wyniki ich nie interesowaly
Jak wyglądają pobrania do takich badań? Wszystko z krwi ? Pani która nas zapisywała mówiła żeby zjeść lekkie śniadanie rano że będzie wywiad z lekarzem i jak zaleci lekarz to badania wywnioskowałam że tego samego dnia będziemy mieć badania.

Jak wyglądają pobrania do takich badań? Wszystko z krwi ? Pani która nas zapisywała mówiła żeby zjeść lekkie śniadanie rano że będzie wywiad z lekarzem i jak zaleci lekarz to badania wywnioskowałam że tego samego dnia będziemy mieć badania.
Z krwi. Zależy od miejsca. My mieliśmy raz w szpitalu gdzie przyjmuje genetyk a drugim razem w innym bo tam mieli umowę. Normalnie jedliśmy.

Normalnie pobierają krew . Byliśmy też w tym samym miejscu, serio nie oczekuj cudów 😅 wywiad to kilka pytań o rodzine, pobieraja krew i nara. Potem czekanie i dzwonienie o wyniki, jak prawidłowy kariotyp to nic więcej nie robią

Do góry