reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

Wikki u mnie AFI od tygodnia 22, ale lekarka powiedziała, że za 2 tygodnie trzeba to sprawdzić, bo jak będą tendencje wzrastające to będzie kiepsko. Więc jak coś to albo będą poprzez amnio ściągać wody, albo wcześniej będzie CC. Mam uważać, bo może się to skończyć odklejeniem łożyska lub przedwczesnym porodem.

Zastanawiam się, bo to już któreś usg z kolei gdzie mam termin porodu na 11.07, a nie jak z om na 16.07. Więc cc jak coś to musi mi lekarz raczej zlecić chyba na samym początku lipca, nie?

reklama
Kinia przezyłam amnio i jeśli miało by spowodować że maleńka zostanie w brzuszku choć tydzień dłużej to sie nie zastanawiaj.:tak:

Iwo póki co jest to tylko takie "gdyby było bardzo źle" aczkolwiek nie podejrzewam, żeby mnie to czekało, bo zanim by tak drastycznie wzrosło nawet gdyby to już pewnie byłby w miarę zaawansowany tydzień i pewnie na cc prędzej by się zdecydowali. Tym bardziej, że amnio są jednak badaniami i zabiegami inwazyjnymi,

mika ja mam podane tylko:
PI 1,13
RI 0,72
EDF dodatni
reszta jest na wykresach...

wiikki
ale Fabian spory :tak: z tymi wodami to jest tak, że mi przy Gabrysiu zawsze mówili, że jest ok, a jak ze mnie poleciały, to leciały, leciały tyle ich było, aż się pytali czy miałam wielowodzie... a nie miałam stwierdzonego... więc jeśli masz AFI 20, to plus minus jakiś błąd pomiarowy, więc chyba ok... no ale lepiej sprawdzać :happy:

Norma AFI jest od 5 do 20 właśnie. Jeśli Wikki masz 20 to znaczy, że w normie tylko na górnej granicy. Po prostu lekarze muszą Ci to kontrolować na każdym usg czy nie wzrasta, jak nie to jest luzik.

Dziewczyny ilość wód płodowych wzrasta diametralnie, dzisiaj było 26. W poniedziałek mam się stawić w szpitalu na oddziale na kilka dni na dokładną diagnostykę. Mój lekarz bardzo zaniepokojony tym faktem, nie wiadomo jaka przyczyna tego jest :( Mała waży 1890g i jest o tydzień większa.

Kinia bidulko, trzymaj się. Mam nadzieje, że uda się nieinwazyjnie obniżyć ilość wód. A lekarz ma jakieś przypuszczenia dlaczego tak się dzieje, skad tyle tych wód?
Fajnie, że córcia już taka duża, w razie wcześniejszego porodu sobie poradzi na tym świecie, choć życzę by siedziała w brzuchu jeszcze chociaż te kilka tygodni.

Kiuniu ładna wagę ma malutka. :tak: Trzymaj sie cieplutko. Jesteś pod nazdorem więc będzie dobrze. Lepiej spakuj już torbe szpitalną bo możecie wyjśc już we dwojkę. Buziaki :-*****

reklama
Wikki póki co chyba boi się mówić. Tzn chce sprawdzić czy to nie parwowiroza, ani czy wada małej ostatecznie infekcja u mnie.

Malusiu dziękuję. My się szykujemy na cc koniec czerwca początek lipca i tak ma być, oby dotrzymać.

Iwo co by nie zapeszac torbę spakuje szpitalno-porodowa ... po powrocie z tego pobytu w szpitalu. Obyśmy jeszcze w dwupaku wyszły tym razem. 2 kg niecałe to jeszcze trochę za mało.

Do góry