reklama
karolina211
Początkująca w BB
Ja w czasie ciąży stosowałam Vitaminer Prenatal. Teraz karmię piersią i nadal go stosuję. Jestem z niego bardzo zadowolona. Na pewno jeden z najtańszych tego typu środków na rynku, nie oznacza to jednak, że gorszy. Polecam
Ja łykam prenatal oraz mumomega, który swoją drogą jest bardzo drogi :-/ (lekarz zalecił mi łykanie także w czasie karmienia piersią). Magnez w formie "do picia" - plusssz magnez. Po tabletkach miałam dziwny posmak w ustach.
Też biorę mumomega i w połowie okolicznych aptek nigdy ich nie ma... Ale nie narzekam. Oprócz tego Feminatal 400, Magnez w tabletkach, niestety Surbifer Durules (żelazo) i to chyba tyle...
madzinkaa
Początkująca w BB
ja łykam od 13 tc Feminatal Metafolin 400 +DHA, bo naczytałam się sporo o korzystnym wpływie DHA na rozwój maluszka. Wcześniej, tzn. przed 13tc też brałam Feminatal, ale ten z większą dawką kwasu foliowego - wiadomo, na początku ciaży kwas foliowy ma kluczowe znaczenie.
to ja podobnie łykałam - feminatal 400 z DHA. w pierwszym trymestrze brałam zwykły kwas foliowy i elevit, ale potem zmieniłam na feminatal, bo elevit mi w gardle stawał a przy feminatalu nie było takich problemów
oprócz tego od połowy ciąży brałam jeszcze żelazo - ferrum lek, bo miałam straszliwą anemię, po porodzie też niestety ale było minęło
oprócz tego od połowy ciąży brałam jeszcze żelazo - ferrum lek, bo miałam straszliwą anemię, po porodzie też niestety ale było minęło
To prawda, ze Feminatal jakoś łatwiej przechodzi przez gardło niż inne tabletki nie jest taki wielki po prostu. U mnie całą ciążę obyło się bez dodatkowego wspomagania - nie brałam żelaza ani magnezu, sam Feminatal wystarczył
u mnie też bez większych problemów, głównie na feminatalu całą ciążę
dawniej dość sceptycznie podchodziłam do brania witamin w ciąży, ale dość konstruktywna rozmowa z lekarzem przekonała mnie, że to nie tylko nie jest złe, ale faktycznie jest wskazane.
dawniej dość sceptycznie podchodziłam do brania witamin w ciąży, ale dość konstruktywna rozmowa z lekarzem przekonała mnie, że to nie tylko nie jest złe, ale faktycznie jest wskazane.
reklama