reklama
W Anglii i Irlandii nie dają D3, bo tam prawie nikt nie karmi piersią, a mleka modyfikowane są wzbogacane w tą witaminę.
U mnie niedobór - zalecone na razie 10 dni przyjmowania po 2x 5 kropli D3.
Ktoś miał taki problem może?
Synek ma skończone 4 miesiące. Z badań robię w pt morfologię, biochemicznych nie zlecono.
U mnie niedobór - zalecone na razie 10 dni przyjmowania po 2x 5 kropli D3.
Ktoś miał taki problem może?
Synek ma skończone 4 miesiące. Z badań robię w pt morfologię, biochemicznych nie zlecono.
Hej dziewczyny! Chciałam Was zapytać czy same też bierzecie witaminę D? Mój maluszek przyjmuje ją w kropelkach a ja skończyłam w sumie suplementację razem z ciążą i nie wiem czy ją kontynuować czy nie
A jaką bierzecie w takim razie? W ciąży brałam vitrum d3 forte. Mogę przy nim zostać?
50 mikrogramów Witaminy D3 mają też te kapsułki Link do: OLIMP Gold Omega 3 D3 + K2 30kaps | body4you dużą zaletą jest dodatkowo kwas omega-3 i witamina k2 w składzie, więc nie trzeba myśleć o dodatkowej suplementacji i innych tabletkach, szczególnie że przyjmując witaminę d3 należy dbać o odpowiedni poziom witaminy k2
annapurna07
Zaciekawiona BB
Bez konsultacji z lekarzem nie powinno się brać żadnych leków.
Korzystam dokładnie z tej witaminy D o którą pytasz. Nasze doświadczenia opisałam Link do: Witamina d dla dzieci w sprayu czy kapsułkach, a może krople - Matczyne FanaberieA czy któraś z Was podawała dziecku Link do: DLUX naturalna witamina D dla niemowląt i dzieci w sprayu witaminę D w sprayu? Zastanawiam się nad taką formą leku, bo dużo łatwiej aplikować ja niemowlęciu, które broni się przed kroplami.
reklama
ninawieczorem
Aktywna w BB
W sprayu czy w tabletkach, warto brać witaminę D i dawać ją dzieciom. Ja przez całą ciążę i okres karmienia piersią miałam tabletki, w których oprócz witaminy D był kwas foliowy, DHA specjalnie dla mam, magnez i jod. Wszystkie wyniki były książkowe!