reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witamina D3?

A ja swojemu 10 miesięcznemu bąkowi podawałam najpierw d3 w kropelkach po 4 dziennie do 6 miesiąca. Potem lekarz zlecił mi badania krwi i stwierdził, że nie musi tyle jej brać więc przeszliśmy na tabletki vigantolette.
Loona:-)

reklama
W Anglii i Irlandii nie dają D3, bo tam prawie nikt nie karmi piersią, a mleka modyfikowane są wzbogacane w tą witaminę.

U mnie niedobór - zalecone na razie 10 dni przyjmowania po 2x 5 kropli D3.
Ktoś miał taki problem może?
Synek ma skończone 4 miesiące. Z badań robię w pt morfologię, biochemicznych nie zlecono.

Hej dziewczyny! Chciałam Was zapytać czy same też bierzecie witaminę D? Mój maluszek przyjmuje ją w kropelkach a ja skończyłam w sumie suplementację razem z ciążą i nie wiem czy ją kontynuować czy nie

przecież większość polaków ma niedobór witaminy d więc ta suplementacja jest w sumie wskazana. Potem chodzimy tacy byle jacy, zmeczeni i wiecznie spiacy bo nam tej witaminy brakuje

ponoć w czasie zimy to jest jedyna witamina którą należy uzupełniać w organiźmie, warto bo inaczej jej nie dostarczamy, ale nie wiem co prawda jak to jest w przypadku małych dzieci...

reklama
W sprayu czy w tabletkach, warto brać witaminę D i dawać ją dzieciom. Ja przez całą ciążę i okres karmienia piersią miałam tabletki, w których oprócz witaminy D był kwas foliowy, DHA specjalnie dla mam, magnez i jod. Wszystkie wyniki były książkowe!

Do góry