Dziewczynki czy któraś z was przyjmowała w ciąży witaminę D ? Ja mam zaleconą dawkę 4000. Wynik wyszedł 17ng/ ml a powinno być 30ng/ ml. Przyjmuje jeszcze Femibion wczesna ciąża i tam witaminy D jest 20 µg. Czy któraś z was przyjmowała taka duża dawkę ?
reklama
Rozwiązanie
Dziewczyny te normy od 30 powoli uważa się za niedobory... moja gin mówi, że poziom powinien wynosić optymalnie 70-80
Nie powiedziałabym że to jest duża dawka. Biorąc dawkę 2000 mój poziom witaminy D prawie w ogóle nie skończył ,więc zaczynlam od 4000 ,teraz 6000a zaczynam 29 tc.
W mojej ocenie absolutnie nie masz żadnego powodu żeby się stresować.
twój poziom jest niewystarczający, więc na spokojnie bierz dawkę 4000 tak jak ci lekarz przepisał.
twój poziom jest niewystarczający, więc na spokojnie bierz dawkę 4000 tak jak ci lekarz przepisał.
Dziewczynki czy któraś z was przyjmowała w ciąży witaminę D ? Ja mam zaleconą dawkę 4000. Wynik wyszedł 17ng/ ml a powinno być 30ng/ ml. Przyjmuje jeszcze Femibion wczesna ciąża i tam witaminy D jest 20 µg. Czy któraś z was przyjmowała taka duża dawkę ?
Dziękuje bardzoNie powiedziałabym że to jest duża dawka. Biorąc dawkę 2000 mój poziom witaminy D prawie w ogóle nie skończył ,więc zaczynlam od 4000 ,teraz 6000a zaczynam 29 tc.
Mi wyszedł na początku ciąży wynik 25. Norma rzeczywiście od 30. Moja ginekolog zaleciła mi 4000 jednostek i wydaje się, że to jest minimum, by faktycznie podnieść ten poziom, więc w Twoim przypadku w ogóle bym się nie obawiała.
Ja też przez całą ciążę biorę dodatkowo 2000 plus te 2000 z suplementu dla kobiet w ciąży. One wszystkie mają niewystarczająca ilość składników, więc dodatkowo jeszcze biorę omegę, magnez i witaminę C codziennie, bo Wit C odkaża drogi moczowe, anw ciąży potrafią się często robić zapalenia dróg moczowych.
89karola80
Fanka BB :)
Jaka zazywasz Wit C? W jakiej dawce?Ja też przez całą ciążę biorę dodatkowo 2000 plus te 2000 z suplementu dla kobiet w ciąży. One wszystkie mają niewystarczająca ilość składników, więc dodatkowo jeszcze biorę omegę, magnez i witaminę C codziennie, bo Wit C odkaża drogi moczowe, anw ciąży potrafią się często robić zapalenia dróg moczowych.
Witamina C MSE matrix 90 tabletek - MSE Pharmazeutika dr Franz Enzmann Niemcy - dys. MITO-PHARMA - dlazdrowia.abc24.pl - Naturalne suplementy diety. Witaminy i minera³y. Medycyna naturalna. Sklep internetowy dlazdrowia.abc24.pl
Witamina C MSE matrix 90 tabletek - MSE Pharmazeutika dr Franz Enzmann Niemcy - dys. MITO-PHARMA - dlazdrowia.abc24.pl - Sklep internetowy z naturalnymi suplementami diety w niskich cenach. Medycyna naturalna Immunocal, witaminy, krzem, vilcacora, noni itp. Promocja zdrowia - doradztwo...
www.dlazdrowia.abc24.pl
Paula919191
Fanka BB :)
Jestem w ciąży i ginekologcod początku kazał brać dawkę 6000 witaminy D więc absolutnie jeśli masz niedobór to nie jest to dla Ciebie za duża dawka
reklama
reklama