reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

Dziewczyny w końcu po 3 tygodniach odebrałam wynik histpat 🫣jestem w szoku nie wyszło nic ,fragmenty tarczy szyjki macicy bez cech dysplazji (sil),fragmenty błony śluzowej kanału szyjki o obrazie zwykłym 😊jutro mam ginekologa zobaczymy co on określi ,sama nie jestem pewna czy to wszystko ok ale jestem dużo spokojniejsza ,teraz pewnie czeka mnie test na HPV 🫣
Super wiadomość!!! Daje dużo nadziei ♥️ a nie miałaś wcześniej wyniku na hpv? I przypomnisz proszę jaki był Twój opis kolposkopii

reklama
Super wiadomość!!! Daje dużo nadziei ♥️ a nie miałaś wcześniej wyniku na hpv? I przypomnisz proszę jaki był Twój opis kolposkopii
Nie miałam zawsze miałam zwyklą cytologię i praktycznie zawsze była grupa 1 ,teraz po dwóch latach wynik cytologii AGC ,Kolposkopia satysfakcjonująca ,zbielenie wtórne na godzinie 12 ,3,5 i 9 próba jodynonegatywna w tym samym miejscu ,pobrano 4 wycinki z szyjki macicy ,łyżeczkowanie kanału szyjki i jamy macicy coś takiego dokładnie nie pamiętam ,Czyli kolposkopia też nie wyszła za dobra,no ale nic trzeba się cieszyć bo jednak histpat powie najwięcej 😊nie miałam nigdy robionego HPV ale pamiętam że lekarz mówił że jak nic nie wyjdzie to będzie zrobiona jeszcze cytologia płynna i właśnie pewnie ten ten hvp ,i tak go zrobie dla własnego spokoju .😄

Nie miałam zawsze miałam zwyklą cytologię i praktycznie zawsze była grupa 1 ,teraz po dwóch latach wynik cytologii AGC ,Kolposkopia satysfakcjonująca ,zbielenie wtórne na godzinie 12 ,3,5 i 9 próba jodynonegatywna w tym samym miejscu ,pobrano 4 wycinki z szyjki macicy ,łyżeczkowanie kanału szyjki i jamy macicy coś takiego dokładnie nie pamiętam ,Czyli kolposkopia też nie wyszła za dobra,no ale nic trzeba się cieszyć bo jednak histpat powie najwięcej 😊nie miałam nigdy robionego HPV ale pamiętam że lekarz mówił że jak nic nie wyjdzie to będzie zrobiona jeszcze cytologia płynna i właśnie pewnie ten ten hvp ,i tak go zrobie dla własnego spokoju .😄
Mysle, ze takie wyniki to lampka ostrzegawcza - zeby sie tak nie martwic, denerowac i zawsze myśleć o sobie i swoim spokoju ♥️ chyba po takim czekaniu dzis będziesz spała jak dziecko!
Ja wchodze w 3 tyg czekania wiec trzymajcie kciuki

Mysle, ze takie wyniki to lampka ostrzegawcza - zeby sie tak nie martwic, denerowac i zawsze myśleć o sobie i swoim spokoju ♥️ chyba po takim czekaniu dzis będziesz spała jak dziecko!
Ja wchodze w 3 tyg czekania wiec trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki i wiem co czujesz 🤦♥️ale będzie dobrze 😊ja już czekam tylko na jutrzejszą wizytę i mam nadzieję że zacznę znowu żyć bez strachu 😊

Mnie naturopata po kilkumiesięcznej kuracji nalewkami ziołowymi i innymi naturalnymi metodami wyprowadził z kilkuletniego wirusa HPV typ 16 (wysokoonkogenny). Żaden lekarz nie umiał zaproponować nic na wyleczenie tego dziadostwa. Półtora roku temu powtórzyłam badania i wyszło, że nie mam już wirusa HPV :)
Do kogo Pani chodziła?

Hej i jak masz już wyniki ?🥹
Hej, jeszcze nie... Dzwoniłam tydzień temu w piątek i Pani na recepcji powiedziała, że jeszcze nie ma (wtedy było 2 tyg) a doktor która mi robiła kolpo wybierała się na urlop od poniedziałku do dziś… więc liczę, że jutro będzie 3 tyg od pobrania i będzie wynik.
Bardzo bardzo się denerwuje :(

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry