reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Nie rozumiem jak może być w kolposkopii HPV bez żadnych zmian masz może ten opis z badania?
W kolposkopii wyszło, że nie mam zmian na tarczy i szyjce, ale jednocześnie wyszło, że mam trwające zakażenie hpv, tzn ze jest hpv (potwierdził to też test na hpv), ale ze wirus nie spowodował jeszcze zmian dysplastycznych CIN. W cytologii wyszło mi CIN1, a kolposkopia tego nie potwierdziła

Juz się stresuję, że może coś nie tak z badaniem było. W wyniku mam, że brak zabielen w próbie octowej

Juz się stresuję, że może coś nie tak z badaniem było. W wyniku mam, że brak zabielen w próbie octowej
Nie rozumiem tego to skąd wie że jest to hpv to albo coś widzi albo nie widzi albo może się nie znam ale pierwszy raz się z tym spotykam

Nie stresuj sie :) jesli masz tak napisane, tzn. ze nie masz zmian, ze albo masz krotko trwajace zakazenie i nie zdazyl (hpv) zrobic zmian albo nie wiem Twoj organizm go zwalcza ?

reklama
Wiecie, mózg jest w stanie sobie nakręcić dużo rzeczy :)

To tak jak ja- cyto lsil CIN1, kolpo drobne zabielenia jak CIN1, wycinki m.in właśnie z tych zabieleń- bez zmian w hist-pat.
Mogłabym sobie wkręcać, że są źle zbadane.

Komuś jednak musimy zaufać.
Ale tak jak pisałam wyżej, ja przekopałam wiele rzeczy na ten temat, rozmawiałam ze znajomymi i doszłam do wniosku, że po pierwsze nie ma tu logiki, po drugie większość z nas miała/ma/będzie miała z tym przygodę.

A mimo braku logiki i tak człowiek pyta, bo szuka wsparcia :)

Do góry