No wlasnie ja tez nie rozumiem ?Nie rozumiem jak może być w kolposkopii HPV bez żadnych zmian masz może ten opis z badania?
reklama
Asiaxz
Fanka BB :)
Mi lekarz jak byłam w ciąży mówi o widać hpv pobiore wycinki i z tego wyszło CIN 2No wlasnie ja tez nie rozumiem ?
W kolposkopii wyszło, że nie mam zmian na tarczy i szyjce, ale jednocześnie wyszło, że mam trwające zakażenie hpv, tzn ze jest hpv (potwierdził to też test na hpv), ale ze wirus nie spowodował jeszcze zmian dysplastycznych CIN. W cytologii wyszło mi CIN1, a kolposkopia tego nie potwierdziłaNie rozumiem jak może być w kolposkopii HPV bez żadnych zmian masz może ten opis z badania?
A ja pytałam o wycinki, to powiedział że nie ma zmian, więc nie ma z czego pobierać wycinków. Powiedział, że wycinki pobiera się jak są zmiany na szyjceMi lekarz jak byłam w ciąży mówi o widać hpv pobiore wycinki i z tego wyszło CIN 2
Asiaxz
Nie rozumiem tego to skąd wie że jest to hpv to albo coś widzi albo nie widzi albo może się nie znam ale pierwszy raz się z tym spotykamJuz się stresuję, że może coś nie tak z badaniem było. W wyniku mam, że brak zabielen w próbie octowej
Nie stresuj sie jesli masz tak napisane, tzn. ze nie masz zmian, ze albo masz krotko trwajace zakazenie i nie zdazyl (hpv) zrobic zmian albo nie wiem Twoj organizm go zwalcza ?Juz się stresuję, że może coś nie tak z badaniem było. W wyniku mam, że brak zabielen w próbie octowej
bo byl robiony test na hpv, ktory wyszedl pozytywnyNie rozumiem tego to skąd wie że jest to hpv to albo coś widzi albo nie widzi albo może się nie znam ale pierwszy raz się z tym spotykam
Asiaxz
Dziwne to wszystko im dłużej czytam o różnych przypadkach tym coraz więcej jest pytańbo byl robiony test na hpv, ktory wyszedl pozytywny
reklama
Wiecie, mózg jest w stanie sobie nakręcić dużo rzeczy
To tak jak ja- cyto lsil CIN1, kolpo drobne zabielenia jak CIN1, wycinki m.in właśnie z tych zabieleń- bez zmian w hist-pat.
Mogłabym sobie wkręcać, że są źle zbadane.
Komuś jednak musimy zaufać.
Ale tak jak pisałam wyżej, ja przekopałam wiele rzeczy na ten temat, rozmawiałam ze znajomymi i doszłam do wniosku, że po pierwsze nie ma tu logiki, po drugie większość z nas miała/ma/będzie miała z tym przygodę.
A mimo braku logiki i tak człowiek pyta, bo szuka wsparcia
To tak jak ja- cyto lsil CIN1, kolpo drobne zabielenia jak CIN1, wycinki m.in właśnie z tych zabieleń- bez zmian w hist-pat.
Mogłabym sobie wkręcać, że są źle zbadane.
Komuś jednak musimy zaufać.
Ale tak jak pisałam wyżej, ja przekopałam wiele rzeczy na ten temat, rozmawiałam ze znajomymi i doszłam do wniosku, że po pierwsze nie ma tu logiki, po drugie większość z nas miała/ma/będzie miała z tym przygodę.
A mimo braku logiki i tak człowiek pyta, bo szuka wsparcia
Podziel się: