reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wirus HPV-pomocy!!!

reklama
Jest tu ktoś ze Śląska?wie może gdzie idzie się zaszczepić i jakie są ceny hm gardiasa ?Bo to chyba trzeba 3 dawki
Ja juz jestem po trzeciej dawce gardasil9
Czesc:)
Też Ci wyszła nieprswidlowa cytologia czy coś?
Nie u mnie bylo to tak ze parter na poczatku znajomosci powiedzial mi ze ma jakas zmiane skorna poszedl na badania wyszlo hpv, z automatu poszlam zrobic tez badanie tez wyszlo :(, cytologie robilam juz trzeci raz co pol roku wychodzi wszystko ok. Ale u mnie pojawily sie dodatkowo klykciny :(. A jak bylo u Ciebie ?

Ja juz jestem po trzeciej dawce gardasil9

Nie u mnie bylo to tak ze parter na poczatku znajomosci powiedzial mi ze ma jakas zmiane skorna poszedl na badania wyszlo hpv, z automatu poszlam zrobic tez badanie tez wyszlo :(, cytologie robilam juz trzeci raz co pol roku wychodzi wszystko ok. Ale u mnie pojawily sie dodatkowo klykciny :(. A jak bylo u Ciebie ?
Ja nie mam objawów skórnych albo nie dostrzegłam ich. Mam wlokniaki na szyi i pod pachą.wyszla mi cytologia cin1 I podejrzenie hpv,kolposkopia tak samo.za pół roku do powtorzzrnia ,łykam wit i ograniczyłam słodkie..
Gdzie się szczepilas gardiasem?
Jestem z okolic Rybnika

W jakiejś klinice czy lekarz rodzinny też moz3 zaszczepić?
Idziesz do internisty. Mowisz że chcesz się zaszczepić na hpv.. on robi z toba"wywiad" tzw kwalifikacja do szczepienia. Daje Ci recepte na szczepionkę.. jak otrzymasz recepte to lecisz do apteki.. jeśli jest to super... jak.nie to trzeba szukać w aptekach lub zamówić. Ja mialam farta bo szczepionka była dostępna w aptece szpitalnej w dobrej cenie. Odrazu zaniosłam.do przychodni obok i wsadzili do lodówki. Na drugi dzien rano umówili mnie na szczepienie
Niedługo kolejna dawka.

reklama
Idziesz do internisty. Mowisz że chcesz się zaszczepić na hpv.. on robi z toba"wywiad" tzw kwalifikacja do szczepienia. Daje Ci recepte na szczepionkę.. jak otrzymasz recepte to lecisz do apteki.. jeśli jest to super... jak.nie to trzeba szukać w aptekach lub zamówić. Ja mialam farta bo szczepionka była dostępna w aptece szpitalnej w dobrej cenie. Odrazu zaniosłam.do przychodni obok i wsadzili do lodówki. Na drugi dzien rano umówili mnie na szczepienie
Niedługo kolejna dawka.
Tak wiem,dzwoniłam ,pytałam.
450zl dawka

Do góry