reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiktor. Kłopoty ze spaniem

Sylwia6047

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny . Mój 6,5 miesięczny synek od urodzenia chodził późno spać. Ostatnio zasypia 23-24 :( gdy już zaśnie budzi sie co godz , czasami co dwie. To moje 3 dziecko więc jestem doświadczoną mama ale nie potrafię zrozumieć swojego dziecka . Synek mało śpi również w dzień. Czy któraś z mam posiada również takie nie śpiące dzieciątko? Czyżby nie odróżnial dnia od nocy?

reklama
Budzi się również co godz lub dwie w nocy. Jak był noworodkiem budził się co 3 godz. Mam wrażenie że jak by mógł to by w ogóle nie spał.

Budzi się również co godz lub dwie w nocy. Jak był noworodkiem budził się co 3 godz. Mam wrażenie że jak by mógł to by w ogóle nie spał.
Ja mam podobne dziecko do Twojego. Moja ma 16 miesięcy i nie przespalysmy jeszcze ani jednej nocy. W dzień śpi raz A nocami się przebudza wierci kręci. I nie ważne czy jej coś dolega czy nie i tak nie śpi. Ja też mówiłam że jakby nie musiała to by nie spała.

Ja mam podobne dziecko do Twojego. Moja ma 16 miesięcy i nie przespalysmy jeszcze ani jednej nocy. W dzień śpi raz A nocami się przebudza wierci kręci. I nie ważne czy jej coś dolega czy nie i tak nie śpi. Ja też mówiłam że jakby nie musiała to by nie spała.
To mnie trochę pocieszylas :) że nie jestem sama. U mnie Wiktor śpi również mało w dzień. 3 razy po pol godz . Jedynie w wózku na dworzu pospi. Wczorajszej nocy poszedł spać o 24:30 I spał do 7 z 2 pobudkami. Potrafi isc spac o 22 ( to najwczesniej) i budzic sie co godzine. Karmie piersia . Myślę żeby przejść na mm tylko że już raz próbowałam i mały nie chce butli. Oprócz jego mam jeszcze 8 latke i 3 latka w domu. Myślałam że już nic nie jest mnie w stanie zaskoczyć po 2 dzieci A jednak😭

To mnie trochę pocieszylas :) że nie jestem sama. U mnie Wiktor śpi również mało w dzień. 3 razy po pol godz . Jedynie w wózku na dworzu pospi. Wczorajszej nocy poszedł spać o 24:30 I spał do 7 z 2 pobudkami. Potrafi isc spac o 22 ( to najwczesniej) i budzic sie co godzine. Karmie piersia . Myślę żeby przejść na mm tylko że już raz próbowałam i mały nie chce butli. Oprócz jego mam jeszcze 8 latke i 3 latka w domu. Myślałam że już nic nie jest mnie w stanie zaskoczyć po 2 dzieci A jednak😭
U mnie do tej pory nie tknie mm. Próbowałam różne rodzaje. I na jej sen nie ma wpływu jedzenie czy nie jedzenie w nocy. Ja całkiem odstawiam od piersi ale to też nie pomaga. Taki typ poprostu.

Czasami trafiają się takie dzieci... moja córka za tydzień kończy dwa lata i nie przespała ani jednej nocy. wlasciwie jeżeli jest dobra noc to budzi się 5 razy ale bywa ze i 15 lub ze nie spi np. 2 godziny w nocy...

Mój synek też chyba będzie z takich dzieci. Jest jeszcze maly wiec wszystko się może zmienić ale jak na razie jest jak jest.

reklama
Czasami trafiają się takie dzieci... moja córka za tydzień kończy dwa lata i nie przespała ani jednej nocy. wlasciwie jeżeli jest dobra noc to budzi się 5 razy ale bywa ze i 15 lub ze nie spi np. 2 godziny w nocy...
A o której córka chodzi spać? U nas jest z tym problem . Od urodzenia synek chodził spać bardzo późno. Wczoraj o 23:30 , przedwczoraj o 24:30. Próbowałam chyba wszystkiego żeby położyć go o normalnej porze spać. Dla mnie by było super żeby zasnął chociaż o 22. Nic nie działa . Wypróbowałam chyba już wszystkie możliwe sposoby

Do góry