reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od rozpakowanych mamusiek

my po wyprawionych urodzinkach.

Mala dostala od chrzestnych rowerek(Julia ma naszych znajomych za chrzestnych i mojego brata bo tu mozna miec tylu ilu sie chce).

Od reszty gosci zabawki i karte podarunkowa do C&A.

Mama i brat z bratowa beda 20-tego wiec calkiem niedlugo.

A to fotka z wczoraj i dwie z ''placu zabaw'' na ktorym bylismy w srode. _DSC0117 [800x600].jpg_CSC0075 [800x600].jpg_DSC0155 [800x600].jpg

reklama
wiolka- spacer wskazany , ja na katar podaje tylko woda morska jesli jest rzadki i nie zielony po cofaszerowac czym kolwiek
ewitka- wiem wiem na co jest kwasfoliowy tylko ktoras wlasnie takie porownanie napisala ze w jednej brala i poronila w drugiej nie brala i wsio ok wiec napisalam to samo na podtrzymanie leki bralam wiec sie orientuje co i jak bralam do 16tyg ciazy luteine. o Kwasie slyszalam prze rozne torie i co lekarz to opinia ;)

Lili- spokojnie kwas trzeba pol roku przed wiec jeszcze mam czas... do gina sie wybieram nawet bo okresy mam falane wrecz powodzia bym to nazwala

Kairko gratulacje,ze juz cos udalo sie zgubic.

Co do coli to tez gratuluje bo ja tez sie rozmaniakowalam cola i nie musze miec slodyczy wazne by cola byla-haha.

Dieta-no coz jak juz cos spadnie to za chwile sie poddaje.

Nic od jutra zaczynam cwiczyc na wii i zobaczymy co bedzie.

Aga slodko razem wygladacie :-)
Lil na recepte mi wypisywal ten kwas foliowy sprawdzilam to bylo 15mg :-)
co do coli to ja w tej diecie moge pic cole light tylko nie po 5 litro dziennie tylko troche :-) :-) juz mam -2kg :-D i nawet dieta nie jest meczaca dorze tylko ze w przyszlym tyg bedzie jakies urozmaicenie :-D

Ostatnia edycja:
Lili z braniem rano czy wieczorem jest taka różnica,że wieczorem łatwiej Ci przypomnieć:p co do kw foliowego widzę,że dz już Ci wszystko napisały .folik ma małą dawkę ale większość z nas go brała.a taki normalny na recepte ma dużo więcej już nei pamiętam ale chyba folik 0,4 a na recepte 4 :)

Wiola póki nei ma gorączki warto spacerować bo to n a katar moze wręcz pomóc.o ile nie przegrzeje się albo nei wychłodzi:)

my na Jasełkach byliśmy:)

Jankesowa tak zamieszałaś w tym poście, że postanowiłam sprostować, to już takie zboczenie zawodowe :-D
Lil, ty masz chyba tę dawkę minimalna, folik chyba jest 0,4mg. W przypadku istnienia przesłanek, że dziecko może mieć jakąś wadę (np poronienie z powodu wad genetycznych) lekarz zazwyczaj przepisuje większa dawkę kwasu foliowego. Przedawkowanie podobno nie jest łatwe, były nawet plany dodawania kwasu foliowego do mąki...
Agnieszka, Julcia dwulatka ślicznie wygląda, piekny tort, jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!

Z katarem dobrze wyjść na spacer, bo się błony na zimnie obkurczają i lepiej sie oddycha.
A u nas synus już prawie zdrowy, to znowu córci coś śmierdzącego wycieka z ucha :-( Poza tym, że ma katarek, to nic jej nie jest.

Ostatnia edycja:
Kaira najlepiej natłuszczać. Ja na Twoim miejscu wzięłabym receptę na krem robiony dwuskładnikowy. Ze sklepowych aptecznych to może balneum albo oilatum. Z balneum jest chyba tłustszy. Na alergie na skórze całego ciałka mamy przepisany elidel - kosztuje dużo (koło 80 zł) ale nie jest sterydem a skuteczny albo protopic

Wiolka wyjście na dwór przy katarze pomaga, bo nawilża śluzówkę.

Lili dawka 0,4 to taka standardowa dawka w aptekach, jest jeszcze 0,2.

My dzisiaj wytestowaliśmy nową spacerówkę Kuby na zakupach w Ikei i super się sprawdza, bo jest mała i jeździmy nią do przodu tak, że Kuba widzi wszystko. W dużym wózku jest rączka przekładana, ale z tej drugiej strony dziwnie się prowadzi.

reklama
Dzięki za odpowiedzi, wiem, że przy katarze spacerować, bardziej chodziło mi o ten kaszel, który ja męczy głównie wieczorem i rano. Chociaż dziś przed snem już mniej. Poszliśmy:) MY właśnie kilka dni w domu ale przez pogodę, bo była beznadziejna, padało wiało.. dziś też średnio, ale chociaż słonko na chwilę wyszło, więc poszliśmy..:)

Dziewczyny mnie ten mój wystający brzuch tak dołuje:( A nie mam w sobie tyle siły żeby zacząć ćwiczyć...heh..a kiedyś byłam taka szczupła..Alicja = co to za dieta, możesz przesłać???

Czeka mnie jeszcze kuchnia do ogarnięcia:(

Do góry