reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wieści od cieżarówek

ilonka26 - mi do 6 m-ca, albo waga spadała albo stała w miejscu, a jadłam normalnie, za to w trzecim trymestrze nadrobiłam z nawiązką 18 kg!!! A co do ruchów to dzidzia ma jeszcze bardzo dużo miejsca i pewnie tak się ułożyła gdzieś w kącik że jej nie czujesz a ona wierzga rączkami i nóżkami!!!Ja na początku lekkie kopniaczki nie czułam codziennie. Będzie dobrze bo nie ma innej opcji!!!:)

Dziewczyny ale Wam te suwaczki mkną do przodu, napatrzeć się nie mogę!!!:)

reklama
Witam
Przepraszam, że nie pisałam ale mój komp miał wirusika. Teraz jest już ok.
Lila dzięki za pamięć kochana jesteś no ale ja nadal 2w1. We wtorek podczas wizyty okazało się że rozwarcia brak. Moja gin powiedziała, że raczej wcześniej niż 2 czerwca to nie urodzę. Jutro mam się stawić u niej w szpitalu na KTG i kolejnym badaniu. Ja coś czuję, że odeśle mnie do domu z powrotem bo nie mam żadnych objawów które by wskazywały że to początek.
Kurcze mam nadzieję, że się nie przeterminuje. Tego bym nie chciała. Napiszę jutro co i jak.
Pozdrawiam i życzę udanej niedzieli:-)

Maruszka - super, że jesteś :tak:
Ilonka26 - kochana a Tobie chce w te upały się ruszać, pamiętam jak sama nabierałam lekkiego pietra, gdy Ada się nie ruszała w upały, a tych czerwocowo-lipcowych nie zapomnę. Także na pewno wsio jest ok. A waga, ja przybierałam 1kg na m-c, w maju mi skoczyło o 3 do przodu i dalej nic, razem 13 kg do przodu, też mi malało i rosło. Ewelina28 np. długo nie tyła, GosiaLew - chudła. spokojnie, stres jest Wam nie potrzebny.

dzięki dziewczyny, jesteście niezastąpione :) aj ja to nadal mam schizy czasem, ale na szczęście dziś dzidź troszkę znów mnie pokopał od środka, oj byle do 38tc :-)

to tu też wkleję kilka zdjęć naszej Amelci:) SDC11994.jpgSDC12015.jpgZobacz załącznik 356596

Ostatnia edycja:
cześć dziewczynki, jak tam po weekandzie? Od Ewelinki jeszcze brak kolejnych wieści?

wiolka_1982 - ale fajna ta wasza Amelka, taki slodziak :tak:
ilonka26 - jak ja cię rozumiem, caly czas odkąd sie poczuje pierwsze ruchy, ja to chyba dopiero w 23 tc, to się czlowiek stresuje, aż do rozwiązania :tak:
Lilijanna - cześć kochanie moje, milo widzieć twoje posty na tym forum, jak się czujecie? ja już niedlugo będę potrzebowala wszelkich informacji o opiece nad noworodiem :szok:
Maruszka - oj, oj, i jak, czyżby to już ? :-D
karollcia - z tego co pamietam, to masz rodzicow w Borach Tucholskich? My mamy tam przyjaciól, super ludzie, powiem ci, ze bardzo tam się wspaniale wypoczywa i klimat i te lasy na okolo i woda.

Witajcie,
ja nadal się turlam, z niewielkim rozwarciem i sączącymi się lekko wodami :|
Brzuch mam już na udach, chodzę, jak słoń, a sapię jak parowóz :-D, ale jestem cierpliwa...każą czekać, więc czekamy...
P już pozjadał wszystkie paznokcie i tylko chodzi i pyta "już?", "już?"...wrrrrrr
Co prawda Pani dr proponowała mi szpital, tylko po co mam się kłaść i niepotrzebnie stresować? Wolę czekać w domku, a do szpitala dojazd zajmuje mi zaledwie 15minut, więc zdecydowanie odmówiłam. Chcemy uniknąć niepotrzebnych emocji, bo wiadomo, jak to w szpitalu jest. Dziś mam ktg, no i usg - by spr ile przybrał nasz mały gigancik :-D, bo całkiem prawdopodobne, że będzie cięcie :|
To tak w skrócie co u nas...
Na pewno dam Wam znać, jak będzie konkret ;)

Za wszystkie trzymam kciuki!
Pozdrawiam*

PS. Na marginesie zaczynam chudnąć :|

Ostatnia edycja:
Amelka jest rozkoszna :) a w okularach wygląda jak Top Model :)

Ewelinko
to trzymam kciuki żebyś się nie przeterminowała i żeby poród nastąpił na dniach, bo mąż się pozbędzie całych paznokci :) A z wagą widać taka twoja uroda, mi teraz też waga się zatrzymała, możliwe ze przez te gorąca, bo człowiek wypaca wodę i mniej je, bo nawet się nie ma ochoty. Co do szpitala to nie dziwię ci się, bo po co leżeć na zapas, jak ma się rozkulać to najlepiej poza szpitalem, bo w szpitalu to tylko schiza się idzie nabawić. Daj nam znać jak po usg i ktg?

Agniesia a u ciebie coś się ruszyło, czy nadal brak objawów??

a po weekendzie średnio, bo w sobotę mieliśmy mieć grilla ale od 16 tak się rozlało, że musieliśmy zlani deszczem zrezygnować, może cie sobie wyobrazić jak zła byłam, bo nastawiłam się na tego grilla, że hej. A wczoraj jeździliśmy z teściówką za lampami do sypialni, żeby mieć ją szybko z głowy, pod koniec dnia brzuch mi tak dawał do wiwatu, że zmuszona byłam zarzucić sobie nospę, bo spać nie umiałam. No a dziś kończymy 17tc i zaczynamy 18tc.

A tak w ogóle dziewczynki, ostatnio zamawiałam przez allegro sukienkę, bo wybieraliśmy się na urodziny i chciałam jakoś zaszaleć, wyobraźcie sobie zamówiłam sukienkę 11 maja i tego dnia wpłaciłam pieniążki na konto tego użytkownika, wyobraźcie sobie do tej pory nie przyszła, a allegrowiczka stwierdziła w odpowiedzi na mojego maila ponaglającego, ze jeszcze ma czas żeby wysłać. No czujecie to?? Wrzucam link i oczywiście nie polecam:
MEGA Promocja Mała czarna na każdą okazję 7 Kol (1584977918) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Witam dzieczynki po weekendzie nie do konca udanym.Wczoraj mój mi tak podniosł cisnienie ze szkoda gadac.Oczywiscie w sobote znowu rozmawial z mamusia i musial odreagowac no i wszystko poszlo na mnie.normalnie udusiła bym tą kobiete własnymi rękoma.wiec wczoraj jak wyszłam z domu o 12 w poludniu to wrócilam z Tymkiem o 19.Oczywiscie wróciłam a on po paru piwkach i tak jakby się nic nie stało.Ja nie zapominam.I wiecie co cieszę się że wyjeżdzam odpocznę od niego może coś zrozumie.Ja naprawde mam juz teog dosyć.Nigdy mu nie mówiłam tego wybieraj albo ja albo matka ale chyba nie będe miała wyboru bo ja sie wykończe nerwowo a teraz to mi nie jest potrzebne.sorrki ze tak sie tu wam wyrzaliłam ale nie mam komu.
Ewelina28- kochana czekam na wiadomości od ciebie.A to tak mozna chodzić z sączącymi się wodami?Przepraszam zę pytam ale nie mam pojęcia jak to jest.czy to nie grozi nic maleństwu?
Agniesia82-tak moi rodzicw mieszkaja w Borach Tucholskich niedaleko Chojnic w Charzykowie.Nad samym jeziorem.Super tam jest spokój cisza.Juz niedługo tam jade i zostane no nie wiem jak dlugo ale mysle ze z pół roku to napewno.
Ilonko-no ja wczorja tez lazilam ale oprocz nog to mnie nic nie bolalo.ale dzis mam zakwasy
pozdrawiam i milego dnia zycze

reklama
Ilonka, bo ma czas. W aukcji jest podane, ze towar jest wysylany w 3-7 dni ROBOCZYCH po wplynieciu pieniedzy na kontk sprzedajacego. Wplacilas 11, weszly pewnie 12, czyli ma czas dokladnie do dzis. Inna rzecz, ze mile to nie jest. Sukienka ladne, ale jak dla mnie na ciaze nie bardzo bo "podcina" brzuszek nawet na modelce. Jakos chyba tradycyjna jestem i nie przepadam za podcietym czy to brzuszkiem czy to zadkiem.:-) Aczkolwiek - jak mawiali starozytni Rosjanie - gust jest jak d..., kazdy ma wlasna.
Ewelina, odchodzace wody nie sa sygnalem do zaprzestania dzialan innych niz rodzenie dziecka?? Kurcze, uczyli mnie inaczej...

Do góry