reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
LucyF właśnie boję się pomyśleć że u mnie też może przyjść taki czas...na razie to Maleństwo straszne więc ma prawo tak spać... W dzień to jeszcze jakoś bym dała radę, gorzej jakby w nocy nie spał.

Dziewczyny powiedzcie mi czy ja dobrze ten pępek pielęgnuję...psikam octeniseptem i wycieram wacikiem w tych brzegach. I nie wiem czy psikać jeszcze raz na koniec i już nie wycierać, bo coś tak kojarzę że w szpitalu tak właśnie robili.

Dziecko przewinięte, nakarmione i śpi. :-) W. pojechał na zakupy.

Możecie mi jakiś termometr polecić ? Zastanawiam się nad takim : BEZDOTYKOWY Termometr MICROLIFE NC 100 (NC100) (1286269255) - Aukcje internetowe Allegro

I jeszcze napiszę dla tych co wyprawki kompletuję...przetestowałam już kilka butelek i tak:

Tommee Tippee - za duży dla małej buzinki, do tego niewygodny bo mleko zostaje w tym szerokim plastiku i jak dziecko pije to ja musiałam zymulkowi wyciągać z buźki tą butlkę i zlewać do smoka

Avent - najgorszy jak dla mnie...Mleko nie leciało, Szymek się namęczył żeby wypić 20ml i później już był taki zmęczony że mu się ssać nie chciało i trzeba mu było podawać kieliszkiem.

Lovi - polecam, choć smoczek 0 ma dość dużą dziurę. Nie wiem czy to Szymek ma taki urok czy to jakaś wada tej butlki ale smok się zasysał jakby i znowu wyciąganie, żeby powietrze wleciało i znowu do buźki.

Dr Browns - rewelacja...nie wiem jak będzie z kolkami bo to głównie na kolki polecane, ale przez ten system odpowadzania powietrza i długi smok (ja mam ten na wąskiej szyjce) Szymkowi łatwo się pije i szybko zjada swoją dawkę.

Pieluchy tylko Pampersy. Te Bella Happy duże i twarde, Huggisy w sumie też ok, ale jakoś lepiej mi się Pampersy użytkuje.

Mysza wacikiem to raczej nie bo trochę waty może tam się dostac...gazikiem jałowym
fajnie,ze Szymus taki grzeczny:)
a c do butelek ja wlasnie myslę nad tym ,bo ja z kolei chcialabym taką zeby namęczyl się:) zeby w razie czego cyca nadal chcial jesc.ale ja planuję butlę tylko miec na w razie czego

zakupy udane:) fotelik mamy i w ogole zalegle rzeczy.zostal wózek,monitor oddechu,octenisept,oilatum,gaziki i w sumie to chyba tyle:)

Witam Dziewczynki

Nadrobiłam, doczytałam, ale naprodukowałyście :)

A ja dzis spanikowalam :( caly wczorajszy wieczor, cala noc i ranek Stas nie kopnął praktycznie ani razu... Rano pojechalam na izbę przyjęć. Na szczescie serduszko bije slicznie, ale ruchów dalej praktycznie nie ma :( Nie wiem co mam myslec, byc moze odwócil sie pleckami do mojego brzuszka i kopie "do wewnątrz". :( Dziewczynki mialyscie takie przestoje?

Angelka ja tak mam ,ze malo się rusza,czasem to tylko wieczorem ok 23ciej i tyle.ale po prostu ja go malo czuję.wiec pilnuję zeby choc raz go poczuc i juz wyluzowalam.

Dziewuszki zmykam obejrzec Super Talent...

Mala juz spi a mamusia sobie popija piwko z soczkiem-hehe.
Tak mnie dzis jakos naszlo i na jdnej szklaneczce sie skonczy bo juz mi sie robia miekkie nogi-hehe.

Ps.U mnie Jula jak buszowala w brzuchu to na calego a byly tez dni,ze byla cisza...i tylko tam cos pojedynczego sie zdarzalo.

Do jutra

reklama
Angelkamoje też jakoś mało ruchliwe jest i wyczekuję na te ruchy, bo się przyzwyczaiłam do aż nadmiernej aktywności. Ja sobie niestety nie zjem nic słodkiego.

W ogóle to taka nie dojedzona jestem, obiad miałam dość kaloryczny, cały dzień podjadam i w ogóle to non stop bym jadła, ale unikam słodyczy i jeszcze tam paru rzeczy, ale po postu dieta mnie przeraża. Muszę jeszcze poczytać co mogę dokładnie jeść, żebym jakaś różnorodność była.

Do góry