reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści od cieżarówek

reklama
Witam wieczrowa pora:-)

U mnie dzis spokojnie...nawet pogoda dopisywala....Wieczorem cosik popadało i spokój jest....Mam nadzieje ze burzy sie nie doczekam bo jak sama w domu jestem to jakos spac potem nie umiem:no: Maz w pracy, ale cale szczescie ostatnio misia dostalam od meza wiec mam sie do kogo w nocy przytulic:-)

Oj ja juz bym chciała czuc wyrazne ruchy a narazie poki co czasem jakies pojedyncze cosik poczuje w brzuszku, ale mam nadzieje ze to dzidzia daje znac powoli o sobie;-)

Ehhh troszke mialam do nadrobienia ale w koncu mi sie udało....

Agnieszka0240 sliczna ta Twoja Julcia:-)

Daa ty juz prawie tez na mecie...w sumie jeszcze 2 miesiace ale to tak szybko minie :-)ze hoho

GosiaLew sliczne zdjecie ;-) Jakas ty szczuplutka :happy2:

Kaira24 mam nadzieje ze choróbsko juz mija ;-)

Pati oj ty tych ciuszków juz sporo masz.Mam nadzieje ze zaniedługo bede sie
mogla pochwalic jakimis rzeczami dla dzidzi:-)

Aneczka77 ale pieknie urzadzony pokoik..Poprostu sliczny :tak::tak: A tak wogole
jak sie czujesz bo ty chyba tuz tuz i Alanek sie pojawi ??

Lili tylko sie cieszyc ze ta Twoja Ada tak pieknie spi :-)

She ciekawe po kim Emi jest taka uparta ??:)Pamietaj ciagle trzymam kciuki !!

Karolcia ciesze sie ze u Ciebie ok....Teraz wypoczywaj dbaj o siebie i badz
dobrej mysli ;-)

Ewela co za boskie zdjecia masz synusia !!! :-D

Martusionek sliczne mieszkanko ma Twoja dzidzia i jakie juz duze !!

Nic znikam spac dobrej nocy kazdej z Was zycze, spokojnych snow ;-)
DOBRANOCZobacz załącznik 277110

Ewela Tomaszek ma zabojcze miny toz to bedzie niezly łamacz serc kobiecych:))))
she no nie wiem czy jest sie z czego cieszyc ze Emi bedzie panna( ja jestem) nadambitna, przewrazliwiona hipochondryczka i na dodatek perfekcjonistka, ehhh ciezkie zycie. moj P mnie zaklina zeby nasze dziecie nie wyszlo we wrzesniu bo twierdzi ze z dwoma pannami nie da rady. ciekawe czy wrocisz dzis do domu po ktg
Pati a nie mowilam ze nie masz zadnej cukrzycy:-)
martusionek no brzusio juz sie fajniutki zaczyna robic:tak:
karolcia super ze u ciebie wszystko ok i ze malenstwo sie rozwija

Ostatnia edycja:
Witam:-) Ja dziś nie mogę spać, pewnie pozostałość po nockach:zawstydzona/y: Zdenerwowałam się wczoraj w pracy, bo moja szefowa powiedziała, że ciąża to nie choroba i pracownik powinien dawać z siebie tyle co normalnie:angry: a odniosło się to do mojej prośby o przynajmniej częściowe zwolnienie mnie z nocek... szkoda słów... Oczywiście moja szefowa dzieci nie ma:dry: No nic, na pewno się nie poddam i bedę walczyć o swoje.
Aneczka, pokoik cudny, ja to póki co mogę pomarzyć o takim:-p No i lada dzień Alanek będzie z Wami:tak:
Martusionek, Gosia Lew, brzuszki prześliczne:tak:
Ewela, ale z Tomaszka przystojniak:tak:
Pati, dobrze, że nie masz cukrzycy. Dzięki za wpisanie mnie na Listę Skarbów:-) Co do ubranek, to ja tez się już pogubiłam ile czego pokupować. No i nie wiem czy kupować półśpiochy i kaftaniki, czy są naprawdę praktyczne? Eh...
Karolcia, super, że wszystko ok. Wypoczywaj teraz:tak:
She trzymam kciuki by Emi dziś już wyszła:tak:
Mysza, no z Szymonka już duży chłopczyk:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jezynka nie daj sie:) i walcz o swoje. no tak to juz jest ze czesto mezczyzni-szefowie sa bardziej wyrozumiali niz kobiety co w sumie zawsze mnie dziwi ze zero wyobrazni i jakiejkolwiek solidarnosci

LucyF mój Tata jest panną, moja matka chrzestna jest panną, mam kilka koleżanek panien. I jakoś narzekać nie mogę :-) Pod warunkiem, że Emi nie postanowi pociągnąć dalej do... Wagi ;-) Czy wrócę po ktg? Chciałabym. Jeśli wyniki badań byłyby ok chciałabym usłyszeć: proszę jechać do domu, jak do soboty nic nie drgnie, stawia się pani w sobotę i wywołujemy. To niby tylko 3 dni, ale co dom to dom, zwłaszcza jak nic na ktg i usg nie budziłoby zastrzeżeń... Wolę swobodnie poruszać się po domu, niż leżeć plackiem i czekać do soboty w szpitalu. Boję się jednak, że nowy lekarz po prostu każe mi zostać... Na wszelki wypadek...

Jeżynka ja już się nie nastawiam... Może jak przestanę o tym myśleć to Mała stwierdzi, że czas wyjść? Sama już nie wiem... Co do szefowej. A ona przepisów nie zna???

"Jakich prac kobieta w ciąży nie może wykonywać?

Polskie prawo zabrania wykonywania pewnych prac kobietom w ogóle- tym bardziej wiadomo, że nie wolno ich wykonywać kobietom w ciąży.

Kobiety w ciąży nie mogą być zatrudniane w porze nocnej ani w godzinach nadliczbowych. Jeśli więc pracujesz w systemie zmianowym, a jesteś w ciąży, pracodawca będzie musiał przydzielać Ci pracę tylko w dzień. Jeśli nie ma takiej możliwości, wówczas ma obowiązek przenieść Cię do innej pracy, która nie wymaga pracy nocnej. Jeśli jednak okaże się, że pracodawca nie ma takiej możliwości, wówczas może zwolnić Cię z obowiązku świadczenia pracy w ogóle przy zachowaniu dotychczasowego wynagrodzenia.